מתכונים
סוויטשופ
בונבונים
לחם מחמצת טבעוני ללא לישה

לחם מחמצת טבעוני ללא לישה קל הכנה

שתף
הדפסה
לחם מחמצת טבעוני ללא לישה
מה צריך

1 כוס קמח שיפון
1 כוס קמח כוסמין
1 כוס קמח מלא
1 כף מחמצת
1 כפית מלח
1 ורבע כוסות מים פושרים
כוס פרוסות זיתים ירוקים

 

סוויט טיפ

מידת הכוס – כוס בינלאומית
או כוס חד פעמי חמה

מה צריך

1 כוס קמח שיפון
1 כוס קמח כוסמין
1 כוס קמח מלא
1 כף מחמצת
1 כפית מלח
1 ורבע כוסות מים פושרים
כוס פרוסות זיתים ירוקים

 

סוויט טיפ

מידת הכוס – כוס בינלאומית
או כוס חד פעמי חמה

לחם מחמצת טבעוני ללא לישה

לחם מחמצת טבעוני ללא לישה הכנתי בזכות ברכה'לה. אני כבר הרבה זמן זוממת להכין לחם מחמצת, אבל לא מצאתי אף אחת בסביבתי עם מחמצת. פתאם ברכה'לה שולחת לי תמונה עם לחם מחמצת כוסמין שהכינה. ישר שאלתי אם אני יכולה לקבל מחמצת.

ברכה'לה הנהדרת, נתנה לי מחמצת ומאז המאפייה לא מפסיקה לעבוד.

לחם מחמצת טבעוני ללא לישה

להכין לחם מחמצת זה לא פשוט, זו התעסקות בלתי פוסקת, אם אתם רוצים שיהיה לכם לחם מחמצת משובח.

צריך "להאכיל" את המחמצת, צריך ללוש שלושה ימים את הלחם עד שהוא תופח ונראה נהדר ובאמת חרשתי את הרשת וקראתי המון, אבל בואו, אני וסבלנות לשחק עם בצק שלושה ימים, נו-נו, יש לי דברים יותר שווים לעשות.

אז הכנתי את לחם המחמצת ללא לישה. שמתי קמח בקערה, הוספתי מחמצת, עירבבתי וזהו. לילה טוב לחם. 12 שעות ובום. יש לחם נהדר. נכון, אם הייתי מתעסקת איתו שלושה ימים הוא היה הרבה יותר אוורירי אבל אני מודה זה לא בסבלנות שלי.

 

מיכל שוורץ הנהדרת, שלחה לי סרטון עם לחם מחמצת ללא לישה שהכינה וזה נתן לי בוסט להכין גם. תוכלו לראות את הסרטון כאן – הלחם של מיכל

 

אתם עוקבים אחרי באינסטגרם נכון? בואו תראו בסטורי איך הכנתי את הלחם
 בואו לכאן – האינסטגרם של סוויטדולי

 

לחם מחמצת טבעוני ללא לישה

רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
לחצו12 כאן –מתכונים לווטצ'אפ

 

רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל

בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי

עוד מתכונים  נהדרים ללחם וחלות  תמצאו כאן
מתכונים ללחם וחלות

לחם מחמצת טבעוני ללא לישה

לחם מחמצת טבעוני ללא לישה

 

 

 


לחם מחמצת טבעוני ללא לישה

לחם מחמצת טבעוני ללא לישה

סוויט דולי
לחם מחמצת טבעוני ללא לישה קל הכנה

מצרכים
  

  • 1 כוס קמח שיפון
  • 1 כוס קמח כוסמין
  • 1 כוס קמח מלא
  • 1 כף מחמצת
  • 1 כפית מלח
  • 1 ורבע כוסות מים פושרים
  • 1 כוס זיתים פרוסים

אופן ההכנה
 

  • שמים בקערה את הקמח, מוסיפים את המחמצת ומערבבים.
  • מוסיפים את המים ומערבבים הכל ביחד לעיסה אחידה והיא מאד רטובה.
  • מכסים את העיסה ושוכחים ממנה ל – 12 שעות.
  • כן גם אם קיץ בחוץ השארתי בחוץ לא קרה כלום.
  • העיסה מאד רכה אחרי ההתפחה.
  • מערבבים שוב את הבלילה אחרי 12 שעות.
  • מקמחים תבנית, יוצקים פנימה את הבלילה ועוזבים לעוד שעתיים.
  • תנור שחומם מראש ל – 225 מכניסים את התבנית ואופים כעשר דקות.
  • אחרי עשר דקות מנמיכים ל -200 מעלות ואופים עוד כשלושים עד ארבעים דקות עד שהלחם תופח ומשחים.
  • לפני שאתם מוציאים תבדקו עם קיסם אם הלחם נאפה מספיק מבפנים, כי מבחוץ הוא יהיה קשה.

 

אהבתם? יופי. שתפו את המתכון.

שיתוף ב facebook
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

באינסטגרם שלי כבר הייתם? בואו. טעים שם

 לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט

מי רוצה מתכונים ישירות לווטצא'פ? רק ללחוץ כאן

ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק
בסוויט דוּלי
 SWEET DOOLY  
תודה רבה!!

תגובות פייסבוק

עוד דברים טובים מהסוויט

המתכון נשמר
במחברת המתכונים
רוצים לקבל מתכונים טעימים ושווים ישר למייל?