עוגת שוקולד טבעונית פרווה, היא עוגה טבעונית משוקולד הכי טעימה שהכנתם אבר! אם לא תגידו, אף אחד לא ידע שאין בה ביצים. מושלמת!
הכל התחיל ביום חמישי בשמונה בבוקר כשהגיע הווטצאפ מהאחיינית שלי:
"דולי, אנה היא אמא של שבת יש לך עוגת שוקולד ללא ביצים?"
בוקר וזה, הראש סרק את הבלוג ואמרתי לה שאין לי עוגת שוקולד ללא ביצים אבל יש מתכון למאפינס תפוחים לילדים קטנים, שהבת שלי הכינה לגן והיא יכולה להשתמש, ויש גם עוגת דבש ללא ביצים שמישהי הכינה ואפילו שלחה לי תמונה.
אמרתי לה שהיא יכולה להכין את העוגה רק עם רסק תפוחים במקום הביצים וקרן הודיעה לי שהיא הולכת לקנות רסק תפוחים. בינתיים נכנסתי למטבח והלכתי למזווה שהוא מחסן של רמי לוי רק בקטן וחיפשתי רסק תפוחים.
מצאתי קופסה אחת אחרונה והתחלתי להכין עוגה. אחרי חצי שעה כבר שלחתי לקרן הודעה שהעוגה בתנור.
"קניתי קילו רסק תפוחים"
"תחזירי. את צריכה רק 113 גרם"
"את רצינית?"
"לגמרי. ושלחתי לה תמונה.
"איזה מתכון הכנת?" שאלה ושלחתי לה
שעה והתמונה הזו הגיעה
בואו לעקוב אחרי באינסטגרם ולראות איך הכנתי את העוגה – האינסטגרם של סוויטדולי
להכנת העוגה השתמשתי גם בנטורינה, תחליף לחמאה או מרגרינה על בסיס צמחי,
שהיא מושלמת למתכונים טבעוניים.
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
רוצים לקבל מתכונים לווטצ'אפ?
לחצו37 כאן –מתכונים לווטצ'אפ
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
עוד מתכונים לעוגות שוקולד כאן
מתכונים לעוגות שוקולד
אם אתם מכינים אל תשכחו לשלוח לי תמונות
או לתייג אותי בפייסבוק
עוגת שוקולד טבעונית פרווה


סוויט טיפ:
תבנית 24
תשימו מסביב לתבנית נייר אפייה, השוליים יצאו חלקים.
מה צריך לעוגת שוקולד ללא ביצים טבעונית פרווה?
1 קופסה רסק תפוחים – 113 גרם
1 כוס סוכר
200 גרם נטורינה
חצי כוס קקאו
חצי כוס שוקולית
כוס וחצי קמח תופח
או
כוס וחיצי קמח רגיל עם כפית וחצי אבקת אפייה
שלושת רבעי כוס מים רותחים
איך מכינים את העוגת שוקולד ללא ביצים טבעונית פרווה?
שמים בקערה את רסק התפוחים עם הסוכר ומערבבים.
מוסיפים נטורינה רכה מאד ומערבבים היטב.
מנפים את הקקאו והשוקולית לתוך הקמח ומערבבים ביחד.
מוסיפים לתערובת ומערבבים.
יוצאים את המים החמים ומערבבים.
שמים מסביב לתבנית נייר אפייה, אם אתם מחלצים את העוגה בסוף היא תצא חלקה.
משמנים תבנית ויוצקים את הבלילה פנימה.
לתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות מכניסים את העוגה ואופים כחצי שעה.
בודקים עם קיסם ואם הקיסם יוצא עם פירורים מוציאים את העוגה מהתנור.
זיגוג שוקולד מעל
100 גרם שוקולד עם כף מים ממיסים במיקרו בפולסים ומורחים מעל.
עם העוגה הזו אמא או אבא של שבת יהיו מאושרים!
היי, יש אפשרות להשתמש בשמן קנולה במקום נטורינה?
בהחלט