עוף מבושל ברוטב סויה וטריאקי, תבשיל עוף שמכינים בסיר אחד.
ההפתעה הגדולה הייתה שאפילו הקטנים ליקקו את האצבעות, אכלו הכל ומאז נכנסה עוד מנה לקטנים לתפריט.
וזה לא פשוט! הקטנים האלה יותר בררנים מאני-לא-יודעת-מה.
זאת אוכלת רק פסטה, השני רק קציצות ולכן כשנתתי להם לטעום והם ביקשו תוספת, זו היתה הצלחה כבירה!כשהייתי ילדה היו מגישים לנו ארוחת צהריים בגן.
יש לי זכרון ברור מהגיל הזה. אני זוכרת את עצמי יושבת שעות מול צלחת של קציצות דגים שלא הסכמתי לאכול וברור לכם שלא היה דבר כזה לא לאכול.
אני לא זוכרת איך זה נגמר, לפחות אצלנו זה נגמר בצורה מעולה.
בואו תראו באינסטגרם איך הכנתי. בואו לכאן –
האינסטגרם של סוויטדולי
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ? קבוצה שקטה בלי חפירות
לחצו כאן72 – מתכונים לווטצאפ
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
הטריק הנהדר של הכנת התבשיל הזה,
הכל בסיר אחד.
מטגנים את העוף, יוצקים את הרוטב על העוף,
מכסים ומבשלים לאט לאט עד שהעוף מתרכך.
בסיום העוף רך-כך טעים-טעים.
תגישו עם אורז ליד ואתם מסודרים.
עוד מתכונים למאכלי בשר ועוף תמצאו כאן
מתכונים לעוף
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
הגלגלת שמשגעת את הרשת
עוף מבושל ברוטב סויה וטריאקי

מה צריך בשביל עוף מבושל ברוטב סויה וטריאקי?
5-6 כפות שמן
4חלקי עוף
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
רבע כוס רוטב סויה
חצי כוס רוטב צ'ילי אדום
3 כפות רוטב טריאקי
חצי כוס יין אדום
רבע כוס מים
איך מכינים עוף מבושל ברוטב סויה וטריאקי?
יוצקים את השמן לסוטאז' רחב ומחממים את השמן.
שוטפים ומנקים את העור.
כשהשמן חם, מכניסים את העוף לטיגון.
מטגנים היטב מכל הצדדים.
מכסים במכסה ונותנים לעוף להתבשל.
מבשלים ככה את העוף על אש נמוכה כעשר דקות, עד שהעוף משחים.
מתבלים במלח ופלפל
יוצקים לקערית את כל הרטבים והמים ומערבבים הכל ביחד.
יוצקים את הרטבים על העוף שבסיר.
מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש לאש נמוכה ושוכחים כשעה שעה וחצי את העוף על האש.
זהו. עם אורז לבן ליד זו פשוט ארוחה מושלמת!
דולי יקרה, מה שלומך? תודה רבה על המתכון. סליחה, איזה יין אדום לשים? יין אדום מתוק לא מתאים? אשמח לעזרה. תודה
רותי היקרה, כלל לגבי הוספת יין לבישול. כל יין שאתם אוהבים לשתות מתאים למזיגה בתבשיל. ברוב המקרים, עדיף להשתמש ביין יבש לבישול. יינות מתוקים יכולים להשתלט על הטעם של המנה.
דולי יקרה, תודה רבה רבה שהגבת לי. תבורכי! ממש ממש כייף לקבל ממך מתכונים ולקרוא את מה שאת כותבת, את אישה מדהימה. שוב תודה רבה, יום נעים ומבורך