עוגה בחושה בשלושה צבעים היא עוגה כל כך יפה שלא לדבר על כמה שהיא רכה ועסיסית. השילוב של שלושת הצבעים כל כך יפה בעיני, וכשתקראו כמה קל להכין, תרוצו למטבח.
אתם עוקבים אחרי באינסטגרם נכון?
בואו תראו איך הכנתי את העוגה
בואו לכאן –
האינסטגרם של סוויטדולי
השבוע נפטרה דודתי האהובה אסתר מצא, שהייתה אחות של אמא שלי. כל כך אהבתי את דודה אסתר.
בהלוויה שלה, הספיד הנכד שלה ואמר שזה מפליא איך ממטבחון כזה קטן שהיה לה, יצאו מטעמים כאלה מדהימים, כל כך נכון.
יש לי המון זיכרונות מדודה אסתר. אישה אלגנטית ומטופחת מכף רגל ועד ראש, נמרצת כזו, פעלתנית. כל כך הרבה למדתי ממנה במטבח.
"דוריניקה, את עלי המנגולד חותכים, את הירוקים קוצצים אבל את העלים הלבנים לא זורקים, מקלפים בצדדים, מורידים את הקליפה ומבשלים לאט לאט עם שום ולימון, וזה נמס בפה".
בחייכם, זה לסבלנות שלי?! אבל לה הייתה הסבלנות ובגלל זה המאכלים שלה היו מופלאים.
כשהייתי בצבא, ההורים שלי היו בחו"ל והתארחתי אצלה המון. ארוחת הערב תמיד חיכתה לי על השולחן, אח"כ מול הטלוויזיה עם דברים טעימים – זה היה חלום.
"דוריניקה, יש לי בשבילך עוגה ממש דיאטטית!"
"את רצינית??"
"כן אין קמח בכלל יש רק חמאה, שוקולד מריר ושמנת" ואני הייתי צוחקת בלב.
דודה אסתר האהובה, לנצח תהיי בליבי. אהובות ואהובים, בעוגה הזו יש לנו גם שוקולד מריר וגם שוקולד חלב.
והוספתי גירסת פרווה למי שצריך.
הכנתי לכם סרטון כדי שתראו כמה קל להכין את העוגה
בעיקרון, מכינים בלילה אחת שמחלקים אותה לשלוש.
חלק משאירים בצבע לבן, לקערית שניה מוסיפים שוקולד מריר מומס, לקערית שניה שוקולד חלב מומס וכל פעם מעבירים לתבנית שכבה אחרת.
היופי של העוגה שכל חתיכה שחותכים, יש צורה אחרת לשילוב הצבעים.
בסרטון שהכנתי תוכלו לראות במדויק איך מכינים.
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ? קבוצה שקטה בלי חפירות
לחצו כא48 – מתכונים לווטצא'פ
מחפשים עוד מתכונים לפורים\? בבקשה
מתכונים לפורים
הכנתי את העוגה עם נטורינה.
נטורינה, תחליף לחמאה או מרגרינה, מבוססת על שומן צמחי,
מתאימה מאד לעוגות פרווה ולטבעונים והיא עושה את העוגות שלי רכות.
תראו כמה שהעוגה נראית נהדר כשכל פרוסות העוגה מסביב
קופסאות האיחסון מזכוכית חזרו למלאי
לקראת סוף השנה
לעוד מתכונים של עוגיות רק ללחוץ כאן –
מתכונים לעוגיות
עוגה בחושה בשלושה צבעים
————
עוגה בחושה בשלושה צבעים
סוויט דוליIngredients
- 200 גרם נטורינה
- 1 כוס סוכר
- 1 שקית סוכר וניל
- 4 ביצים
- כוס וחצי קמח תופח
- חצי כוס חלב
- 100 גרם שוקולד מריר
- 100 גרם שוקולד חלב
- 1 כפית נוטלה
Instructions
- שמים בקערת המיקסר את הנטורינה עם הסוכר והסוכר וניל ומקציפים.
- מקציפים לעיסה בהירה ותפוחה.
- מוסיפים את הביצים, כל פעם ביצה אחת ומקציפים הכל ביחד.
- מוסיפים לקערת המיקסר את הקמח ומערבבים הכל ביחד.
- ממיסים את השוקולד המריר במיקרו עם מעט חלב לעיסה חלקה.
- אותו דבר עושים עם השוקולד החלב, מוסיפים מעט חלב וממיסים במיקרו לעיסה חלקה.
- מוסיפים לקערה עם השוקולד המריר המומס שליש מכמות העוגה ומערבבים לבלילה אחידה.
- שמים את הקערה בצד.
- מוסיפים לקערית עם השוקולד החלב שליש מכמות העוגה ומערבבים גם לבלילה אחידה.
- משמנים תבנית ומצפים את הדפנות בנייר אפייה שיהיה קל להוציא את העוגה.
- משמנים את דפי האפייה ואת התבנית ויוצקים את שכבת השוקולד המריר לתבנית.
- בזהירות, מוסיפים על שכבת השוקולד מריר את שכבת השוקולד החלב שמעורבבת עם העיסה.
- למעלה יוצקים בזהירות את יתרת הבלילה הבהירה.
- משאירים כפית בצד מהבלילה.
- מערבבים את הכפית עם הנוטלה ומקשטים את העוגה מעל.
- לתנור שחומם מראש ל - 180 מעלות מכניסים את העוגהואופים כשלושים עד ארבעים דקות.
- מוציאים, בוזקים אבקת סוכר ומתענגים על כל ביס.
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי