סלט פטוש עם ירקות וזיתים הוא סלט ירקות עם כל הירקות שאתם אוהבים, מוסיפים גם זיתים שחורים שנותנים לו טעם נפלא, קרעי פיתה שמוסיפים לסלט את הקראנצ'יות, יש לכם סלט ירקות אבל עם איזה שידרוג!
אומרים שהסלט פטוש או פאטוש נולד לפני המון שנים בארצות ערב. חלק מאורחים שנמנעו מאכילת בשר, התכבדו בסלטי הירקות שהיו על השולחן וטבלו בהם את הלחם. המארחים שלהם, משפחת פאטוש, כל כך אהבו את הרעיון וכך הכינו את הסלט עם השם פאטוש.
ת'כלס מי לא אוהב לטבול בסלט את הלחם או החלה?! הכי טעים. ככה יש לכם גם סלט מלא בירקות, זיתים וכמובן קרעי פיתה שמתערבבת עם חומר התיבול וזה יופי של חגיגה.
תכינו את הפיתה בגריל לפני. תחצו אותה, תמרחו עליה שמן זית ואפשר גם מעל שום ולגריל. זה עושה את כל העבודה.
אפשר להוסיף לסלט כמובן קוביות גבינה מלוחה מי שאוהב.
רוצים להצטרף לקבוצת ווטצ'אפ שקטה
ולקבל מתכונים כל יום?
לחצו כאן29 – מתכונים לווטצ'אפ
אתם עוקבים אחרי באינסטגרם נכון? בואו-בואו טעים אצלי
בואו לכאן – האינסטגרם של סוויטדולי
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
עוד מתכונים לסלטים נהדרים תמצאו כאן
מתכונים לסלטים
סלט פטוש עם ירקות וזיתים
סוויט טיפ:
מה צריך לסלט פטוש עם ירקות וזיתים?
2 מלפפונים
2 עגבניות או כ-10 עגבניות שרי
3 צנוניות קטנות פרוסות לפרוסות דקות
2 גבעולי בצל ירוק קצוצים לעיגולים
1 גמבה צהובה/אדומה חתוכה לפרוסות
10 זיתים שחורים קלמטה – ללא הגרעין
1 פיתה קלויה בגריל חתוכה לריבועים
5 כפות שמן זית
מלח לפי הטעם
כף מיץ לימון סחוט
חצי כפית סומאק
איך מכינים סלט פטוש עם ירקות וזיתים?
ראשית חוצים פיתה לשתיים, מורחים שמן זית אפשר גם שום כתוש, על פיתה ומכניסים לגריל.
מוציאים מהגריל נותנים להתקרר מעט ומכינים את הסלט.
חותכים את כל הירקות ושמים בקערה,
מוסיפים את התבלינים ומערבבים.
חותכים את הפיתה לריבועים או פסים ומפזרים על הסלט.
מגישים ושומעים כמה שהסלט טעים!