עוגת קרמבו שוקולד ללא גלוטן היא עוגה כל כך טעימה! היא מסוג העוגות שאח שלי היה אומר עליהן "יש בעיה עם העוגות שלך, הן נגמרות מהר מדי".
העוגה הזו עונה בול להגדרה.
עוגת קרמבו היא עוגה קלה להכנה, הפעם הכנתי את עוגת הקרמבו עם קרם שוקולד ובתבנית מרובעת לא עגולה. בדרך כלל בתבנית עגולה העוגה גבוהה יותר, אבל זה לא פגע בטעם של העוגה בפירור.
את העוגה הכנתי לכבוד יום הנישואים של הילדים וכמו שאתם רואים צילמתי את הפרוסות האחרונות עם הבלונים, כי לא נשאר לי מה לצלם. זה מסוג העוגות שכל הזמן "מיישרים" אותן.
אתם עוקבים אחרי באינסטגרם נכון?
בואו לכאן – האינסטגרם של סוויטדולי

הכי חשוב – אין טיפת קמח בעוגה!

רוצים לקבל מתכונים לווטצ'אפ?
לחצו30 כאן –מתכונים לווטצ'אפ
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
מארז חגיגי והמחיר כולל משלוח
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
עוד מתכונים לעוגות מכל הסוגים תמצאו כאן
מתכונים לעוגות
עוגת קרמבו שוקולד ללא גלוטן


מה צריך לעוגת קרמבו שוקולד ללא גלוטן?
6 ביצים
כוס סוכר
1 שקית אינסטנט פודינג שוקולד
לשכבה האמצעית
1 שמנת מתוקה
1 כוס חלב
1שקית אינסטנט פודינג שוקולד
200 גרם שוקולד
1 שמנת מתוקה
גירסה פרווה
להחליף את השמנת המתוקה בשמנת צמחית
איך מכינים את העוגה?
מפרידים את הביצים לחלבונים וחלמונים.
את החלבונים שמים בקערת מיקסר ומקציפים לקצף לבן ובהיר
מוסיפים את הסוכר בכמה פעימות עד שהקצף בהיר ויציב.
מערבבים את החלמונים ומוסיפים לקצף הביצים הלבן, בתנועות קיפול.
מוסיפים שקית אינסטנט פודינג ומערבבים הכל ביחד.
משמנים תבנית, יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים בתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות כשלושים עד ארבעים דקות.
מוציאים מהתנור, העוגה צונחת קצת ומקררים אותה.
מקצפים שמנת מתוקה עם חלב אינסטנט לקצף יציב.
מצפים את העוגה ומכניסים למקרר להתייצבות.
שמים במיקרו את השמנת והשוקולד וממיסים בפולסים קצרים.
מערבבים לעיסה אחידה מקררים טיפה
ויוצקים על העוגה.
מכניסים לשעתיים שלוש למקרר להתייצבות ו- בתיאבון!