מתכונים
סוויטשופ
בונבונים
עוגת שוקולד חגיגית לפסח ללא גלוטן

עוגת שוקולד חגיגית במיוחד ליום ההולדת שלי

שתף
הדפסה
עוגת שוקולד חגיגית לפסח ללא גלוטן
מה צריך

4 ביצים
1 כוס סוכר
200 גרם שוקולד מריר
200 גרם חמאה – לגירסה פרווה:נטורינה
חצי כוס קמח רב תכליתי תמי
1 כפית אבקת אפייה

שכבת שוקולד
200 גרם שוקולד מריר
1 שמנת מתוקה להקצפה – 250 מל'
חצי מיכל שמנת מתוקה להקצפה – 125 מל'
(בחצי השני נשתמש בשכבת הקצפת)

שכבת קצפת
1 שמנת מתוקה להקצפה – 250 מל'
חצי מיכל שמנת מתוקה להקצפה – 125 מל'
3 כפיות סוכר

סוויט טיפ

תבנית:
אני אפיתי במרובעת 25X25

ניתן להכין בתבנית 24
העוגה מורכבת משלוש שכבות קלות להכנה.
גירסת פרווה:
במקום חמאה יש להשתמש בנטורינה
במקום שמנת מתוקה – שמנת צמחית
שומרים את העוגה במקרר, שעה לפני ההגשה,
להוציא מהמקרר, טעמה משתבח.

מה צריך

4 ביצים
1 כוס סוכר
200 גרם שוקולד מריר
200 גרם חמאה – לגירסה פרווה:נטורינה
חצי כוס קמח רב תכליתי תמי
1 כפית אבקת אפייה

שכבת שוקולד
200 גרם שוקולד מריר
1 שמנת מתוקה להקצפה – 250 מל'
חצי מיכל שמנת מתוקה להקצפה – 125 מל'
(בחצי השני נשתמש בשכבת הקצפת)

שכבת קצפת
1 שמנת מתוקה להקצפה – 250 מל'
חצי מיכל שמנת מתוקה להקצפה – 125 מל'
3 כפיות סוכר

סוויט טיפ

תבנית:
אני אפיתי במרובעת 25X25

ניתן להכין בתבנית 24
העוגה מורכבת משלוש שכבות קלות להכנה.
גירסת פרווה:
במקום חמאה יש להשתמש בנטורינה
במקום שמנת מתוקה – שמנת צמחית
שומרים את העוגה במקרר, שעה לפני ההגשה,
להוציא מהמקרר, טעמה משתבח.

עוגת שוקולד חגיגית לפסח ללא גלוטן

עוגת שוקולד חגיגית לפסח ללא גלוטן
כל כך מרשימה, יפה וטעימה והשוס – קלה להכנה.

אני חוגגת היום יומולדת ובחלומות הכי הזויים שלי,
לא חלמתי שככה זה יראה.
תיכננו טיול עם כל המשפחה, תיכננו לנסוע לחו"ל לטיול שעבדנו עליו חצי שנה,
תיכננו.. טוב, מה זה משנה מה תוכנן, אתם יודעים מה התוצאה. אני חוגגת בבית,
עם ילדים ונכדים על מסכים, הלב מתכווץ,
אבל בואו – את הסוויט לא ישברו – עוגת יומולדת תהייה פה!

עוגת שוקולד חגיגית לפסח ללא גלוטן

ועוד איזה עוגה הכנתי.
עוגת שוקולד עם תחתית בראוניז מלאה בשוקולד,
עליה שכבת מוס שוקולד מפנקת, מעל שכבת קצפת אוורירית
והכי חשוב -העוגה כמובן מתאימה לפסח,
כי השתמשתי בקמח "תמי" שהוא נטול גלוטן לחלוטין.

קמח "תמי" נותן מענה אמיתי לאוכלוסיית הצרכנים הרגישים לגלוטן כקמח אחיד ללא גלוטן.
קמח תמי מחליף אחד לאחד קמח רגיל,
היתרון האדיר שלו, לא צריך לבצע שום המרות ושינויים במתכון.
אני השתמשתי ב"תמי רב תכליתי",
שמתאים לכל סוגי העוגות,
אבל יש סוגים שונים של הקמח, קמח תמי תופח, קמו תמי שמרים ועוד.
פתרון נהדר לרגישים לגלוטן ושמתאים במיוחד לימי הפסח.

עוגת שוקולד חגיגית לפסח ללא גלוטן

אם אתם מעוניינים לקבל מתכונים בווטצ'אפ
בואו21 – לחצו כאן – קבוצת ווטצ'אפ למתכונים

 

אני הכנתי את העוגה בתבנית מרובעת,
אפשר להכין בתבנית מלבנית או עגולה כמובן,
שכבת בראוניז שוקולד
שכבת גאנש שוקולד
שכבת מוס שוקולד
ושכבת קצפת
מעל פיזרתי שוקולד מגורד ודובדבני אמרנה.
עוגה נפלאה לערב החג או לחגיגות יומולדת, כמו אצלי.

עוגת שוקולד חגיגית לפסח ללא גלוטן

לעוד מתכונים של עוגות לפסח רק ללחוץ כאן –
עוגות ועוגיות לפסח

תפריט מתכונים לחג תמצאו כאן
תפריט מתכונים לפסח 2020

בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי

רוצים לקבל מתכונים למייל?
לחצו כאן – מתכונים למייל

עוגת שוקולד חגיגית לפסח ללא גלוטן


סוויט טיפ:
תבנית:
אני אפיתי במרובעת 25X25

ניתן להכין בתבנית 24
העוגה מורכבת משלוש שכבות קלות להכנה.
גירסת פרווה:
במקום חמאה יש להשתמש בנטורינה
במקום שמנת מתוקה – שמנת צמחית
שומרים את העוגה במקרר, שעה לפני ההגשה,
להוציא מהמקרר, טעמה משתבח.

 

מה צריך לעוגת שוקולד חגיגית לפסח?

4 ביצים
1 כוס סוכר
200 גרם שוקולד מריר
200 גרם חמאה – לגירסה פרווה:נטורינה
חצי כוס קמח רב תכליתי תמי
1 כפית אבקת אפייה

שכבת שוקולד
200 גרם שוקולד מריר
1 שמנת מתוקה להקצפה – 250 מל'
חצי מיכל שמנת מתוקה להקצפה – 125 מל'
(בחצי השני נשתמש בשכבת הקצפת)

שכבת קצפת
1 שמנת מתוקה להקצפה – 250 מל'
חצי מיכל שמנת מתוקה להקצפה – 125 מל'
3 כפיות סוכר
(קופסה וחצי של שמנת מתוקה)

לקישוט – שוקולד מגורד
אני הוספתי דובדבני אמרנה

 

איך מכינים עוגת שוקולד חגיגית לפסח?

שמים את הביצים עם הסוכר במיקסר ומקציפים לקצף בהיר ויציב.
את החמאה עם השוקולד ממיסים במיקרו  בפולסים קצרים, מערבבים מדי פעם
עד שהשוקולד הופך למשחה סמיכה.
יוצקים את השוקולד עם החמאה לתערובת הביצים ומערבבים.
מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים הכל ביחד.
מעבירים את התערובת לתבנית אפייה.

מחממים תנור ל – 180 מעלות ואופים כ30-35 דקות,
שימו לב שהעוגה לא תתייבש יתר על המידה.
מוציאים ומקררים.
בינתיים מכינים גאנש שוקולד.
שמים שמנת מתוקה בסיר קטן על האש ומביאים לרתיחה.
לאחר שהשמנת רתחה, מורידים מהאש,
מוסיפים את השוקולד לשמנת ונותנים לשוקולד להינמס.
מערבבים למשחה סמיכה.
חצי כוס מהתערובת יוצקים על העוגה
ומכניסים למקרר את הגאנש לשעתיים לפחות.
מוציאים מהמקרר, שמים בקערת מיקסר את הגאנש
עם עוד כוס שמנת מתוקה ומקציפים לקצפת שוקולד.
מורחים על העוגה.
מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר
ומצפים את העוגה בשכבה האחרונה.
מכניסים למקרר לפחות לשעתיים.
לפני ההגשה מגרדים שוקולד מעל ואני הוספתי דובדבני אמרנה.
יש לשמור את העוגה במקרר,
אולם ממליצה כשעה לפני ההגשה להוציא מהמקרר,
העוגה מתרככת ופשוט מושלמת!

 

 

אהבתם? יופי. שתפו את המתכון.

שיתוף ב facebook
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

באינסטגרם שלי כבר הייתם? בואו. טעים שם

 לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט

מי רוצה מתכונים ישירות לווטצא'פ? רק ללחוץ כאן

ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק
בסוויט דוּלי
 SWEET DOOLY  
תודה רבה!!

עוד דברים טובים מהסוויט

המתכון נשמר
במחברת המתכונים
רוצים לקבל מתכונים טעימים ושווים ישר למייל?