אוזני המן פרג מבצק שקם אזני המן שמכינים במהירות ותמיד אני מתלבטת אם לשים אבקת סוכר על אוזני המן.
כי הפרג הוא שחור ואבקת הסוכר גורעת מיופיו.
לפני שנים אימא שלי הייתה מכינה עוגיות מבצק שק"ם. מכינים בצק שק"ם?
בצק שק"ם – ראשי תיבות של שלושה מצרכים – שמנת, קמח, מרגרינה.
אימא שלי הייתה מכינה סהרונים שלא היה אחד שלא ליקק את האצבעות, הם היו אלוהיים!
החלטתי לקחת את הבצק שקם ולהכין ממנו אוזני המן.
טוב תשמעו, אמא'לה ואבא'לה וסבתא'לה וסבא'לה – או בפי העם – חלוםםםם!!
הבצק רך ברמות אחרות, עם המילוי העסיסי של הפרג, יש לנו אוזן המן מושלמת!
זה לא בצק פריך של קריק-קריק בפה, זה בצק שנמס בפה.
אתם עוקבים אחרי באינסטגרם נכון?
בואו –
האינסטגרם של סוויטדולי
נתחיל במלית הפרג האהובה עלי בעולם.
תקנו פרג טרי!
פרג שטוחנים לכם מול העיניים, לא השקיות של הסופר שכתוב עליהם פרג טחון, ממש לא.
מכינים מלית פרג בסיר ומבשלים אותה.
הכנתי עוגה תשמרים עם מלית פרג ויש לכם סרטון שתוכלו לראות איך מכינים את המלית בדיוק
אחרי שתכינו את המלית, שימו במקרר כדי שהמלית תהייה קצת נוקשה.
עכשיו לכו ותכינו את הבצק. גם הוא יצטרך לנוח במקרר קצת לפני שנתחיל לעבוד איתו.
אחרי שהפרג התקשה במקרר, מעבירים עם כפית לבצק ומתחילים בקיפול.
למרות הרצון העז שלכם שאוזן המן תהייה מפוצצת בפרג,
רק שתדעו שפרג יש לו נטייה להתרחב ולהתפשט בזמן האפייה
אז תשימו מלית אבל במידה
ולסגור ולהצמיד היטב את הקצוות, זה הכי חשוב
כי אם לא, הם יפתחו לכם
ואחרי זה אני לא רוצה לשמוע
דולי אוזן המן טעימה אבל התפרקה לי הצורה.
כשהתבנית מוכנה, שימו במקרר חצי שעה
לפני האפייה!
תנו לאוזני המן להתקרר, זה ישמור על הצורה שלהן.
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ? קבוצה שקטה בלי חפירות
לחצו74 כאן- מתכונים לווטצא'פ
מחפשים עוד מתכונים לפורים\? בבקשה
מתכונים לפורים
לעוד מתכונים של עוגיות רק ללחוץ כאן –
מתכונים לעוגיות
מכניסים לתנור והיידה מחכים בסבלנות שיצאו ויהיה מה לאכול
כי הן רכות ונמסות בפה.
רוצים מארז תבלינים חדש?
אגב יש לי עוד המון לרעיונות למשלוח מנות בבקשה
מתכונים למשלוח מנות לפורים
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
אוזני המן פרג מבצק שקם
![]()
אוזני המן פרג מבצק שקם
סוויט דוליIngredients
- 350 גרם קמח תופח
- 200 גרם חמאה
- 200 גרם שמנת חמוצה
מלית פרג
- 300 גרם פרג טרי טחון
- 150 גרם חמאה
- 1 כוס חלב
- 1 כוס סוכר
- 1 מקל וניל
- כפית גרידת לימון
Instructions
- שמים בקערה את הקמח, החמאה והשמנת ומעבדים לבצק אחיד
- אחרי שהבצק נהפך לגוש מוצק, מעבירים למקרר לחצי שעה
- מכינים את המלית
- יוצקים לסיר חלב, סוכר, מקל וניל, מוסיפים חמאה ומחכים שהיא תימס, מערבבים הכל ביחד.
- מוסיפים את הפרג הטחון ומערבבים. שוב מדגישה חשוב שיהיה פרג טרי!
- מוסיפים את גרידת הלימון.
- מבשלים כחמש דקות עד שהעיסה מסמיכה.
- מורידים מהאש, מקררים במקרר כשעה עד שהעיסה מתגבשת. ניתן להכין יום לפני
- מוציאים את הבצק ומחלקים ל - 4 חלקים
- מקמחים את משטח העבודה, מרדדים את הבצק
- קורצים עיגולים ועם כפית ממלאים מלית פרג
- סוגרים את אוזני המן ומעבירים לתבנית אפייה
- לתנור שחומם מראש ל - 180 מעלות מכניסים את אוזני המן
- אופים כ-15 דקות ומוציאים
- נותנים להם להתקרר ואם אוהבים מפזרים אבקת סוכר
- וטועמים וטועמים וטועמים. חג שמח!
