מתכונים
סוויטשופ
בונבונים
עוגת גבינה פקאן וקרמל ללא ביצים

עוגת גבינה עם פקאן ורוטב קרמל הורס, עוגה אפויה ללא ביצים!

שתף
הדפסה
עוגת גבינה פקאן וקרמל ללא ביצים
מה צריך

15 ביסקוויטים
100 גרם חמאה
100 גרם שקדים טחונים – מיה

500 גרם גבינה 9%
2 שמנת מתוקה להקצפה -500 מל'
חצי כוס סוכר
1 אינסטנט פודינג וניל

100 גרם אגוזי פקאן – מיה
100 גרם חמאה
1 שמנת להקצפה – 250 מל'
1 כוס סוכר חום כהה – הדביק – מיה

מה צריך

15 ביסקוויטים
100 גרם חמאה
100 גרם שקדים טחונים – מיה

500 גרם גבינה 9%
2 שמנת מתוקה להקצפה -500 מל'
חצי כוס סוכר
1 אינסטנט פודינג וניל

100 גרם אגוזי פקאן – מיה
100 גרם חמאה
1 שמנת להקצפה – 250 מל'
1 כוס סוכר חום כהה – הדביק – מיה

עוגת גבינה פקאן וקרמל ללא ביצים

עוגת גבינה פקאן וקרמל ללא ביצים אתם קולטים? הכנתי עוגת גבינה, אפויה! ובלי ביצים. סיפור אמיתי שקרה שלב אחרי שלב בואו תשמעו.

חברת "מיה" הוקמה ע"י שלושה חברי ילדות והחליטו לקרוא לחברה בשמה 'מיה' – ראשי תיבות של שמותיהם.
בשנה שעברה הוזמנתי לסדנת אפייה בחסות חברת "מיה והכנתי  עוגת גבינה אפויה עם קראמבל שקדים שהיתה להיט היסטרי.

השנה בגלל הקורונה לא התקיימה סדנה אולם  "מיה תעשיות מזון", מציגה  "סדרת אפייה משודרגת" עם סדרת מעדני הפרי והקונפיטורות, סדרת שמרים יבשים, סדרת מוצרי אגוזים שונים ושקדים לאפייה ובישול.
אני החלטתי להכין עוגת גבינה עם פקאנים מקורמלים.

שמתי את המוצרים מולי והתחלתי להכין את העוגה ואפילו צילמתי סרטון שלב אחרי שלב תוכלו לראות את הסרטון כאן

 

תמיד כשאני מכינה מתכון, יש מחברת לידי על השיש ואני רושמת כל מה שאני מכניסה לעוגה, כדי שלא אשכח שום מרכיב וכך היה.

אני אוהבת לעבוד בלילה, השעה חצות, אני מול המחשב מתחילה לכתוב את המתכון ובעודי כותבת את המתכון קלטתי – לא שמתי ביצים בעוגה!! אין ביצים בעוגה!! עוזבת את המחשב, טסה למקרר, מוציאה את העוגה, וטועמת. וואלה הגבינה מעולה!
נכון לילה, אבל חייבת לדבר עם מישהו, שולחת הודעה לאחותי ההיא ערה ואני גועה מצחוק, כל כך צוחקת והיא לא מבינה מה קרה.
מספרת לה ושתינו שואגות מצחוק.

בבוקר אחרי הצילומים, שולחת לה עוגה ומחכה לשמוע מה תגיד
"תקשיבי זו העוגת גבינה הכי טעימה שאכלתי" היא צוחקת לי בטלפון "את גאון! בחיי את גאון, היא חלומית!"

וככה אהובות ואהובים, נולדה לה עוגת גבינה אפויה, בלי ביצים, עם רוטב פקאנים מקורמלים, שכל שלב בעוגה מתועד.
יכולתי לספר לכם שעבדתי ימים ולילות להמציא עוגה ללא ביצים, אבל תאמינו לי הסיפור שלי לוקח בהליכה כל המצאה אחרת!

 

עוגת גבינה פקאן וקרמל ללא ביצים

העוגה חוסלה בסופהשבוע וזכתה למחמאות רבות.

אתם עוקבים אחרי באינסטגרם נכון?
תוכלו לראות בלייב את שלבי הכנת העוגה
 בואו לכאן – האינסטגרם של סוויטדולי

עוגת גבינה פקאן וקרמל ללא ביצים

 

עוד מתכונים לעוגות גבינה
רק ללחוץ כאן – עוגות גבינה

ואם אתם מחפשים עוד מתכונים לשבועות
רק ללחוץ –
מתכונים לשבועות

תודה למעיין, נעמה וענת ששלחו תמונות של העוגה שהכינו
עוגת גבינה פקאן וקרמל ללא ביצים

רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל

בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי

עוגת גבינה פקאן וקרמל ללא ביצים

 

עוגת גבינה פקאן וקרמל ללא ביצים

 

סוויט טיפ: 
תבנית 24

הסברים לעוגה.

1.תחתית הביסקוויטים מכילה ביסקוויטים טחונים, חמאה ושקדים טחונים, על מנת להשביח את טעם הביסקוויטים.

2.העוגה מכילה גבינה, שמנת מתוקה ואינסטנט פודינג וניל בלבד. זהו. אין טיפת קמח.

3. האפייה קצת טריקית, כי אחרי שעה וקצת בתנור, העוגה משחימה אבל עדיין רוטטת כשמזיזים אותה וזה פחד אלוהים להוציא אותה מהתנור, כן, עבר לי בעצמי! אבל, הסירו דאגה מלבכם ותוציאו את העוגה מהתנור.
שימו אותה בצד להתקרר, להחזיר למקרר ללילה ובבוקר קסם – העוגה יציבה בטון!

4.העוגה חייבת להיות קרה לפני שמצפים אותה עם הפקאנים והסוכר.

5.הרוטב של הפקאן אפשר לקרר טיפה ולשים על העוגה.

 

מה צריך לעוגת גבינה פקאן וקרמל ללא ביצים?

15 ביסקוויטים
100 גרם חמאה
100 גרם שקדים טחונים – מיה

500 גרם גבינה 9%
2 שמנת מתוקה להקצפה -500 מל'
חצי כוס סוכר
1 אינסטנט פודינג וניל

100 גרם אגוזי פקאן – מיה
100 גרם חמאה
1 שמנת להקצפה – 250 מל'
1 כוס סוכר חום כהה – הדביק – מיה

איך מכינים העוגת גבינה פקאן וקרמל ללא ביצים?

מרפדים את התבנית בנייר אפייה גם מסביב לדפנות.

טוחנים את הביסקוויטים, מוסיפים את השקדים הטחונים, החמאה ומערבבים הכל ביחד.
מעבירים את הפירורים לתבנית אפייה ומרפדים אותה בפירורי הביסקוויטים. שמים בצד.

מקציפים במיקסר שמנת מתוקה עם סוכר לקצף אוורירי ובהיר.
מוסיפים את הגבינה ומערבבים, מוסיפים את האינסטנט פודינג ומערבבים.
יוצקים את הבלילה על העוגה.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות ואופים כשעה שעה ורבע, עד שהעוגה משחימה מעל.
השחימה? גם אם רוטטת באמצע, אל תפחדו, תוציאו אותה מהתנור, שימו בצד להתקרר ואחרי זה למקרר ללילה או לכמה שעות טובות.
היא תתייצב לגמרי.

מכינים את הפקאנים ורוטב הקרמל.
שמים במחבת חמאה וסוכר חום, ומערבבים לאט לאט על אש נמוכה, מחכים שהסוכר והחמאה ימסו.
מחממים במיקרו את השמנת המתוקה וכשהסוכר נמס, מוסיפים לאט לאט את השמנת המתוקה לתערובת הסוכר והחמאה.
מערבבים הכל ביחד ומחזירים לאש ומבשלים  עד שהרוטב מסמיך.
מוסיפים את אגוזי הפקאן לרוטב ומערבבים הכל ביחד.
מבשלים כעשר דקות את הרוטב יחד עם הפקאנים מורידים מהאש ומקררים קצת.

אפשר להכין את העוגה מראש וכן, אפשר להכין את רוטב הפקאן ולשים על העוגה ולשמור אותה ככה במקרר.
אצלי נשמרה ככה במקרר שלושה ימים והיתה נפלאה.

חג שבועות שמח וטעים אהובות ואהובים!

 

 

 

 

אהבתם? יופי. שתפו את המתכון.

שיתוף ב facebook
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

באינסטגרם שלי כבר הייתם? בואו. טעים שם

 לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט

מי רוצה מתכונים ישירות לווטצא'פ? רק ללחוץ כאן

ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק
בסוויט דוּלי
 SWEET DOOLY  
תודה רבה!!

עוד דברים טובים מהסוויט

המתכון נשמר
במחברת המתכונים
רוצים לקבל מתכונים טעימים ושווים ישר למייל?