מתכון לסלט קינואה וסלק הכנתי לארוחת השבת.
קינואה היא מהמזונות הפופולאריים והבריאים ביותר בעולם.
קינואה היא ללא גלוטן והיא עשירה בחלבון.
קינואה נחשבת למזון על בעיקר בגלל ריכוז רכיבים תזונתיים רבים המצויים בה.
והסלק? הו. הסלק בכלל מומלץ לניקוי רעלים ולניקוי הגוף.
עכשיו מה יותר טוב לשלב את שני המרכיבים הנהדרים האלה לסלט אחד?!
וזה בדיוק מה שעשיתי והכנתי סלט בריאות נהדר.
קינואה מצוינת לחולי צליאק ולרגישים לגלוטן.
יש שלושה סוגי קינואה: קינואה לבנה, קינואה שחורה וקינואה אדומה.
אני השתמשתי בקינואה לבנה.
קינואה מכינים בדיוק כמו אורז.
על כל כוס קינואה, מוסיפים 2 כוסות מים ומבשלים.
ניתן להוסיף מעט שמן ומלח.
מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה,
עד שהקינואה נעשית שקופה.
תקררו את הקינואה ותכינו סלט.
מכיוון שאני מאד אוהבת סלק תוכלו למצוא גם מתכונים עם סלק
כאן – מתכונים עם סלק טעימים
רוצים להצטרף לקבוצת ווטצ'אפ שקטה
ולקבל מתכונים כל יום?
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
רוצים מתכונים לסלטים נוספים?
תמצאו כאן – מתכונים לסלטים
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
בקבוצת האוכל הטעימה לחצו כאן
אופים ומבשלים עם סוויט
אתם עוקבים אחרי באינסטגרם נכון? בואו-בואו טעים אצלי
בואו לכאן – האינסטגרם של סוויטדולי
מתכון לסלט קינואה וסלק
סוויט טיפ:
הסלק במתכון חי, לא בישלתי אותו,
קילפתי עם קולפן כמו של תפוחי אדמה
וטחנתי במעבד מזון לפירורים קטנים.
מה צריך בשביל סלט קינואה וסלק?
1 כוס קינואה מבושלת
2 סלק טרי
1 כוס פטרוזיליה קצוצה
4-5 כפות שמן זית
מלח לפי הטעם
מיץ מחצי לימון סחוט
איך מכינים סלט קינואה וסלק?
ראשית, מבשלים את הקינואה.
שמים בסיר כוס קינואה עם שתי כוסות מים+ טיפת מלח, כף שמן ומבשלים כמו אורז.
מביאים לרתיחה, לאחר הרתיחה מנמיכים את האש ומבשלים כעשרים דקות,
עד שהקינואה מוכנה.
מקררים עד למועד הכנת הסלט.
מקלפים את הסלק וחותכים לריבועים קטנים,
או מגררים על פומפיה, או במעבד מזון.
קוצצים את הפטרוזיליה דק-דק.
שמים בקערה את הקינואה, פטרוזיליה וסלק.
מוסיפים את התבלינים ומערבבים הכל ביחד.
סלט מרענן ונהדר!