שושני שמרים קינמון שבדיות BULLE הכנתי בעת ביקור אצל הבת שלי בהרצליה.
באנו לבקר ביום שישי בשעות הצהריים ובעודנו יושבים אחרי הארוחה שאלתי אם בא להם שאכין להם משהו.
" כן. BULLE" אמרה הבת שלי
"מה זה בולה?" שאלתי
"אמא, את לא זוכרת שהיינו בשבדיה, העוגיות קינמון האלה שאכלנו במאפיה? בא לי כאלה עם קינמון"
ואם הילדה ביקשה, הילדה תקבל.
בגלל הקורונה הקטנים נעשו אלופי עולם בהכנת בצק שמרים. הם לשים יותר טוב מכל מיקסר. רפאל בן החמש בכלל חובט בבצק יותר טוב מכל מיקסר שיש, ואולי זה היה סוד הקסם של שבלולי השמנים.
הם יצאו רכים וטעימים שזה היה פשוט שערורייתי כמה טעים.
אתם עוקבים אחרי באינסטגרם נכון?
אם לא – בואו לראות איך הילדים הכינו את הבולה – האינסטגרם של סוויטדולי
הילדים לשו את הבצק, נתנו לו לנוח ואחרי זה מרחתי המון חמאה, פיזרתי סוכר וקינמון ולהתפחה נוספת. את שושני השמרים האלה הכנתי עם חמאה, אבל אם אתם רוצים להפוך את הגירסה לפרווה, פשוט להחליף את החמאה בנטורינה ואת החלב במים.
רוצים להצטרף לקבוצת ווטצ'אפ שקטה
ולקבל מתכונים כל יום?
לחצו כאן49 – מתכונים לווטצ'אפ
ככה נראים שושני השמרים שלנו לפני ואחרי אפייה
תמונות של שושני השמרים
מודה שבבית הכנתי סיבוב נוסף
והפעם סידרתי אותם בתבנית
תוכלו לשים בתבנית עגולה
אחרי ההתפחה, הם ימלאו את התבנית.
כשהן יצאו מהתנור, מרחתי עליהם סירופ סוכר
והמחמאה הכי טובה שקבלתי היתה מדיוויד החתן השבדי שאמר לי
כשהוצאתי את העוגיות מהתנור
"על הריח הזה גדלתי בבית. כאלה בדיוק אבא שלי היה מכין"
ועוד מתכונים לעוגות שמרים תמצאו כאן
עוגות שמרים
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
מחפשים עוד מתכונים לפורים\? בבקשה
מתכונים לפורים
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
יצאו שושני שמרים מופלאות!
כמו שאתם יכולים לראות בתמונה, חלק הכנתי בצורת שבלולים,
אבל היו כאלה שהכנתי גם בצורת קורסון שגם היו משגעים.
שושני שמרים קינמון שבדיות BULLE
שושני שמרים קינמון שבדיות - BULLE
סוויט דוליIngredients
- 500 גרם קמח
- 1 כף שמרים יבשים
- 100 גרם חמאה מומסת לא חמה
- 2 ביצים
- 75 גרם סוכר
- 150 גרם חלב פושר
- 1 ביצה טרופה - למרוח לאחר ההתפחה
מלית השבלולים
- 100 גרם חמאה רכה
- 5 כפות סוכר חום
- 2 כפיות קינמון
סירופ סוכר
- חצי כוס סוכר
- חצי כוס מים
- 1 שקית סוכר וניל
- חצי כפית לימון סחוט
Instructions
- בקערת המיקסר שמים קמח, שמרים וסוכר ומערבלים כדקה. מוסיפים את המלח ועוד סיבוב במיקסר.
- מוסיפים את החומרים הרטובים: ביצים, חמאה ובסוף כוס חלב פושר.
- נותנים למיקסר לעבוד כעשר דקות עד שהבצק רך ואחיד.
- מוציאים מהמיקסר, שמים את הבצק בקערה מכוסה, עד שהבצק מכפיל את נפחו.לפחות שעה - שעה וחצי.
- פותחים את קערת הבצק לאחר כשעה וחצי, מגלים שהבצק תפח, מוציאים מהקערה, לשים שוב ומחלקים לארבעה חלקים. פותחים כל חלק בנפרד.
- מערבבים בקערית קטנה את הסוכר החום והקינמון.
- פותחים כל כדור לבצק דק- דק.
- מרדדים עם מערוך למשטח דק מאד של בצק. עובדים עם מערוך עד שהבצק דק מאד.
- מורחים בנדיבות חמאה על הבצק ומפזרים מעל תערובת סוכר וקינמון.
- חותכים פסים מבצק ומגלגלים כל פס בצק לשבלול.
- כל שבלול שמים בתבנית אפייה רחוקים אחד מהשני.
- מורחים ביצה טרופה על השבלולים ונותנים לבצק לתפוח כחצי שעה נוספת.
- מחממים תנור ל – 180 מעלות. כשהתנור חם, אופים כחצי שעה עד שהבצק משחים.
- הריח שימלא את הבית - יהיה משכר!
- בזמן שהתבניות בתנור תכינו את סירופ הסוכר. שמים על האש את הסוכר עם המים, סוכר וניל ומביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מבשלים עשר דקות ומכבים את האש.
- כשהבולה יוצאים מהתנור, מורחים סירופ סוכר על הבולה. ח ל ו ם!!