מתכונים
סוויטשופ
בונבונים
לזניה בשרית עם בשמל פרווה

לזניה קלאסית בשרית עם רוטב בשמל פרווה שמתאים לארוחות בשריות

שתף
הדפסה
לזניה בשרית עם בשמל פרווה
מה צריך

כ-15 עלי לזניה

חצי קילו בשר טחון
1 בצל קצוץ לריבועים
5 כפות שמן
מלח ופלפל שחור
כפית שום כתוש

לרוטב עגבניות
1 קופסה עגבניות מרוסקות – 400 גרם
1 קופסה קטנה רסק עגבניות
1 כוס מים

לרוטב בשמל פרווה

50 גרם נטורינה
3 כפות קמח
כוס מים
מלח ופלפל שחור גרוס

מה צריך

כ-15 עלי לזניה

חצי קילו בשר טחון
1 בצל קצוץ לריבועים
5 כפות שמן
מלח ופלפל שחור
כפית שום כתוש

לרוטב עגבניות
1 קופסה עגבניות מרוסקות – 400 גרם
1 קופסה קטנה רסק עגבניות
1 כוס מים

לרוטב בשמל פרווה

50 גרם נטורינה
3 כפות קמח
כוס מים
מלח ופלפל שחור גרוס

לזניה בשרית עם בשמל פרווה

לזניה בשרית עם בשמל פרווה מצוינת לארוחות בשריות.
לזניה היא מאכל איטלקי מסורתי, שכבות של פסטה כשביניהם יש שכבת בשר.
מקור הלזניה הוא בעיר נאפולי שבאיטליה,
השם לזניה מקורו במילה lasanon ביוונית שמשמעותה גיגית והרומאים אימצו אותה גם במשמעות של סיר בישול.
את זה הבאתי לכם מ ויקיפדיה, והיום נכין לזניה בשרית עם רוטב בשמל פרווה.

הנה כמה טיפים להכנת לזניה.
כיום, אין צורך לבשל את עלי הלזניה לפני.
ברור שעלים טריים של בצק לזניה הם הכי טעימים, אבל גם העלים היבשים מהסופר, טובים מאד.
כמות העלים בה נשתמש תלויה בתבנית בה נשתמש ובמספר השכבות של הלזניה אותה נכין.
בדרך כלל אני משתמשת ב – 12-15 עלים.
יש סוגי עלים שונים, יש עם שוליים מסולסלים ויש גם ריבועים חלקים.
הפעם השתמשתי עם שוליים חלקים.

לרוטב העגבניות משתמשים בעגבניות מרוסקות.
אם אתם משקיענים ואוהבים להכין מעגבניות טריות, תבוא על ראשכם הברכה.
אני הכנתי עם עגבניות מרוסקות ורסק עגבניות מוכן.

חשוב להשתמש בתבנית מלבנית או מרובעת כדי להכיל את עלי הלזניה,
וכדי שיהיה מספיק מקום לשכבות הלזניה.

ככה נראית הלזניה לפני שנכנסה לתנור

 

אחרי שהכנתי את הלזניה, הכנתי רוטב בשמל פרווה עם נטורינה,
לזניה בשרית עם בשמל פרווהוככה יש לנו על הלזניה שכבת בשמל נהדרת.

לזניה בשרית עם בשמל פרווה

רוצים לקבל מתכונים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל

עוד מתכונים עם פסטה כאן
מתכונים לפסטה

אם אתם מעוניינים לקבל מתכונים בווטצ'אפ
בואו8 – לחצו כאן – קבוצת ווטצ'אפ למתכונים

בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרות שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי

לזניה בשרית עם בשמל פרווה

לזניה בשרית עם בשמל פרווה

מה צריך בשביל לזניה בשרית עם בשמל פרווה?

כ-15 עלי לזניה

תערובת הבשר
חצי קילו בשר טחון
1 בצל קצוץ לריבועים
5 כפות שמן
מלח ופלפל שחור
כפית שום כתוש

לרוטב עגבניות
1 קופסה עגבניות מרוסקות – 400 גרם
1 קופסה קטנה רסק עגבניות
1 כוס מים

לרוטב בשמל פרווה

50 גרם נטורינה
3 כפות קמח
כוס מים
מלח ופלפל שחור גרוס

איך מכינים לזניה בשרית עם בשמל פרווה?

יוצקים שמן לסיר, מוסיפים את קוביות הבצל ומטגנים עד קבלת גוון שחום.
מוסיפים את הבשר טחון,עם מזלג מפוררים את הבשר כל הזמן ומטגנים את הבשר.
עובדים עם המזלג עד שהבשר מוכן, מתבלים בשום, מלח ופלפל שחור ומערבבים.
מוסיפים את העגבניות המרוסקות, רסק העגבניות והמים ומביאים לרתיחה.
מבשלים עוד כעשר דקות ומורידים מהאש.
מורחים תבנית במעט שמן זית ושמים שלוש עלי לזניה.
מוסיפים רבע מכמות הבשר ומוסיפים עוד שלוש עלי לזניה.
ככה שלוש שכבות של לזניה ובשר.
שכבה אחרונה תהייה עלי לזניה ועליהם רוטב הבשמל.
מכינים את רוטב הבשמל
בסיר שמים את הנטורינה וממיסים.
מוסיפים את הקמח ומערבבים הכל ביחד.
מוסיפים את המים ומערבבים כל הזמן.
מוסיפים את המלח והפלפל השחור ומערבבים לתערובת אחידה.
כשהתערובת אחידה, מורחים על עלי הלזניה העליונים שבתבנית.
לתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות מכניסים את הלזניה,
אופים כחצי שעה עד ארבעים דקות עד שהשכבה העליונה משחימה.
לזניה חלומית!

 

אהבתם? יופי. שתפו את המתכון.

שיתוף ב facebook
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

באינסטגרם שלי כבר הייתם? בואו. טעים שם

 לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט

מי רוצה מתכונים ישירות לווטצא'פ? רק ללחוץ כאן

ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק
בסוויט דוּלי
 SWEET DOOLY  
תודה רבה!!

עוד דברים טובים מהסוויט

המתכון נשמר
במחברת המתכונים
רוצים לקבל מתכונים טעימים ושווים ישר למייל?