מתכון לעוגת חצילים ובשר, שזה כמו מוסקה אבל בצורה שונה, יה-באבא כמה טעים. עם כל ביס מרגישים את הדם מתחיל לזרום בגוף, ועוד שנייה אתם קמים לרקוד סירטקי. יווניה או לא יווניה?(:
אז כן, עוגת החצילים והבשר, שזה בעצם מוסקה משודרג, כשמגישים אל השולחן, נראה כל כך יפה! החצילים מכסים על הסוד של הבשר שבתוך החצילים.
בואו תראו באינסטוש איך הכנתי
תוכלו לראות בהיילייטס, בואו לכאן –
האינסטגרם של סוויטדולי
הכנתי לכם סרטון שתראו בדיוק איך הכנתי
עוגת החצילים והבשר שלנו מתחילה עם הכנת החצילים. יש כאלה שמטגנים חצילים, אני אופה אותם בתנור והם יוצאים נהדרים גם בתבשיל וגם בכלל.
אני משמנת תבנית תנור, חותכת חצילים, מפזרת את החצילים בתבנית ואופה, כדי לראות איך הכנתי את החצילים, תלחצו כאן – איך מכינים חצילים בתנור.
בזמן שהחצילים נאפים בתנור, מכינים את הבשר, מטגנים בצל, מבשלים את הבשר ואחרי שהחצילים מוכנים עוברים לשלב הכנת העוגת חצילים ובשר שלנו.
אני השתמשתי בתבנית אינגלישקייק. מסדרים את פרוסות החצילים בתבנית, כשחצי מהחצילים נמצאים מחוץ לתבנית, מרפדים בבשר את התבנית ועוטפים את הבשר עם החצילים.
ככה נוצרת לנו עוגת חצילים ובשר. אם תסתכלו בסרטון שהכנתי, תוכלו לראות בדיוק את כל התהליך.
אני חייבת להודות שבגלל שאני אוהבת חצילים, ריפדתי את התחתית של התבנית עם חציל נוסף.
עוד מתכונים לראש השנה תמצאו כאן
מתכונים לראש השנה
מתכונים לווטצ'אפ כל יום זו קבוצה שקטה בלי חפירות
לחצו39 כאן –מתכונים לווטצ'אפ
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
סט מרהיב ונהדר לחגים שמתקרבים!
מתכון לעוגת חצילים ובשר
מתכון לעוגת חצילים ובשר
סוויט דוליIngredients
- 2 חצילים
- 500 גרם בשר בקר טחון
- 5 כפות שמן
- 1 בצל
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור
- 1 כפית שום כתוש
- רבע כפית בהרט
Instructions
- חותכים את החציל לפרוסות ארוכות
- משמנים תבנית תנור פורסים את החצילים על גבי התבנית
- לתנור שחומם מראש ל - 180 מעלות אופים את החצילים כארבעים דקות עד שהם משחימים
- מוציאים ומקררים.
- שמים בסיר שמן, קוצצים את הבצל ומטגנים עד לקבלת גוון שחום של הבצל
- מוסיפים את הבשר הטחון ועם מזלג מפוררים את הבשר
- מוסיפים את המלח, פלפל, שום כתוש, בהרט ואם אתם אוהבים עוד תבלינים, זה הזמן
- מבשלים את הבשר עד שהוא מוכן
- משמנים תבנית אינגליש קייק
- מרפדים את התבנית עם פרוסות החצילים
- ראשית, מניחים פרוסה לריפוד התחתית
- מניחים את הפרוסות מסביב כשחצי מהם מחוץ לתבנית
- מעבירים את הבשר הטחון לתבנית
- מכסים את הבשר עם חצי שמחוץ לתבנית עם כל הבשר
- לתנור שחומם מראש ל - 180 מעלות מכניסים את התבנית ואופים כארבעים דקות
- מוציאים, הופכים על תבנית הגשה ומגישים.