לביבות ירק עם גבינה מלוחה הכנתי השבוע לנכדים. סליחה שאני מקטרת אבל הסגר הזה כל כך קשה לכולנו!
מצד אחד סגרו את כל מערכות החינוך, כך שהקטנים שלנו בבית אבל ההורים שלהם צריכים להמשיך לעבוד. גם האמא וגם האבא עובדים חיונים אבל מה נעשה עם הילדה שהגן שלה סגור?
פתחו הילדים מערכת שעות, יום ראשון סבתא א', יום שני סבתא ב', יום שלישי אחות א', יום רביעי אחות ב', יום חמישי מחפשים מי יתנדב יום נוסף. לא פשוט בכלל!
ואני מספרת לכם רק על ילד אחד, יש עוד ילדה בדיוק עם אותו הסיפור. מעבר לבייביסיטר, אני דואגת גם לצד הקולינארי כמובן שיהיה משהו לאכול.
הנכד הקטן שלי לא נוגע בירקות. כבר שמעתי את המשפט "אולי כי הוא לא רואה בבית?"
אז כן, כל יום אמא שלו אוכלת ירקות על ימין ועל שמאל הוא לא מוכן לנגוע. אבל בשביל זה אני פה להמציא פטנטים איך לתת לו ירקות בלי שירגיש.
קוראים לזה לביבת ירק עם גבינה מלוחה שטחנתי דק דק דק ולא רואים ולא מרגישים בירקות. טיגנתי על מחבת בלי שמן בכלל אבל כמובן שיש גם גירסת אפייה.
אני הגשתי את הלביבה עם שמנת חמוצה, תתפלאו הילד רצה מיונז! קיבל את הלביבות עם מיונז.
בואו תראו איך הכנתי באינסטגרם שלי
בואו לכאן –
האינסטגרם של סוויטדולי


את הלביבות הכנתי
עם המגרדת הנהדרת
והשגתי לנו את ה-מבצע!
99 ש"ח כולל משלוח
מוסיפים ליד הלביבות שמנת חמוצה, סלט
ויש לכם ארוחה נהדרת.

רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ? קבוצה שקטה בלי חפירות
לחצו כאן70 – מתכונים לווטצאפ
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
מה צריך בשביל לביבות ירק עם גבינה מלוחה?
1 בצל
1 קישוא
2 תפוחי אדמה
1 כוס דלעת טחונה
100 גרם גבינה מלוחה
1 ביצה
2 כפות קמח
פלפל שחור
איך מכינים לביבות ירק עם גבינה מלוחהר?
מקלפים את הירקות.
מגרדים את כל הירקות, אני גירדתי במגרדת שלי בפומפיה הדקה.
שמים את כל הירקות בקערה, מוסיפים את הגבינה המלוחה מפוררת.
מוסיפים פלפל שחור. מלח לא הוספתי כי הגבינה המלוחה מוסיפה את המליחות.
סוחטים את המים מהירקות.
מוסיפים ביצה וקמח ומערבבים לבלילה אחידה.
גירסת טיגון
במחבת עם מעט מאד שמן שמים את הלביבות ומטגנים משני הצדדים.
גירסת אפייה
משמנים נייר אפייה, יוצרים לביבות, שמים בתבנית,
בתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות מכניסים את הלביבות ואופים כעשרים עד שלושים דקות.
גירסת פרווה
תוותרו על הגבינה המלוחה.
נ ה ד ר ו ת!!