מתכונים
סוויטשופ
בונבונים
סלט חצילים עם טחינה באבאגנוש

סלט חצילים עם טחינה באבאגנוש טעים טעים טעים!

שתף
הדפסה
סלט חצילים עם טחינה באבאגנוש
מה צריך

1 חציל גדול מאורך
חצי כוס טחינה גולמית
חצי כוס מים קרים
1 שן שום כתושה
1 כף מיץ לימון סחוט
מלח – לפי הטעם

 

מה צריך

1 חציל גדול מאורך
חצי כוס טחינה גולמית
חצי כוס מים קרים
1 שן שום כתושה
1 כף מיץ לימון סחוט
מלח – לפי הטעם

 

סלט חצילים עם טחינה באבאגנוש

סלט חצילים עם טחינה באבאגנוש, בשמו המזרחי הוא סלט חצילים נהדר!

פעם ראשונה שנתקלתי בשם באבא גנוש היה כשהיינו במסעדה לבנונית באפריקה, המלצר הגיש את המנות לשולחן ואמר "באבא גנוש",

טעימה אחת מהסלט הבהירה שמדובר בסלט חצילים עם טחינה ומסתבר שהרבה אנשים קוראים לו ככה.

אין על באבא גנוש, סלט חצילים שאני הכי אוהבת.

בואו תראו באינסטגרם איך הכנתי. בואו לכאן   –
האינסטגרם של סוויטדולי

כדי להכין באבא גנוש קודם כל צריך לקלות חצילים ויש שתי אפשרויות.
או לקלות חצילים על האש או לאפות בתנור.
אין ספק בכלל שחציל העל האש הטעם שלו הרבה יותר טעים ואין ויכוח בכלל.
אבל יכולה ללמד אתכם עוד טריק.

בסופר, על המדף יש קופסאות של חציל קלוי שמוכן כבר וחוסך ממכם את כל הבלגן, עוד אופציה נהדרת.

איך מכינים חציל קלוי על האש:
מבעירים אש ושמים את החציל עם הקליפה על האש והופכים כל חמש-שבע דקות עד שהחציל קלוי מכל הצדדים,
הקליפה משנה צבעה ונהפכת לשחורה.

איך מכינים חצילים אפוי
לתנור שחומם מראש ל – 200 מעלות, מחוררים את החציל עם מזלג במספר מקומות, מכניסים את החצילים בתבנית אפייה,
לאחר כ-15 דקות במידה והחלו לאבד נוזלים, הופכים אותם לצד השני ונותנים להם עוד 10 דקות צליה עד שהם ממש רכים.

סלט חצילים עם טחינה באבאגנוש

 

רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ? קבוצה שקטה בלי חפירות
לחצו50 כאן- מתכונים לווטצא'פ

עוד מתכונים לירקות תמצאו כאן
מתכונים לירקות

הגאדג'ט החדש שיעזור לכם עם כל סוגי הממולאים!

 

רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל

 

סלט חצילים עם טחינה באבאגנוש

סלט חצילים עם טחינה באבאגנוש

 

מה צריך בשביל  סלט חצילים עם טחינה באבא גנוש?

1 חציל גדול מאורך
חצי כוס טחינה גולמית
חצי כוס מים קרים
1 שן שום כתושה
1 כף מיץ לימון סחוט
מלח – לפי הטעם

 

איך מכינים סלט חצילים עם טחינה באבא גנוש?

ראשית קולים את החצילים על האש.
ניתן גם להכניס את החצילים בשלמותם לתנור לאפייה.
לתנור שחומם מראש ל – 200 מעלות
מכניסים את החצילים בתבנית אפייה,
לאחר כ-15 דקות במידה והחלו לאבד נוזלים, הופכים אותם לצד השני.

לאחר שהחצילים מוכנים, מורידים מהאש או מוציאים מהתנור
ומקלפים אותם מהקליפה.

מכינים את הטחינה.
מערבבים את הטחינה עם המים, לימון, והשום לבלילה אחידה.
טועמים ואם צריך מוסיפים או עוד מים או מלח, משפרים טעמים.
מועכים את החצילים היטב ומערבבים עם הטחינה הכל ביחד.

תהנו אהובות ואהובים!

 

רוצים לדעת באיזה כוס אני משתמשת במתכונים שלי? לחצו כאן

אהבתם? יופי. שתפו את המתכון.

שיתוף ב facebook
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

באינסטגרם שלי כבר הייתם? בואו. טעים שם

 לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט

מי רוצה מתכונים ישירות לווטצא'פ? רק ללחוץ כאן

ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק
בסוויט דוּלי
 SWEET DOOLY  
תודה רבה!!

תגובות פייסבוק

עוד דברים טובים מהסוויט

המתכון נשמר
במחברת המתכונים
רוצים לקבל מתכונים טעימים ושווים ישר למייל?