קיש בצל עם בצק עלים הוא גם קיש וגם פשטידה והכל בתבנית אחת.
מה ההבדל בין קיש לפשטידה? פשטידה זה כשאנחנו מערבבים הכל ביחד, מעבירים לתבנית ואופים.
קיש זהו מאפה עם תחתית של בצק. אפשר להכין עם בצק פריך או בצק עלים ועליו יוצקים את הבלילה שזו הפשטידה שלנו בעצם,
כי יצקתי על הבצק את התערובת, שהיא תערובת עשירה של בצל עם גבינות. פיזרתי מעל עיגולי בצל והיידה לתנור.
בואו תראו באינסטוש את הבשר בלייב
בואו לכאן –
האינסטגרם של סוויטדולי
את היופי הזה הכנתי עם בצק עלים של שימרית, הבצק האהוב עלי.
נשמר במקרר ולא צריך להוציא להפשרה.
אם הילדים באים, פשוט מוציאים מהמקרר ומכינים איתו מה שאוהבים.
הבצק מגיע עם נייר אפייה שאפשר לאפות ישר בתבנית.
הילדים היו אמורים להגיע מהרצליה ואמרתי שזו הזדמנות נהדרת להכין את קיש הבצל.
רק שכחתי דבר אחד.
שהבת שלי לא נוגעת בבצל.
הגשתי את הקיש לשולחן כולי מאושרת, כי הוא כל כך יפה,
מתחילה להזמין אנשים לאכול אותו
"גלי תטעמי את הקיש המעולה שהכנתי"
"אמא, שכחת שאני לא נוגעת בבצל?"
בום! בחיי שכחתי.
מזל שהיו עוד אנשים מסביב לשולחן וגם אחותי קבלה משלוחה,
גם אצלה היו הילדים שהם, אין להם בעיה עם בצל
ובא לציון גואל.
סט סירים חדש ומרהיב לכבוד פסח!

רוצים לראות את כל סרטוני האוכל שלי?
ערוץ היוטיוב שלי עם מלא סרטי אוכל מחכה לכם.
נכנסים ליוטיוב, ללינק שלמטה,
לוחצים על הפעמון האדום כדי להירשם
כדי שתוכלו לראות את כל הסרטונים. בבקשה –
ערוץ היוטיוב של סוויט דולי
רוצים לקבל מתכונים לווטצ'אפ כל יום זו קבוצה שקטה בלי חפירות
לחצו64 כאן –מתכונים לווטצ'אפ
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
קיש בצל עם בצק עלים
![]()
מה צריך בשביל קיש בצל עם בצק עלים
1 בצק עלים של שימרית
8 בצלים חתוכים לעיגולים או פסים
4 כפות שמן
2 ביצים
1 שמנת חמוצה – 200 מל'
100 גרם גבינה מלוחה מגורדת
קופסה גבינה לבנה 5% – 250 גרם
100 גרם גבינה צהובה מגורדת
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
חצי כוס קמח
איך מכינים קיש בצל עם בצק עלים
קוצצים את הבצל לעיגולים או פרוסות.
תשאירו כמה עיגולים של בצל חי לקישוט התבנית מלמעלה.
יוצקים שמן למחבת, מכניסים את הבצל למחבת ומאדים לאט את הבצל.
הבצל לא אמור להשחים, רק להתאדות.
לאדות את הבצל כחמש דקות, להוריד מהאש ולקרר.
מעבירים לקערה כל הגבינות, שמנת חמוצה, ביצים ומערבבים הכל ביחד.
מוסיפים פלפל ומלח לפי הטעם ומערבבים.
מוסיפים את הקמח לתערובת.
מוציאים את הבצק עלים מהמקרר, מרדדים מעט ומעבירים לתבנית.
מוסיפים את הבצל המטוגן לתערובת הגבינות.
יוצקים את תערובת הגבינות על הבצק
מקשטים מעל בעיגולי בצל.
לתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות מכניסים את התבנית
אופים כארבעים דקות עד שהקיש משחים.
מוציאים, חותכים, מגישים עם סלט ויש לכם ארוחת ערב נהדרת!
