לביבות ירק טבעוניות וטעימות הן לביבות שילדים מחסלים.
הנכד שלי בן החמש מאוהב בלביבות תרד. מנשנש אותן כל פעם וזה תענוג לראות אותו. השני בן השלוש לא מסתכל על ירקות אפילו. ביום שבת המשפחה באה לבקר והכנתי לביבות ירק.
חלק הכנתי אפויות וחלק הכנתי מטוגנות. הנסיכה שלנו בת העשרה חודשים, אכלה את הלביבות בלי להניד עפעף. אמא שלי חתכה לה ביסים קטנים והילדה אכלה ובדרך כלל היא לא אוכלת כלום.
החלטתי להכין סיבוב נוסף של לביבות ירק אבל לפני שהוספתי את הביצה עצרתי, הוספתי טחינה במקום והמשכתי כרגיל.
לביבות ירק להכין זה משחק ילדים. תפתחו את המקרר, תראו איזה ירקות יש לכם ופשוט מכינים לביבות. פעם מוסיפים גזר, פעם מוסיפים כרובית, כל הירקות ביחד יוצרות לביבות ירק נהדרות.
הפעם הוספתי קישואים, גזר, תפוחי אדמה ובצל תשמעו הלביבות יצאו מ ע ו ל ו ת!!
אתם עוקבים אחרי באינסטגרם נכון?
בואו לכאן – האינסטגרם של סוויטדולי
הלביבות שעומדות אחת על השנייה הן לביבות מטוגנות
הלביבה שנשענת על יתר הלביבות, היא לביבה אפויה מסיבוב קודם.
רוצים לקבל מתכונים לווטצ'אפ?
לחצו28 כאן – מתכונים לווטצ'אפ
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
מתכונים נוספים ללביבות תמצאו כאן
מתכונים ללביבות
לביבות ירק טבעוניות וטעימות
לביבות ירק טבעוניות וטעימות
סוויט דוליIngredients
- 2 קישואים
- 2 גזר
- 1 בצל
- 1 תפוח אדמה
- 1 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 1/4 כוס טחינה
- 2 כפות קמח רגיל
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
Instructions
- שוטפים את הירקות, מכניסים הכל למעבד מזון או מגרדים על פומפיה לתערובת דקה.
- מוסיפים את המלח והפלפל השחור ומערבבים.מוסיפים את הטחינה ומערבביםמוסיפים את הקמח ומערבבים.
- יוצרים לביבות.
גירסת טיגון:
- יוצקים על מחבת מעט שמן, כשהשמן חם מטגנים את הלביבות משני הצדדים.
גירסת אפייה:
- מניחים על תבנית נייר אפיה ומשמנים קלות עם שמ יוצרים לביבות ושמים על התבנית לתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות מכניסים את הלביבות ואופים כחצי שעה עד שהלביבות משחימות.
- בתיאבון!