מג'דרה קינואה ועדשים שחורות היא מג'דרה טבעונית, טעימה כל כך ומפתיעה בטעמה.
יש משפט בספניולית שמתאר תדהמה שמתנגן מאד יפה בפה. "LE KAYO LABAVA -לֵהּ קָיוּ לַבָּבָה – שזה בתרגום מילולי – נשמטה הלסת.
השבוע עמדתי עם בחור כשממול חנתה בתי הבכורה ויצאה מהמכונית, משב רוח העיף את השיער שלה והיא נופפה אלי לשלום ואני אמרתי לבחור "זו הבת הבכורה שלי"
היתה דממה ואני הסתכלתי על הבחור וזה בדיוק מה שקרה.
צחקתי כשסיפרתי לאחותי "את זוכרת שאמא היתה אומרת לֵהּ קָיוּ לַבָּבָה? אז הכי לֵהּ קָיוּ לַבָּבָה" לבחור כשראה את גלי". נשאר נטוע במקום ללא יכולת דיבור, טפו על הילדה.
ולמה אני מספרת לכם את זה?
כי ככה תרגישו כשתראו את היופי של הסיר של המג'דרה עם הקינואה האדומה והעדשים השחורות. מהמם ביופיו שלא לדבר על טעמו!
בואו תראו באינסטוש איך הכנתי
בואו לכאן –
האינסטגרם של סוויטדולי
כשהכנתי את המג'דרה עמדה לידי דווקא הבת הקטנה ושלפה תבלינים מהארון.
"אמא, תנסי את הראס אל חנות בתבשיל הזה, נראה לי יצא טעים"
מודה, אני בדרך כלל מעדיפה רק פלפל שחור ומלח בתבשיל הזה, אבל אתם מוזמנים לנסות אם אתם אוהבים גם.
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
לחצו כאן4 – מתכונים לווטצ'אפ
סט מושלם להכנת אוכל
הסיר בו הכנתי את המג'דרה ששום דבר לא נדבק לסיר
רוצים לראות את כל סרטוני האוכל שלי?
נרשמים לערוץ על ידי לחיצה על הפעמון האדום
כדי שתוכלו לראות את כל הסרטונים. בבקשה –
ערוץ היוטיוב של סוויט דולי
עוד מתכונים צמחוניים תמצאו כאן
מתכונים צמחוניים
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
תראו את הצלחת היפהפייה
עם שילוב הצבעים הנהדר
וכמה שהיא טעימה אוהו אתם תהנו מאד!
מג'דרה קינואה ועדשים שחורות
מג'דרה קינואה ועדשים שחורות
סוויט דוליIngredients
- 1 כוס עדשים שחורות
- 1 כוס קינואה אדומה
- 4 כפות שמן זית
- 2 בצל
- 3 כוסות מים
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור
- 1 כפית ראס אל חנות
- חצי כוס כוסברה - מי שאוהב לפזור מעל
Instructions
- שמים בסיר את הקינואה האדומה, מכסים אותה במים ומבשלים כרבע שעה-עשרים דקות עד שהיא מתרככת
- כשהמים מתאדים, עם מזלג מערבבים את הקינואה
- בינתיים, יוצקים שמן לסיר קוצצים את הבצלים ומאדים אותם היטב
- כשהבצל משחים, תוציאו מחצית מהכמות הבצל ותשימו בצד, בסוף נפזר את הבצל על המג'דרה מלמעלה
- שוטפים את העדשים השחורות היטב, מסננים את המים ומוסיפים לבצל שהשחים מעט
- מטגנים הכל ביחד, מוסיפים מלח, פלפל שחור ו-2 כוסות מים ומביאים לרתיחה
- מנמיכים את האש ומבשלים את העדשים כחצי שעה או עד שהמים מתאדים
- כשהעדשים מוכנות וגם הקינואה, מעבירים את הקינואה לסיר עם העדשים
- מוסיפים את הראס אל חנות ומערבבים הכל ביחד ומבשלים כעשר דקות לערבוב כל הטעמים
- מורידים מהאש, מפזרים מעל את הבצל המטוגן, מגישים ורואים את הלסת נשמטת לאנשים.
- מי שאוהב יכול להוסיף גם כוסברה קצוצה מעל, תהנו אהובות ואהובים