בואיקוס לחמניות גבינה מבית אמא הן לחמניות של אהבה.
בואיקוס הן לחמניות של ילדות, רק השם מעורר געגוע לזמנים של פעם.
"דוריניקה קרס בואיקוס?" שאלה נונה בספניולית, ולפני שאמרתי כן, נדחפה לי ליד בואיקה קטנה וטעימה שעד היום הטעם בפה שלי.
זה זכרון הילדות הכי חזק שלי. בואיקוס. ביסים מלאים בגבינות כל כך טעים!

בואו תראו באינסטוש איך הכנתי את הבואיקוס
בואו לכאן –
האינסטגרם של סוויטדולי
אני זוכרת שאמא שלי היתה מכינה את הבואיקוס עם קשקבל. פעם אכלתי אצל דודה שלי ולא היה טעם של קשקבל שאהבתי אפילו יותר.
דודה שלי גילתה לי את הסוד כי בואיקוס מכינים מהגבינות שנשארו במקרר.
נשאר לכם קוטג'? שאריות של גבינה מלוחה? לא זורקים, שמים הכל בקערה אחת והיידה מערבבים הכל ביחד.
ככה נראים הבויקוס שלנו אחרי שערבבתי את כל החומרים ביחד.
מרטיבים את הידיים כדי שיהיה קל לכדרר כדורים, מכדררים ומסדרים בתבנית אפייה.
מצפים אותם בביצה טרופה ושומשום לפני שמכניסים לתנור.

עשרים – עשרים וחמש דקות והבויקוס שלנו מוכנים.

אבל רק שתדעו, שהכי טעים זה בואיקוס שיצאו עכשיו מהתנור.
ADONAY! הן רכות, הגבינה נמסה בפה, אושר של טעמים בפה.
בויקוס יהיו גם מושלמים למשלוח מנות.
יש לי עוד המון לרעיונות למשלוח מנות בבקשה
מתכונים למשלוח מנות לפורים
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי

מבצע סירים מטורףףףףףףף להשבוע בסוויט דולי
סט סירים של ארקוסטיל
במחיר שלא תמצאו בשום מקום אחר
כולל שליח עד הבית!
הסירים מתאימים לכל סוגי הכיריים
ואף לשימוש בתוך תנור האפייה!

רוצים לקבל מתכונים לווטצ'אפ כל יום זו קבוצה שקטה בלי חפירות
לחצו66 כאן –מתכונים לווטצ'אפ
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל

בואיקוס לחמניות גבינה מבית אמא
מה צריך בשביל בויאקוס לחמניות גבינה מבית אמא?
200 גרם נטורינה
1 קופסה – 250 גרם – גבינה לבנה 5%
1 יוגורט /לבן/אשל/שמנת – 200 מל'
150 גרם גבינה מלוחה
150 גרם גבינה צהובה או קשקבל
2.5 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפייה
לציפוי
ביצה טרופה
שומשום
איך מכינים בואיקוס לחמניות מבית אמא?
שמים את כל החומרים בקערה חוץ מהקמח ומערבבים הכל ביחד.
מוסיפים את הקמח ומערבבים לתערובת אחידה.
התערובת קצת רכה ונדבקת וזה בסדר.
מרפדים תבנית אפייה, מרטיבים את הידיים ויוצרים כדורים.
מסדרים את הכדורים עם מרווחים קטנים ביניהם כי הם מתפשטים באפייה.
לתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות, מכניסים את התבנית.
20-25 דקות גג, הבויקוס משחימים וזה הזמן להוציא אותם מהתנור.
מוציאים, לא מתאפקים וטועמים ואומרים – שוב פעם הצליח לדולי! בואיקוס אש!