רוטב חמוץ מתוק שמכינים בבית הכנתי אחרי שקבלתי המון בקשות ממכם.
אתמול פירסמתי את סלט גזר וקשיו ברוטב אסייתי והופתעתי כמה רצו לדעת באיזה רוטב אני משתמשת.
בגלל שאני לא הקניינית של הבית, האיש הולך לסופר ומביא בדרך כלל מה שאני מבקשת ואפילו לא שמתי לב מאיזו חברה הרוטב ששמתי.
בואו תראו באינסטגרם איך הכנתי. בואו לכאן –
האינסטגרם של סוויטדולי
אחרי שרציתם לדעת איזה רוטב, החלטתי לאתגר את עצמי והלכתי להכין רוטב חמוץ מתוק שאפשר להכין בבית, מהמצרכים הכי פשוטים שיש.
ככה נראה משטח העבודה שלי, אחרי ניסיונות לא מעטים להגיע לטעם הנכון ביותר.
ניסיתי עם חומץ, ניסיתי עם לימון, ניסיתי עם דבש, בסוף הלכתי על סילן שהוא טיפה יותר מעודן, הוספתי גם מים עד שהגעתי לטעם הנכון.
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
לחצו כאן72 – מתכונים לווטצ'אפ
אין ספק, הטריק הוא באיזון הטעמים הנכון.
באחד הרטבים הוספתי שום
זה התמונה בצד ימין
ובצד שמאל יש את אותו הרוטב אבל
אחרי שסיננתי את השום מהרוטב
אל תהססו לטעום בזמן ההכנה
למרות שתזכרו כל הזמן שזה בעצם רוטב שמצטרף לסלט או אגרול
או מה שתבחרו.
עוד מתכונים לאכול סיני ואסייתי כאן
מתכונים לאוכל סיני ואסייתי
שאלו אותי גם איך מכינים גפרורים מהגזר
בבקשה המנדולינה שתעזור לכם להכין גפרורים מגזר
סרטון הדגמה נמצא בתוך הפרטים למטה
תוכלו לראות איך הגזר יוצא גפרורים
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
רוצים לראות את כל סרטוני האוכל שלי?
בואו הצטרפו לערוץ שלי – ערוץ היוטיוב של סוויט דולי
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
אני ממליצה לכם להכין את הרוטב בסבלנות
ובסוף לטעום בעדינות
הרוטב הרבה יותר טעים עם תבשיל או אגרול
אבל כדי שתוכלו לדעת אם אתם מתחברים לטעמים
אני מציעה לטעום ואם צריך תוסיפו עוד תבלין.
לדוגמא, החומץ בניסיון הראשון ממש הפריע לי
היה לי ממש חמוץ, אז בניסיון השני והשלישי
שמתי ממש חצי כפית וזה היה בעיני טעים.
רוטב חמוץ מתוק שמכינים בבית

רוטב חמוץ מתוק שמכינים בבית
סוויט דוליIngredients
- 1 כף קטשופ
- חצי כף רוטב סויה
- 1 כף סילן
- חצי כפית לימון
- חצי כפית חומץ
- 2 כפות מים
- 1 שום כתוש
Instructions
- שמים את כל החומרים שלב אחרי שלב בקערית קטנה ומערבבים
- מוסיפים את השום הכתוש ונותנים לרוטב לעמוד כעשר דקות
- אתם יכולים להשאיר את השום בתוך הרוטב הוא יוסיף לו טעמים
- להגשה אתם יכולים לסנן את הרוטב עם מסננת
- יוצקים על סלט או ליד אגרול ופשוט נהנים.