קונכיות בצק עם פרגיות ופטריות הכנתי לארוחת ראש השנה.
רציתי להכין מנה שתעשה רושם וגם כמובן שתהייה קלה להכנה.
לשם כך השתמשתי בריבועי בצק עלים של מעדנות.
הריבועים מגיעים חתוכים ומוכנים, בגודל המתאים, ואפשר להכין איתם בקלות
קונכיות בצק עם פרגיות ופטריות.
כשהמנה מוגשת לשולחן, הבצק הפריך, הבשר והרוטב גורמים לביס להיות טעים, קרנצ'י ומלא טעמים.
מה יותר טעים מבורקסים ממולאים בבשר ופטריות?!
אני השתמשתי בריבועי הבצק בשתי צורות.
חלק מהריבועים רק מרחתי בביצה ופיזרתי שומשום מסביב,
וחלק מהריבועים הכנתי "שתי קומות" של בצק.
ריבוע אחד חתכתי באמצע והנחתי על ריבוע שלם.
איך עושים את זה?
מרחתי את הבצק התחתון עם ביצה,
הנחתי עליו את הבצק החתוך, מרחתי שוב ביצה
פיזרתי שומשום ולתנור.
כך יצרתי שתי קומות עם מקום לפרגיות ולפטריות.
כמו שאתם רואים שניהם יצאו מהממים ביופים.
בצד ימין יש בורקס עם "שתי קומות"
בצד שמאל בורקס עם קומה אחת.
כשהקונכיות יוצאות מהתנור,
בבורקסים השטוחים,
עם כף לוחצים את הבצק שתפח ושמים עליו את הפרגיות והפטריות.
מנה מושלמת, חגיגית ויפה לראש השנה.
לעוד מתכונים עם בשר לחצו כאן – מתכונים לבשר ועוף
אם אתם מעוניינים לקבל מתכונים בווטצ'אפ
בואו5 – לחצו כאן – קבוצת ווטצ'אפ למתכונים
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
ואת כל המתכונים לראש השנה
תמצאו כאן – מתכונים לראש השנה
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
קונכיות בצק עם פרגיות ופטריות
מתכון בשיתוף מעדנות
מה צריך בשביל קונכיות בצק עם פרגיות ופטריות?
1 חבילה ריבועי בצק עלים – מעדנות
500 גרם פרגיות נקיות משומן
2 בצל קצוץ לריבועים
4-5 כפות שמן זית
2 קופסאות פטריות טריות – 1 חורש טריות, 1 פטריות שמפניון
3 שיני שום כתושות
מלח
פלפל שחור גרוס
חצי כוס רוטב סויה
1 ביצה טרופה
שומשום לפיזור על הבצק
איך מכינים קונכיות בצק עם פרגיות ופטריות?
מוציאים לילה לפני את קופסת ריבועי הבצק ומפשירים במקרר.
מפזרים את ריבועי הבצק על נייר אפייה.
מורחים את ריבועי הבצק בביצה טרופה ומפזרים שומשום מסביב לבצק.
בתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות מכניסים את ריבועי הבצק ואופים כשלושים דקות עד שמשחימים.
מוציאים מהתנור לאחר האפייה ושמים בצד.
מנקים את הפרגיות, חותכים לחתיכות ושמים בצד.
יוצקים שמן לסיר, מוסיפים קוביות של בצל אחד ומטגנים עד קבלת גוון חום.
חשוב מאד הגוון החום כי הוא יוצר את הטעם.
מוסיפים את הפטריות ומטגנים את הפטריות כחמש עד שבע דקות עד שהן משחימות.
שמים את הפטריות בצד.
יוצקים שמן לסיר, מוסיפים בצל אחד ומטגנים לגוון שחום.
מכניסים את ריבועי הפרגיות לסיר עם הבצל ומקפיצים את הפרגיות היטב.
מוסיפים מלח פלפל ושום ומטגנים את הפרגיות היטב מכל הצדדים.
מוסיפים סויה ומביאים לרתיחה, כל הזמן מערבבים.
לאחר שהסיר רתח, מנמיכים את האש ומבשלים כעשר דקות נוספות.
כשהבשר מוכן, מוסיפים את הפטריות ומערבבים הכל ביחד.
לפני ההגשה שמים בכל קונכיה 2-3 כפות מתבשיל הפרגיות והפטריות ומגישים.
טעים טעים טעים!