עוגיות תחרה שקדים ללא גלוטן הן עוגיות יפהפיות בצורתן ומושלמות בטעמן.
תראו את היפות, המירקם שלהן כל כך מיוחד שאני פשוט התאהבתי בהן.
אתם עוקבים אחרי באינסטגרם נכון?
בואו לראות איך הכנתי–
האינסטגרם של סוויטדולי
הכנתי לכם סרטון איך בדיוק הכנתי את העוגיות
לגבי המירקם שלהן
ראשית – הן דקות בעובי דף
ויפות – כמו פיסות זכוכית קטנות
וכשנוגסים בעוגיה הן נשברות בפה בעדינות
והטעם מושלם!
מבחר של עוגות ועוגיות לפסח תמצאו כאן
עוגות ועוגיות לפסח
הטריק להכנת העוגיות המשגעות האלה
שהן נראות ככה, זה השקדים.
קונים שקדים לבנים מולבנים
וטוחנים במעבד מזון, בעדינות.
בפולסים עדינים שהשקדים יטחנו אבל לא יהיו אבקה.
פעם, פעמיים, שלוש, זהו.
רואים שיש קצת אבקה והרבה פירורי שקדים? יופי.
זה הזמן להפסיק לטחון.
איך מכינים?
הנה הסברים מדוייקים כדי שהעוגיות שלכן יהיו מושלמות.
ממיסים בסיר חמאה, סוכר ושמנת מתוקה.
חשוב חשוב מאד להמיס את כל הסוכר.
כשהעיסה סמיכה
מוסיפים לה את השקדים ומערבבים.
מעבירים לתבנית עם נייר אפייה
ויוצקים כפית ואני מדגישה – כפית! מהעיסה הדלילה
אל תשימו כף כי העוגיות מתפשטות בזמן האפייה.
בפעם הראשונה שמתי כף
קבלתי מפה של עוגיות.
טעימות נכון, אבל מפה שהייתי צריכה לחתוך.
מעבירים לתנור לאפייה לחמש דקות
שמים טיימר וברגע שהקצוות משחימים והעוגיה עדיין לבנה באמצע
מוציאים מהתנור ונותנים לעוגיות להתקרר.
אם לא תיזהרו ולא תשגיחו
העוגיות ישחימו
הנה דוגמה לעוגיה שחומה
שהיתה בתנור יותר מחמש דקות
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
קבוצה שקטה בלי חפירות
לחצו76 כאן- מתכונים לווטצא'פ
מחפשים עוד מתכונים לפורים\? בבקשה
מתכונים לפורים
לעוד מתכונים של עוגיות רק ללחוץ כאן –
מתכונים לעוגיות
מתנה חדשה לחג
מארז שף 8 חלקים כולל משלוח
אספקה עד החג!
עוד מתכונים לפסח תמצאו כאן
מתכונים לפסח
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
כאן אני מבקשת מהעוגיה לעמוד יציב וזקוף
כדי שיראו כמה שהיא דקה
עוגיות תחרה שקדים ללא גלוטן
עוגיות תחרה שקדים ללא גלוטן
סוויט דוליIngredients
- 50 גרם חמאה
- 1 שקית סוכר וניל
- חצי כוס סוכר חום בהיר
- 2 כפות שמנת מתוקה
- 100 גרם שקדים
Instructions
- שמים בסיר את הסוכר, חמאה ושמנת ומבשלים על אש נמוכה
- מבשלים לאט לאט אפילו יותר מעשר דקות עד שהסוכר נמס
- חשוב מאד לשים לב שהסוכר ימס לכן תנו לעיסה להתבשל לאט על האש
- בינתיים טוחנים את השקדים במעבד מזון לחתיכות קטנות קטנות
- לא אבקה, חתיכות קטנות מאד
- את השקדים מעבירים לסיר עם העיסה ומערבבים הכל ביחד
- פורסים נייר אפייה על תבנית ועם כפית מעבירים את הבלילה
- כפית קטנה ורווחים בין העוגיות כי העוגיות מתפשטות
- לתוך שחומם מראש ל - 180 מעלות מכניסים את התבנית
- אופים חמש דקות עד שהקצוות כהים והעוגיה בהירה
- אם תשאירו יותר מחמש דקות העוגיה תשחים
- תשימו לב שלא תישרף
- מוציאים את העוגיות מהתנור ולא נוגעים עד שמתקררות כי הן מתקשות
- בקופסה סגורה שבוע ימים אתם תהנו מכל ביס!