חטיף טעמי קרמל בייתי

חטיף טעמי קרמל בייתי מושלם!

שתף
הדפסה
חטיף טעמי קרמל בייתי
מה צריך

1 כוס קורנפלקס מסוג פצפוצי אורז נפוח
1 כוס פנייטה
חצי כוס קרם נוגט – קונים בחנויות לדברי אפייה
100 גרם שוקולד חלב עם פצפוצי אורז + 2 כפות מים

5כפות סוכר לבן
1 כף מים
1 כוס שמנת מתוקה
50 גרם חמאה

200 גרם שוקולד חלב
2 כפות שמן

סוויט טיפ

להכנה בתבנית בינונית 20X30

מה צריך

1 כוס קורנפלקס מסוג פצפוצי אורז נפוח
1 כוס פנייטה
חצי כוס קרם נוגט – קונים בחנויות לדברי אפייה
100 גרם שוקולד חלב עם פצפוצי אורז + 2 כפות מים

5כפות סוכר לבן
1 כף מים
1 כוס שמנת מתוקה
50 גרם חמאה

200 גרם שוקולד חלב
2 כפות שמן

סוויט טיפ

להכנה בתבנית בינונית 20X30

חטיף טעמי קרמל בייתי

חטיף טעמי קרמל בייתי הכנתי לפי בקשתה של מירי.
קבלתי מייל  מקסים, בו סיפרה לי שהבת שלה בהריון והיא מכורה בתקופת ההריון לחטיף "טעמי". "אל תצחקי אבל הילדה כל הזמן אוכלת טעמי ויש לה יומולדת ביולי, יכולה לעזור לי עם מתכון לעוגה עם טעמי?"

טוב תקשיבו, בקשה כזו ישר מעבירה אותי לדום מתוח. גם ילדה בהריון וגם אהבה למתוקים, כמובן שהתחלתי עם ניסויים להכין ממתק טעמי בבית. שלושה שבועות שבני הבית שלי, שיגעתי אותם עם טעימות מהממתק הזה. נותנת להם לטעום טעמי, נותנת להם לטעום ממה שהכנתי ו "נו, מה דעתכם? דומה?"
ככה שיגעתי אותם, הם שיגעו אותי ואני עוד לא הייתי סגורה על החטיף. קניתי שוקולד בטעם נוגט, קניתי שוקולד עם אגוזי לוז, המון ניסויים טעימים חייבת לומר אבל  המהפך חל כשנתתי לאחותי לטעום.

"דולי התחתית של הטעמי יותר פריכה, זה לא רק פצפוצי אורז, זה גם וופלים כאלה טחונים". גאון! גאון אחותי. נסעתי לחנות לאפייה ושם קניתי פייטה.
פייטה אלו שבבי קרמל פריכים וקרנצ'ים שאכן הוסיפו שידרוג לחטיף.

חטיף טעמי קרמל בייתי

טוב, על הדרך גם עשיתי עוגה קרה ומושלמת שתככב פה בעתיד, אבל בוא נפרק את החטיף שהכנתי.

חטיף טעמי מתחלק לשלוש שכבות, שכבת שוקולד עם פצפוצים, שכבת קרמל ושוקולד חלב למעלה.

בפעם הראשונה הכנתי עוגה עם שכבת הפצפוצים, המשפחה אמרה לי שהשכבה עבה מדי ואז הלכתי על רידוד השכבה בין שני ניירות אפייה וככה נוצרה לי שכבה לא דקה מדי, לא עבה מדי, מושלמת! חטיף טעמי קרמל בייתי

שכבת הקרמל האמצעית, הכנתי עם סוכר שממיסים על מחבת. כשהכנתי עוגת גבינה פקאן וקרמל ללא ביצים, הכנתי שכבת טופי ואפילו צילמתי איך מכינים את שכבת הטופי, תוכלו לראות בסרטון איך מכינים את שכבת הטופי. ההבדל היחידי והמשמעותי, אני הכנתי עם סוכר לבן כי הטעם שונה. כשמכינים טופי מסוכר לבן מתחילים לאט לאט להמס את הסוכר ורק אחרכך מתחילים עם החמאה והשמנת.

השכבה העליונה היא שוקולד חלב מומס שיוצקים על העוגה.

 

חטיף טעמי קרמל בייתי

אתם עוקבים אחרי באינסטגרם נכון?
 בואו לכאן – האינסטגרם של סוויטדולי

 

אחרי שהעוגה מוכנה אפשר להחליט או לחתוך לפסים או ריבועים את העוגה
וכל יחידה לטבול בשוקולד ולהחזיר שוב למקרר לקירור או
כמו שאני עשיתי, לחתוך לפסים ולהגיש בצורת פסים או ריבועים.

שומרים את החטיף במקרר.

מזל טוב לבת של מירי – בריאות, אושר שמחה
והמון נחת למירי ומשפחתה.

 

חטיף טעמי קרמל בייתי

 

רוצים לקבל מתכונים לווטצ'אפ?
לחצו32 כאן –מתכונים לווטצ'אפ

רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל

בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי

עוד מתכונים לעוגות מכל הסוגים תמצאו כאן
מתכונים לעוגות

חטיף טעמי קרמל בייתי

חטיף טעמי קרמל בייתי

 

 

מה צריך לחטיף טעמי קרמל בייתי?

1 כוס קורנפלקס מסוג פצפוצי אורז נפוח
1 כוס פנייטה
חצי כוס קרם נוגט – קונים בחנויות לדברי אפייה
100 גרם שוקולד חלב עם פצפוצי אורז + 2 כפות מים

5כפות סוכר לבן
1 כף מים
1 כוס שמנת מתוקה
50 גרם חמאה

200 גרם שוקולד חלב
2 כפות שמן

 

איך מכינים החטיף טעמי קרמל בייתי?

ממיסים במיקרו בפולסים מהירים את השוקולד חלב עד לקבלת בלילה אחידה.
שמים במעבד מזון את הקורנפלקס, הפנייטה, הנוגט והשוקולד המומס ומערבבים הכל ביחד שלוש שניות.
אפשר גם לרסק בשקית ניילון את הקורנפלקס עם פטיש שניצלים.
שהקורנפלקס לא יהיו אבקה אבל בהחלט מעוכים.
מעבירים את התערובת על נייר אפייה. מכסים בעוד נייר אפייה
עם מערוך משטחים את הבלילה לשכבה בינונית.

שמים נייר על תבנית אפייה כדי שיהיה קל יותר לשלוף את הממתק,
מעבירים את שכבת הקורנפקלס לתבנית ומסדרים בתבנית.
מעבירים למקרר.

שמים במחבת סוכר ומים ומחכים לאט לאט שהסוכר ימס.
מחממים במיקרו שמנת מתוקה.
כשהסוכר נמס והצבע הופך לחום בהיר, מוסיפים שמנת מתוקה שחיממנו קודם במיקרו! השמנת אסור לה להיות קרה כי אז הלך הטופי.
מערבבים ומוסיפים החמאה ומערבבים לתערובת אחידה.
יוצקים על העוגה ומחזירים למקרר לעוד שעתיים שלוש עד שהשכבה מתקרשת.

ממיסים את שוקולד החלב עם השמן במיקרו בפולסים קצרים ומערבבים עד לקבלת בלילה אחידה.
יוצקים על שכבת הטופי ומחזירים למקרר לעוד שעתיים.
או

פורסים את העוגה לרצועות דקות, טובלים כל פס בשוקולד,
מניחים על צלחת ומחזירים לקירור.

אתם תהנו כל כך!

 

 

 

רוצים לדעת באיזה כוס אני משתמשת במתכונים שלי? לחצו כאן

הכנתם את המתכון?
צלמו ושלחו לי לוואטספ או לאינסטגרם או לפייסבוק על מנת שאוכל לראות,
לתייג אתכם ולפרגן בחזרה!

אהבתם? יופי. שתפו את המתכון.

באינסטגרם שלי כבר הייתם? בואו. טעים שם

 לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט

מי רוצה מתכונים ישירות לווטצא'פ? רק ללחוץ כאן

ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק
בסוויט דוּלי
 SWEET DOOLY  
תודה רבה!!

תגובות פייסבוק

עוד דברים טובים מהסוויט

תפריט נגישות

המתכון נשמר
במחברת המתכונים