לחם ללא לישה מקמח כוסמין מלא הכנתי אחרי ההצלחה ההיסטרית של הלחם ללא לישה שפרסמתי בשבוע שעבר.
כל כך הרבה התלהבות ותגובות ואחותי התקשרה "ברור לך שאת מכינה לי את הלחם הזה מקמח כוסמין, את יודעת שאני מאד אוהבת קמח כוסמין"
וכשאחותי מבקשת, אני מכינה.
תקשיבו, בדיוק אותו תהליך הכנתי אבל הפעם עם קמח כוסמין מלא. אפילו לא ערבבתי עם קמח לבן, הכנתי את הלחם עם קמח כוסמין מלא.
ושוס חדש – שש שעות המתנה בלבד!
גם הפעם הכנתי לכם סרטון ותוכלו לראות כאן
התהליך הוא אותו תהליך בדיוק, רק שהפעם הבצק נעשה כהה יותר אבל הרכות של הלחם נשמרה.
אתם עוקבים אחרי באינסטגרם נכון? בואו תראו בסטורי איך הכנתי את הלחם
בואו לכאן – האינסטגרם של סוויטדולי
בתמונה אתם יכולים לראות את מרקם הבצק אחרי שהכנתי עם קמח כוסמין מלא
אותה כמות מים בדיוק
לקראת הסוף תרטיבו את הידיים ותמשיכו לערבב את כל הקמח
ככה נראית עיסת הלחם אחרי 6 שעות.
את הטריק לקחתי מאיילת שאמרה בפעם הקודמת שלא היה לה סבלנות לחכות
ניסיתי הפעם ועבד אש.
שש שעות וההתפחה היתה מוכנה
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
לחצו31 כאן –מתכונים לווטצ'אפ
אפיתי את הלחם בתבנית אינגלישקייק
והוא יצא משובח וטעים.
רותי, איילת וליאורה שלחו לי תמונות של הלחם שהכינו
תראו איזה יופי!
הכנתי את הלחם כמה פעמים השבוע לאור ההצלחה
חלק גם הכנתי עם תוספות כמו גרעיני חמניה וזיתים,
אפשר לחלק את הכמות לשתי תבניות אינגלישקייק – עובד מצויין.
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
עוד מתכונים ללחם וחלות תמצאו כאן
מתכונים ללחם ולחמניות
הפעם גם חרצתי פסים על הלחם, יצא ממש מעולה!
לחם ללא לישה מקמח כוסמין מלא
מה צריך ללחם ללא לישה מקמח כוסמין מלא?
3 כוסות קמח כוסמין מלא
1 כפית שמרים יבשים
1 כפית מלח
1 ורבע כוסות מים פושרים
איך מכינים את הלחם ללא לישה מקמח כוסמין מלא?
שמים בקערה קמח שמרים ומערבבים
מוסיפים מלח ומערבבים
יוצקים מים ומערבבים קלות לעיסה אחידה
הבלילה נעשית סמיכה קלות אבל לא גושית.
מכסים בניילון נצמד ושוכחים לשש שעות.
שומרים בחוץ
הפעם, העיסה נעשית קשה וכהה בגלל הקמח.
מוציאים את העיסה שתפחה בינתיים מהקערה,
מפזרים קמח על משטח עבודה ומערבבים את הבצק עם הקמח.
מקמחים תבנית אפייה ומעבירים את הלחם לתבנית
תנור שחומם מראש ל – 225 מכניסים את התבנית ואופים כשלושים עד ארבעים דקות עד שהלחם תופח ומשחים.
מוציאים מהתנור ומקררים את הלחם מחוץ לתבנית ונהנים מכל ביס.
תהנו אהובות ואהובים!