מלאי פשטידה רומנית מתוקה, בעצם קצת עוגה קצת פשטידה, מעין מאפה עם גבינות, מתוקה וטעימה שמכינים מקמח תירס. אני מעולם לא טעמתי מלאי ולכן כשחברתי נתנה לי לטעום, עפתי עליה.
תראו כמה קל להכין מלאי
אתם עוקבים אחרי באינסטגרם נכון?
אם לא – בואו לכאן – האינסטגרם של סוויטדולי
המלאי היא כאמור פשטידה עם קמח תירס וגבינות, שמערבבים את כל החומרים ביחד בקערה אחת.
יש הקוראים לה עוגת גבינה רומנית והחברה שלי סיפרה לי שבשבועות אמא שלה נהגה להכין את המלאי.
אבל למה אנחנו צריכים לחכות עד שבועות כדי שיהיה לנו טעים?
קמח התירס נותן מרקם מאד מיוחד לעוגה.
הגרגרים מתנפחים בזמן האפייה אבל עדיין יש קרנציות מסויימת בביסים והעוגה פשוט נהדרת.
כשהעוגה יצאה מהתנור, חשבתי לתת לה להתקרר אבל הסקרנות הרגה אותי וניסיתי את העוגה בעודה חמה. אדוני! היא היתה פשוט חלומית!
לכן אתם יכולים לאכול את העוגה גם כשהיא חמה וגם כשהיא קרה.
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ? קבוצה שקטה בלי חפירות
לחצו כאן 63 – מתכונים לווטצא'פ
רוצים לשמור את המלאי בקופסה איכותית?
הסט האהוב עליכם חזר!
9 קופסאות איחסון מזכוכית מחוסמת עמידה בפני שבר!
הקופסאות האיכותיות קלוק עם מכסה מבית Food appeal ???
139 ש"ח כולל משלוח!
עוד המון מתכונים לעוגות תמצאו כאן
מתכונים לעוגות
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי

הטריק הנפלא של הכנת המלאי
קערה אחת, שזורקים את כל המצרכים פנימה,
מערבבים ויוצקים לתבנית ולתנור.
מגישים את המלאי עם שמנת חמוצה ליד
שנותנת לה רעננות נהדרת.
אני עוד חשבתי לפזר על המלאי מעל אבקת סוכר
אבל החברה שלי אסרה עלי והיא צדקה,
העוגה מתוקה גם ככה.
מלאי פשטידה רומנית מתוקה
![]()
![]()
מה צריך למלאי פשטידה רומנית מתוקה?
1 כוס קמח תירס
חצי כוס קמח רגיל
1 שקית אבקת אפייה
100 גרם נטורינה
250 גרם גבינה 5%
2 אשל / שמנת חמוצה
1 כוס סוכר
1שקית סוכר וניל
2 ביצים
איך מכינים פדטידה רומנית מתוקה?
מוסיפים את הסוכר, ביצים, נטורינה מומסת, גבינה, שמנת
ומערבבים הכל ביחד לבלילה אחידה.
משמנית תבנית ויוצקים את המלאי לתבנית.
לתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות מכניסים את המלאי ואופים כשלושים עד ארבעים דקות,
בודקים עם קיסם אם התערובת יבשה ואם כן מוציאים מהתנור.
אוכלים עם שמנת חמוצה ליד,
אוכלים חם כי זה נהדר.
