סוכריות דג אמנון במעטפת בצק עלים, זהו מתכון לדג אמנון שעטוף בבצק עלים, מנה שהיא מאד מרשימה ומתאימה לכל ארוחה.
כדי להכין את הדגים, השתמשתי בפילה של אמנון, שביקשתי מהדגאי בחנות הדגים שיפלט לי אותו. ככה קבלתי את הדג מפלט בלי עור.
הכנתי תערובת של עשבי תיבול, מלאתי את הבצק עם הדגים ועשבי התיבול.
בסרטון שהכנתי – 4 דקות – מהיר וקצר תוכלו לראות במדוייק כמה קל להכין את הדגים.
בואו תראו באינסטגרם איך הכנתי. בואו לכאן –
האינסטגרם של סוויטדולי
ככה הדגים נראו לפני שנכנסו לתנור
השאריות של עשבי התיבול והעגבניות פיזרתי בתבנית
ואפיתי עם הדגים.
רצוי לחרוץ פסים על הבצק כדי שהדגים יתבשלו בתוך הבצק.
רוצים להצטרף לקבוצת ווטצ'אפ שקטה
ולקבל מתכונים כל יום?
לחצו כאן67 – מתכונים לווטצ'אפ
הדגים יצאו מהתנור אפויים ונהדרים
כשמגישים את המנה אפשר להגיש עם התוספת שבמגש האפייה
עוד מתכונים לראש השנה תמצאו כאן
מתכונים לראש השנה
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
יצאה מנה משגעת וטעימה
ותוכלו לראות שהדג נאפה בתוך הבצק.
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
סט מושלם לחג!
סוכריות דג אמנון במעטפת בצק עלים

מה צריך?
3 פילטים של דג אמנון – חתוכים לשניים.
1 חבילת בצק עלים שימרית
1 כוס פטרוזיליה קצוצה
10-15 עגבניות שרי בשני צבעים
1 כוס כוסברה קצוצה
4-5 שיני שום פרוסות
רבע כוס שמן
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
העלים הירוקים של בצל ירוק
1 ביצה טרופה
חצי כוס שומשום
איך מכינים?
בקערה מערבבים את הפטרוזיליה, הכוסברה, שיני השום עם מלח ופלפל ושמן.
פותחים את עלה בצק העלים,
חותכים את דף הבצק לשלושה חלקים.
על כל חתיכת בצק מניחים מתערובת העשבי תיבול, מניחים דג אמנון על עשבי התיבול
מתבלים במלח ופלפל. מניחים פרוסות עגבניה על הדג. מוסיפים עוד שכבת עשבי תיבול על הדג.
עוטפים את הדג לרולדה ארוכה ומעבירים לתבנית אפייה.
סוגרים את הבצק בצורת סוכריה וקושרים את הקצוות עם רצועות בצל ירוק.
מורחים ביצה טרופה ומפזרים שומשום על הבצק.
לתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות מכניסים את התבנית ואופים כעשרים עד שלושים דקות, עד שהבצק משחים.
מוציאים, מגישים לשולחן ושומעים רק מחמאות.