מתכונים עם קינואה הכנתי לכם כי הקינואה הכי הסלב של המטבח הבריא. בעלת ערך תזונתי גבוה מאד ומכילה המון ויטימינים ומינרלים שחיוניים לגופנו.
הקינואה היא בעצם סוג של תבואה ומגדלים אותה כדי שנאכל את הזרעים שלה. ללא גלוטן, היא אינה מהונדסת גנטית ובדרך כלל היא אף אורגנית.
היא מכילה המון ערכים תזונתיים בכוס אחת של קינואה מבושלת. היא עשירה בסיבים הרבה יותר מדגנים אחרים. היא אינה מכילה גלוטן ולכן מושלמת עבור חולי הצילאק ואנשים הרגישים לגלוטן.
היא עשירה במינרלים חשובים כגון ברזל ומגנזיום. היא עשירה בנוגדי-חמצון ומאד עשירה בחלבון, העשוי להאיץ את חילוף החומרים כמו גם להפחית תאבון באופן משמעותי.
גם כמות הסיבים הגבוהה עשויה להגביר את תחושת השובע, ולגרום לנו לצרוך פחות קלוריות.
כיום ניתן להשיג שלושה סוגי קינואה.
קינואה לבנה, קינואה אדומה וקינואה שחורה.
אין הבדלים מיוחדים וההבדל הוא במראה, הקינואה הבהירה נחשבת לבריאה יותר.
איך מבשלים קינואה?
לפני שמתחילים שוטפים את הקינואה היטב,
כדי למנוע מרירות בטעם לאחר הבישול.
מבשלים את הקינואה כמו אורז,
כוס קינואה, שתי כוסות מים, מעט שמן, מעט מלח
ומבשלים עד שהגרגרים הופכים לשקופים עם טבעת מסביב.
הכנתי לכם מבחר מתכונים עם קינואה ואת הכל תמצאו כאן ואחרי שסיפרתי לכם על כל היתרונות המופלאים של הקינואה לא תקומו להכין משהו?
בבקשה – שבעה מתכונים טעימים עם קינואה.
כדי להגיע למתכון יש ללחוץ על השורה הצבעונית
קינואה עם פטריות וברוקולי בטריאקי
סלט קינואה בטטה אגוזים וחמוציות
לביבות קינואה ותרד אפויות או מטוגנות
מרק קינואה ואפונה מרק שהוא נזיד
לעוד מתכונים בריאים לחצו
דיאט דולי
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
רוצים לקבל מתכונים לווטצ'אפ?
תלחצו56 כאן – מתכונים לווטצ'אפ
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל