בורקס תפוחי אדמה מבצק פילו

בורקס תפוחי אדמה פריכים וטעימים פרווה שמכינים בעשר דקות!

שתף
הדפסה
בורקס תפוחי אדמה מבצק פילו
מה צריך

1 חבילת בצק פילו "שמרית"
שמן זית
3 תפוחי אדמה קלופים ומעוכים
מלח

לציפוי מעל
ביצה טרופה
מעט שומשום

סוויט טיפ

את מילוי תפוחי האדמה אני מכינה מפירה תפוחי אדמה בלבד,
כי חס וחלילה שיהיה בתוך המילוי עוד משהו חוץ מתפוחי אדמה.
רצוי ומומלץ להוסיף בהחלט בצל מטוגן או פטריות.

מה צריך

1 חבילת בצק פילו "שמרית"
שמן זית
3 תפוחי אדמה קלופים ומעוכים
מלח

לציפוי מעל
ביצה טרופה
מעט שומשום

סוויט טיפ

את מילוי תפוחי האדמה אני מכינה מפירה תפוחי אדמה בלבד,
כי חס וחלילה שיהיה בתוך המילוי עוד משהו חוץ מתפוחי אדמה.
רצוי ומומלץ להוסיף בהחלט בצל מטוגן או פטריות.

בורקס תפוחי אדמה מבצק פילו

בורקס תפוחי אדמה מבצק פילו מכינים בעשר דקות!
אצלנו בורקס זה מאכל אהוב במיוחד.
כל אחד אוהב את הבורקס בטעם שלו.
הבת הגדולה אוהבת עם תפוחי אדמה, האמצעית עם גבינה,
והבן אוהב עם תרד וגבינה.
אני למשל משוגעת על בורקס עם חצילים,
בורקס שהנונה שלי היתה עושה ועד היום הבורקסים הקטנים האלה,
הטעם נשאר לי בפה.

כשהילדים באים להתארח בשבת, תמיד אני מכינה מגש בורקס. שיהיה.
זה מתאים לארוחת ערב, זה מתאים לנשנוש בוקר, זה נהדר.
שימרית הוציאה סדרת בצקים מקוררים, שהיתרון הנהדר שלהם,
הם לא קפואים. לא צריך להוציא מהמקפיא ולחכות שיפשיר.
ככה בדיוק הכנתי את בורקס תפוחי האדמה.
מוציאים מהמקרר, מוסיפים פירה תפוחי אדמה מגלגלים
מוסיפים סלט, ביצים קשות ויש לכם ארוחת ערב נהדרת!

בורקס תפוחי אדמה מבצק פילו

בפעם הקודמת צירפתי לכם לינק לאינסטגרם ושלחו לי הודעות בנוסח
דולי, אם אין לי אינסטגרם, איך אראה את אופן ההכנה?
אז בבקשה צירפתי לכם סרטון קצר גם בפייסבוק. בבקשה

דולי, ואם אין לי אינסטגרם לא מגיע לי לראות איך הכנת? צודקים. הכנתי לכם סרטון מהיר איך מכינים בורקס תפוחי אדמה פריכים ונהדרים בעשר דקות. בואו המתכון כאן – https://sweetdooly.co.il/30024שבוע נהדר.

פורסם על ידי ‏‎Dorit Mano-talor‎‏ ב- יום ראשון, 19 בינואר 2020

בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
רק ללחוץ כאן
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי

כמובן שליד הבורקס חייב שיהיה צזיקי שהמתכון שלו כאן –
מתכון להכנת צזיקי עם מלפפונים

עוד מתכונים לבורקס תמצאו כאן
מתכונים לבורקס טעימים

ואם אתם מעוניינים להצטרף
בואו10 – רק ללחוץ כאן – ווטצאפ למתכונים

רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל

 

בורקס תפוחי אדמה מבצק פילו

בורקס תפוחי אדמה מבצק פילו

סוויט טיפ:
את מילוי תפוחי האדמה אני מכינה מפירה תפוחי אדמה בלבד,
כי חס וחלילה שיהיה בתוך המילוי עוד משהו חוץ מתפוחי אדמה.
רצוי ומומלץ להוסיף בהחלט בצל מטוגן או פטריות.

מה צריך בשביל בורקס תפוחי אדמה מבצק פילו?

1 חבילת בצק פילו "שמרית"
שמן זית
3 תפוחי אדמה קלופים ומעוכים
מלח

לציפוי מעל
ביצה טרופה
מעט שומשום

איך מכינים בורקס תפוחי אדמה מבצק פילו?

ראשית מכינים את הפירה.
קולפים תפוחי אדמה, מבשלים בסיר עם מים
לאחר שתפוחי האדמה רכים, שופכים את המים,
מוסיפים נטורינה, מלח ומועכים לפירה.
פותחים את עלי הפילו, מורחים את העלה העליון בשמן זית,
מניחים עליו עוד עלה.
מורחים שכבת תפוחי אדמה דקה,
מגלגלים לרולדה ארוכה ובסוף מגלגלים לפרח.
ממשיכים להכין את כל דפי הפילו ומגלגלים לרולדות ארוכות.
משאירים דף איתו נרפד את התבנית.
משמנים תבנית, מניחים דף פילו.
במרכז התבנית מניחים את עיגול הפילו הראשון שהכנו.
מסביבו מצרפים את כל יתר הרולדות עד שממלאים את התבנית.
מורחים ביצה טרופה על הבורקס, מפזרים שומשום מעל
ומכניסים לתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות,
אופים כחצי שעה עד שהבצק משחים וקריספי.
מוציאים מגישים ושומעים כמה הבורקס שלכם מופלא!

עם מילוי תפוח האדמה.

רוצים לדעת באיזה כוס אני משתמשת במתכונים שלי? לחצו כאן

הכנתם את המתכון?
צלמו ושלחו לי לוואטספ או לאינסטגרם או לפייסבוק על מנת שאוכל לראות,
לתייג אתכם ולפרגן בחזרה!

אהבתם? יופי. שתפו את המתכון.

באינסטגרם שלי כבר הייתם? בואו. טעים שם

 לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט

מי רוצה מתכונים ישירות לווטצא'פ? רק ללחוץ כאן

ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק
בסוויט דוּלי
 SWEET DOOLY  
תודה רבה!!

תגובות פייסבוק

עוד דברים טובים מהסוויט

תפריט נגישות

המתכון נשמר
במחברת המתכונים