בייגלה משני מצרכים בלבד ללא שמרים שמכינים בעשרים דקות, זה הבייגלה שתכינו לארוחה שלכם היום!
רחלי קרוט היא עיתונאית אוכל ואושיית רשת בעלת בלוג האוכל המצליח קרוטית. לרחלי מאות אלפי עוקבים ברחבי הרשת, ויש לה מתכונים נהדרים ואחד מיני רבים הוא הבייגלה משני מצרכים.
הרעיון מבריק, קמח ויוגורט שמערבבים ביחד, אפשר להוסיף עוד תוספות כמובן ויש לכם בייגלה נהדר, קל קל פשוט פשוט.
הכנתי לכם סרטון איך בדיוק מכינים את הבייגלה
אתם עוקבים אחרי באינסטגרם נכון?
אם לא – בואו לכאן – האינסטגרם של סוויטדולי
אז כמו שאמרה רחלי, להכנת הבייגלה תצטרכו שני מצרכים בלבד – קמח תופח ויוגורט. אם אין לכם קמח תופח תוכלו להשתמש בקמח רגיל עם כפית אבקת אפייה.
לי לא היה יוגורט בבית והכנתי עם שמנת חמוצה והבייגלה יצא נהדר! אפשר להוסיף פלפל ומלח או תבלינים לתערובת הקמח, מה שאתם אוהבים.
אני ערבבתי את הקמח והשמנת חמוצה לקבלת כדור בצק אחיד. הבצק רך מאד ודביק אז הוספתי כל פעם כף קמח למשטח העבודה והמשכתי לרדד את הבצק.
הבצק נשאר דביק וזה בסדר.
אחרי שבצק מוכן, חותכים את הבייגלה לכדורים, אני חתכתי לחמישה כדורים.
מרדדים כל כדור לרולדה ארוכה, סוגרים ויש לנו בייגלה.
מכינים מראש שתי קעריות, אחת עם מים והשנייה עם תערובת של מה שתרצו שיהיה על הבייגלה. אפשר שומשום, אפשר פרג, מה שאתם אוהבים.
טובלים את הבייגלה בקערית המים ומעבירים לקערית הציפוי.
כאמור, אפשר פרג, אפשר שומשום, אני הכנתי תערובת של שיבולת שועל, גרעיני חמנייה, שומשום ובה טבלתי את הבייגלה.
ככה נראים הבייגלה לפני שנכנסו לתנור
ככה הם אחרי שיצאו מהתנור.
אחרי שהם יוצאים מהתנור נותנים להם לנוח עד שהם מתקררים
ואז חותכים אותם.
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ? קבוצה שקטה בלי חפירות
לחצו כאן 66 – מתכונים לווטצא'פ
תבנית חדשה ונהדרת למטבח
רוצים להנות ממבחר של סלטים?
הספר הדיגיטלי שלי מחכה לכם כאן
סלטים – הספר הדיגיטלי
עוד המון מתכונים ללחם וחלות תמצאו כאן
מתכונים ללחם וחלות
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
רוצים לראות איך אני מכינה את כל המתכונים?
כל סרטוני האוכל במקום אחד
רק ללחוץ כאן – ערוץ היוטיוב של סוויט דולי
הם קשים מבחוץ, פריכים מבפנים
נהדים וקלי הכנה.
בייגלה משני מצרכים בלבד
![]()
![]()
בייגלה משני מצרכים בלבד
סוויט דוליIngredients
- 1 כןס קמח תופח
- 1 200 מל' יוגורט / שמנת חמוצה
- רבע כפית מלח
לציפוי מעל הבייגלה
- שומשום / קצח / גרעיני דלעת
Instructions
- שמים בקערה קמח ויוגורט ומערבבים
- לשים עד שיש כדור בצק
- אפשר להוסיף כל פעם מעט קמח
- מקמחים משטח עבודה, מפזרים קמח
- מעבירים את הבצק ולשים את הבצק עד לקבלת בצק
- אפשר להוסיף עוד כף או שניים של קמח בזמן הלישה
- הבצק לא חלק וקצת דביק, אבל כשהבצק אחיד, מחלקים ל - 3 או 4 כדורים
- מגלגלים כל כדור לרולדה ארוכה וסוגרים את הרולדה לעיגול
- ככה מכינים את כל הבייגלה ושמים בתבנית
- תכינו קערית עם מים, וצלחת עם שומשום או קצח וגרעיני חמניה
- טובלים בייגלה בצד העליון במים
- מעבירים וטובלים את הבייגלה בשומשום או בגרעיני החמניה
- מעבירים לתבנית אפייה
- לתנור שחומם מראש ל - 175 מעלות מכניסים את התבנית
- אופים 20 דקות
- אחרי 20 דקות מעבירים את חום התנור ל - 200 מעלות ל חמש דקות
- מוציאים את התבנית ולא נוגעים בבייגלה עד שמתקרר
- אחרי שהבייגלה מתקרר אפשר לחסל. תהנו!
