עוגת קצפת עם תותים ללא גלוטן, עוגה בחושה נמסה בפה הכנתי ליום ההולדת 10 של מיה.
מיה לא אוהבת עוגות שוקולד ולכן הכנתי לה עוגת וניל, ציפיתי עם המון קצפת, שילמתי הון תועפות על תותים והכנתי עוגה לילדה. נתחיל מהתותים. נכנסתי לסופר וקופסה פצפונת עם אולי 10 תותים בתוכה עלתה 21 שקל. סובבתי את הגב ואמרתי לא משלמת, אני אקשט עם ממתקים והלכתי.
בערב, הכנתי את העוגה והבנתי שממתקים זה לא הפתרון, וחזרתי למחרת לסופר בלית ברירה. שילמתי והלכתי. אבל בואו נתרכז בדברים הטובים.
עוגת היומולדת של מיה היא עוגה ללא טיפת גלוטן! עוגה רכה ונהדרת, נמסה בפה, תענוג של עוגה.
אתם עוקבים אחרי באינסטגרם נכון?
בואו תראו את העוגה בלייב בואו לכאן –
האינסטגרם של סוויטדולי
השולחן מחכה למיה
עוגה בחושה לכל דבר.
לא מפרידים ביצים.
שמים בקערת המיקסר ביצים וסוכר ומקציפים.
מקציפים לבלילה בהירה ותפוחה מאד.
מוסיפים את כל היתר המצרכים וזהו. לתנור
בתמונה תוכלו לראות את העוגה לפני שנכנסה לתנור
ואחרי שיצאה מהתנור.
בזמן האפייה היא תופחת,
אחרי שהיא יוצאת מהתנור היא קצת צונחת וזה לא נורא,
היא עדיין טעימה אש.
משמנים את התבנית, אין צורך לשים נייר אפייה.
מוציאים את העוגה מהתנור,
נותנים לה להתקרר,
מצפים בקצפת
מקשטים בתותים
שהם כל כך יקרים אלוהים כל ביס חמישה שקלים לפחות!
אבל יומולדת אז שותקים ומכינים.
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
קבוצה שקטה בלי חפירות
לחצו כאן 61 – מתכונים לווטצא'פ
את העוגה הנהדרת הזו אפיתי בתבנית קפיץ המרובעת של פוד אפיל.
היא מאד נוחה לעבודה.
אחרי שהעוגה נגמרה, התבנית עברה למדיח ויצאה כמו חדשה.
השגתי לכם מבצע מיוחד לתבנית כולל משלוח.
במקום התותים אפשר כמובן לקשט עם שוקולד אם אוהבים.
אני בנוסף לתותים הוספתי סוכריות ג'לי אדומות.
לעוד מתכונים של עוגות רק ללחוץ כאן –
מתכונים לעוגות
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
עוגת קצפת עם תותים ללא גלוטן
עוגת קצפת עם תותים ללא גלוטן
סוויט דוליIngredients
- 4 ביצים
- 1 כוס סוכר
- 2 שקיות סוכר וניל
- 200 גרם שוקולד לבן
- חצי כוס שמנת מתוקה - 125 מל
- 1 קופסה אינסטנט פודינג וניל
לציפוי
- 1 250 מל' שמנת מתוקה
- חצי 125 מל שמנת מתוקה - מה שנשאר מהכנת העוגה
- 1 כוס חלב
- 1 קופסה אינסטנט פודינג וניל
- לקישוט - תותים
Instructions
- שמים בקערת מיקסר ביצים סוכר וסוכר וניל ומקציפים
- נותנים למיקסר לעבוד כחמש עד שבע דקות לפחות על מהירות גבוהה עד שנוצרת בלילה בהירה ותפוחה
- בזמן שהמיקסר עובד שמים במיקרו את השוקולד הלבן עם השמנת וממיסים
- מערבבים את השוקולד לעיסה סמיכה ומקררים מעט
- כשהבלילה תפוחה, מעבירים את השוקולד לבלילה
- מוסיפים את האינטנט פודינג וניל ומערבבים הכל ביחד
- די בעדינות שלא יהיה לנו מרק עד שהאבקה נעלמת
- משמנים תבנית ויוצקים את העוגה לתבנית
- לתנור שחומם מראש ל - 180 מעלות מכניסים את העוגה
- אופים כארבעים דקות ואחרי 35 דקות בודקים שהעוגה לא משחימה יותר מדי
- מוציאים ומקררים את העוגה.
- להכנת הקרם נקציף את השמנת מתוקה עם חלב ואינסטנט פודינג וניל לקרם אוורירי
- מקשטים את העוגה מוסיפים תותים, לא חייבים ונהנים מכל ביס.