לביבות מש טבעוניות ללא גלוטן הגשתי לארוחת הערב. האיש טעם ושאל האיש "הכנת פלאפל?"
כי הטעם של המש אחרי ההשריה, עם כל התבלינים היה ממש זהה לטעם של פלאפל. האמת הארוחה כללה, קציצות מש, טחינה, סלט ופיתות.
שעועית מש, היא סוג של קטניה והיא בעלת המון יתרונות בריאותיים. היא מכילה כמות גבוהה של חלבונים והיא מכילה המון סיבים התזונתיים. הסיבים סופחים את הנוזלים וכך מסייעים לשפר את חילוף החומרים בגוף.
את המש יש להשרות לפני השימוש.
אני השרתי לילה לפני, האמת שאפילו יותר כך שאתם לא צריכים לחשוש, עם המים הכנסתי למקרר וככה הם עמדו מעל 24 שעות.
לפני השימוש, רוקנתי מהמים, שטפתי היטב והעברתי למעבד מזון עם הפטרוזיליה והכוסברה וכל יתר התבלינים לטחינה.
העיסה צריכה להיות אחידה אבל יהיו בה גרגרים קטנים וזה בסדר.
חלק כמובן אפיתי וחלק טיגנתי, חייבת להודות שהטעם בשני הגירסאות טעים מאד.
בואו לראות באינסטגרם שלי את שלבי הכנת הלביבות המש, בואו לכאן – האינסטגרם של סוויטדולי
מחפשים עוד מתכונים לחנוכה?
מתכונים לחנוכה
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
לחצו56 כאן –מתכונים לווטצ'אפ
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
מחפשים עוד מתכונים לחנוכה?
מתכונים לחנוכה
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
עוד מתכונים ללביבות תמצאו כאן
מתכונים ללביבות
לביבות מש טבעוניות ללא גלוטן


לביבות מש טבעוניות ללא גלוטן
סוויט דוליIngredients
- 2 כוסות מש מונבט ומושרה
- 1 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 1 כוס כוסברה קצוצה
- 3 שיני שום
- 3-4 כפות טחינה
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- שמן לטיגון
Instructions
- לילה לפני שוטפים את המש ושמים בסיר עם מים ומשרים כל הלילה.ניתן להכין כמות כפולה ולאחר ההשריה להקפיא את מה ששומרים לפעם הבאה.
- למחרת, שוטפים את המש שמים במעבד מזון עם הפטרוזיליה, כוסברה, שום וטוחנים הכל ביחד למחית אחידה.
- מעבירים לקערה, מוסיפים מלח ופלפל שחור לפי הטעם, מוסיפים טחינה ומערבבים הכל ביחד, נוצרת עיסה אחידה.
- יוצרים קציצות שטוחות ומטגנים.
גירסה אפויה
- מזליפים שמן על נייר אפייה, מסדרים קציצות ומכניסים לתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות ואופים כ -20-25 דקות .
- בתיאבון!
סוויט טיפ:
יש להשרות את המש לפני השימוש.
מה צריך ללביבות מש טבעוניות ללא גלוטן?
2 כוסות מש מונבט ומושרה
1 כוס פטרוזיליה קצוצה
1 כוס כוסברה קצוצה
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
3 שיני שום
3-4 כפות טחינה
שמן לטיגון
איך מכינים הלביבות מש טבעוניות ללא גלוטן?
לילה לפני שוטפים את המש ושמים בסיר עם מים ומשרים כל הלילה.
ניתן להכין כמות כפולה ולאחר ההשריה להקפיא את מה ששומרים לפעם הבאה.
למחרת, שוטפים את המש שמים במעבד מזון
עם הפטרוזיליה, כוסברה, שום וטוחנים הכל ביחד למחית אחידה.
מעבירים לקערה, מוסיפים מלח ופלפל שחור לפי הטעם,
מוסיפים טחינה ומערבבים הכל ביחד, נוצרת עיסה אחידה.
יוצרים קציצות שטוחות ומטגנים.
גירסה אפויה
מזליפים שמן על נייר אפייה, מסדרים קציצות ומכניסים לתנור
שחומם מראש ל – 180 מעלות ואופים כ -20-25 דקות .
בתיאבון!
היי
מה אפשר במקום טחינה?