מתכונים
סוויטשופ
בונבונים
צ'יפס מתנפח כמו בפלאפל של פעם

צ'יפסים פריכים ונהדרים מתנפחים כמו של פעם

שתף
הדפסה
צ'יפס מתנפח כמו בפלאפל של פעם
מה צריך

2 תפוחי אדמה
חצי כוס קמח תופח או קמח רגיל וכפית אבקת אפייה
רבע ועוד כף של מים
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
1 ביצה

שמן לטיגון

מה צריך

2 תפוחי אדמה
חצי כוס קמח תופח או קמח רגיל וכפית אבקת אפייה
רבע ועוד כף של מים
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
1 ביצה

שמן לטיגון

צ'יפס מתנפח כמו בפלאפל של פעם

צ'יפס מתנפח כמו בפלאפל של פעם הכנתי לכבוד יום העצמאות, כדי שניזכר בזמנים של פעם ונהנה אף יותר.
כשהייתי קטנה אני זוכרת שלקחו אותנו לאכול בחיפה ברחוב אלנבי אצל "אברהם מלך הפלאפל". שני דברים היו בפלאפל של פעם שאי אפשר לשכוח. קצוות של פיתות מטוגנות וצ'יפס מתנפח שאי אפשר היה להפסיק לאכול.

כדי שיהיה לכם קל, הכנתי לכם סרטון איך בדיוק הכנתי את הצ'יפס המתנפח

באינסטגרם שלי תוכלו לראות בלייב את המתכונים שהכנתי
אתם עוקבים אחרי באינסטגרם נכון?
אם לא – בואו לכאן – האינסטגרם של סוויטדולי

 

החלטתי שאני חייבת לשחזר את הצ'יפס הטעים הזה וככה הכנתי לארוחת צהריים ביום שישי את הצ'יפס המתנפח. אחרי שהיד של כלתי נשלחה מספר פעמים לקערה אמרה לבעלה "תיקח ממני ומהשולחן את האסון הזה כי אי אפשר להפסיק לאכול את זה".
ואני הכנתי רק שני תפוחי אדמה, כי זה זמן קורונה ורק שניים הגיעו לאכול. אז אל תעשו את הטעות הזו ואם אתם יותר, תכינו כמות כפולה. הוא באמת יצא נהדר. צ'יפסים עטופים, פריכים וטעימים.

 

רוצים לקבל מתכונים לווטצ'אפ?
לחצו27 כאן – מתכונים לווטצ'אפ

 

 

צ'יפס מתנפח כמו בפלאפל של פעם

 

עוד מתכונים לתפוחי אדמה תמצאו כאן
מתכונים לתפוחי אדמה

יש גם כמובן את המתכון הכי נצפה באתר
תפוחי אדמה בתנור

מתכונים לתפוחי אדמה קלים טעימים
ומהירים מכל הסוגים כל המבחר במקום אחד

בוא הצטרפו לקהילת האוכל הטעימה שלנו
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי

רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל

צ'יפס מתנפח כמו בפלאפל של פעם

צ'יפס מתנפח כמו בפלאפל של פעם


מה צריך לצ'יפס מתנפח כמו בפלאפל של פעם ?

2 תפוחי אדמה
חצי כוס קמח תופח או קמח רגיל וכפית אבקת אפייה
רבע ועוד כף של מים
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
1 ביצה

שמן לטיגון

איך מכינים הצ'יפס מתנפח כמו בפלאפל של פעם ?

מערבבים הכל ביחד עד שמקבלים מרקם כמו של טחינה סמיכה.
מניחים בצד לכמה דקות ובינתיים מקלפים את תפוחי האדמה.
פורסים את תפוחי האדמה לפרוסות דקות דקות או שמשתמשים במנדולינה.
חשוב שהפרוסות יהיו דקות כדי שבזמן הטיגון הן יתבשלו היטב.
מעבירים את פרוסות תפוחי האדמה לבלילה וטובלים את תפוחי האדמה מכל הצדדים.
יוצקים לסיר שמן ומחכים שירתח.
איך יודעים שהשמן רתח? שמים ידית של כף מעץ ואם יש בועות מסביב לידית סימן שהשמן מוכן.
מכניסים לשמן את פרוסות תפוחי האדמה ומטגנים משני הצדדים.
לאחר הטיגון מעבירים לנייר סופג, טועמים אומרים יאוורדי! איזו טעות היתה להכין את תפוחי האדמה האלה!
וטועמים עוד אחד כדי להיות בטוחים שאנחנו טועים(:
שיהיה לכם המון טעים אהובות ואהובים!

אהבתם? יופי. שתפו את המתכון.

שיתוף ב facebook
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

באינסטגרם שלי כבר הייתם? בואו. טעים שם

 לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט

מי רוצה מתכונים ישירות לווטצא'פ? רק ללחוץ כאן

ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק
בסוויט דוּלי
 SWEET DOOLY  
תודה רבה!!

עוד דברים טובים מהסוויט

המתכון נשמר
במחברת המתכונים
רוצים לקבל מתכונים טעימים ושווים ישר למייל?