אסדו בתנור ברוטב חרדל וסילן עם תפוחי אדמה, מנה בסיר אחד תהייה מושלמת לארוחת השבת.
כדי שתראו איך הכנתי יש סרטון נהדר שלב אחרי שלב
בעבר הכנתי אסדו בתנור עם ירקות, אבל הפעם האיש קנה אסדו בלי עצם והחליט על בישול בסיר, הבשר בסוף הבישול יצא נימוח בפה, אסדו בתנור, קל להכנה ונהדר שאתם תהנו מכל ביס ממנו.
בשביל להכין את האסדו, קנינו נתחים של אסדו בלי עצם וביקשתי מהקצב שיחתוך לקוביות.
בואו תראו באינסטגרם איך הכנתי שלב אחרי שלב
בואו לכאן –
האינסטגרם של סוויטדולי
הפעם הלכנו על חצי קילו אסדו ארוחה שמתאימה למשפחה של 4 נפשות.
מערבבים את הבצל עם תפוחי אדמה ושום ומעבירים לתבנית
רוצים יותר? אין בעיה תכפילו כמויות

מטבלים את קוביות האסדו היטב
מעסים אותם עם הרוטב ושמים מעל תפוחי האדמה,
לא מוסיפים נוזלים לתערובת כמו מים
כי הבשר מפריש נוזלים.
עוטפים את הבשר עם נייר כסף ולתנור
אחרי שעה מנמיכים את האש
ונותנים לבשר עוד שעתיים להתבשל לאט לאט
עד שיהיה רך וטעים.
אפשר לפזר עשבי תיבול כמו טימין על הבשר למעלה
לתוספת טעם.
אני הוספתי גם צ'ילי גרוס חריף והתבשיל יצא מעולה
לא חריף מדי, פשוט פיקנטי וטעים.

מחפשים עוד מתכונים למנה עיקרית לפסח?
מנות עיקריות לפסח
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
לחצו כאן 44 – מתכונים לווטצא'פ
עוד מתכונים לראש השנה תמצאו כאן
מתכונים לראש השנה
תראו את הצבע המרהיב של תפוחי האדמה
שהתבשלו ברוטב, פשוט מהממים,
גם הבשר יצא רך רך וטעים טעים.

הרוסטר שיתאים לכם בול להכנת התבשיל!
והמחיר כולל משלוח

רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
רוצים לראות את כל סרטוני האוכל שלי?
בואו הצטרפו לערוץ שלי – ערוץ היוטיוב של סוויט דולי

צלי אסדו בתנור ברוטב חרדל וסילן

אסדו בתנור ברוטב חרדל וסילן
סוויט דוליIngredients
- 500 גרם קוביות אסדו ללא עצם
- 3 כפות חרדל
- 2 כפות סילן
- 3 שיני שום כתושות
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור
- 1 כפית צ'ילי גרוס
- רבע כוס שמן זית
- 12 תפוחי אדמה
- 1 בצל חתוך לרבעים
- 1 ראש שיני שום מפורקות
Instructions
- מערבבים בקערית קטנה את חומרי התיבול: חרדל, סילן, שום כתוש, מלח, פלפל,צ'ילי גרוס ומעט שמן
- מקלפים את תפוחי האדמה וחותכים לחצאים, את הבצל חותכים לרבעים
- מערבבים בקערה את תפוחי האדמה, הבצל והשיני השום המפורקות
- מוסיפים חצי מתערובת חומרי התיבול ומערבבים הכל ביחד
- משמנים תבנית ומעבירים את תפוחי האדמה והבצל לתבנית
- את קוביות האסדו טובלים ומעסים היטב בחצי השני של התערובת
- מניחים את קוביות הבשר על תפוחי האדמה והבצל
- מכסים בנייר כסף ולתנור שחומם מראש ל - 200 מעלות מכניסים את התבנית
- אחרי שעה מנמיכים את חום התנור ל-120 מעלות ונותנים לבשר להתבשל עוד שעתיים בתנור עם הנייר
- אחרי שעה וחצי תבדקו אם הבשר כבר רך
- אצלנו הבשר קבל צבע למרות שהיה מכוסה בנייר כסף, אם אתם חושבים שצריך עוד קצת צבע, תורידו את נייר הכסף ותנו לו עשר דקות נוספות
- מגישים לשולחן ורואים איך הבשר רך רך ותפוחי האדמה הטעם שלהם חלום! בתיאבון.