חטיף קינואה ושוקולד ללא גלוטן

חטיף קינואה ושוקולד ללא גלוטן משני מצרכים בלבד

שתף
הדפסה
חטיף קינואה ושוקולד ללא גלוטן
מה צריך

2 כוסות קינואה
100 גרם שוקולד מריר
1 כף אבקת סוכר – לא חייבים

מה צריך

2 כוסות קינואה
100 גרם שוקולד מריר
1 כף אבקת סוכר – לא חייבים

חטיף קינואה ושוקולד ללא גלוטן

חטיף קינואה ושוקולד ללא גלוטן מכינים משני  מצרכים בלבד, ראיתי בפינטרסט איך האמריקאים מקפיצים קינואה על מחבת, הם מתים על החטיף הזה והחלטתי לנסות אותו גם.

בואו לאינסטוש שלי – טעים שם
האינסטגרם של סוויטדולי

בואו תכינו שלב אחרי שלב איך מכינים את החטיף קינואה עם שוקולד ללא גלוטן.

כדי להכין את הקינואה ראשית יש לשטוף אותה היטב במים, שמים את הקינואה במסננת ותחת זרם של מים שוטפים את הקינואה מספר דקות כי היא נוטה להזיל ריר והיא נדבקת, אנחנו רוצים אותה יבשה. אז כאמור, מסננת ומים זורמים.

אחרי ששטפתם אותה היטב, תסננו את המים, נייר אפייה ולתנור לייבש אותה כעשר דקות בתנור, אופים אותה עד שהיא יבשה.

נותנים לה להתקרר והשלב הבא כמו פופקורן נותנים לה לתפוח ו"להתפוצץ" על המחבת. בלי טיפת שמן.

איך עושים את זה? שמים מחבת על האש ושמים כוס קינואה על המחבת. עכשיו שלא תצפו שהקינואה תתפח כמו פופקורן,  אבל בהחלט אם תשימו לב היא תתפוצץ לכם כמה יפה מול העיניים. תנערו בעדינות כל פעם.

את שלב המחבת תעשו כל פעם כוס אחת, ככה זה יתקדם יותר מהר.

השלב הבא הוא השלב הכיפי – ממיסים שוקולד מערבבים עם הקינואה על נייר אפייה משטחים ולמקרר.

אני אהבתי את המרירות של השוקולד מריר אבל אם ברור שאפשר להוסיף כף אבקת סוכר או להחליף בשוקולד חלב, מה שאתם אוהבים.

 

קחו בסבלנות את שלב פיצוח הקינואה על המחבת,
מחממים מחבת, מעבירים את הקינואה
ועם כף מעץ מערבבים ומחכים
שומעים את הפיצוצים ונותנים עוד סיבוב
ככה נותנים לקינואה לתפוח על המחבת.

חטיף קינואה ושוקולד ללא גלוטן

 

רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
קבוצה שקטה בלי חפירות
לחצ74 כאן- מתכונים לווטצא'פ

רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן  מתכונים למייל

 

 

חיסול המלאי! בואו בואו
15 מוצרים עד 99 ש"ח כולל משלוח

מבצע מכירות בסוויט דולי
החל מ- 69 ₪

נפתחה קבוצת פייסבוק למכירות.
ממחר מתחילות הגרלות ומחירי אדמה!
מוזמנים באהבה רק לוחצים כאן
אמהות ואבות קונים חכם

היידה – מחכה לתמונות שלכם
תשלחו לי לפייסבוק או האינסטגרם של סוויטדולי

אפשר להוסיף סירופ מייפל לתערובת אם אתם רוצים יותר מתוק
אצלנו אכלו אותו ככה.
חטיף קרנצ'י ועדין בטעמו.

חטיף קינואה ושוקולד ללא גלוטן

חטיף קינואה ושוקולד ללא גלוטן

 

חטיף קינואה ושוקולד ללא גלוטן

סוויט דולי
חטיף קינואה ושוקולד ללא גלוטן משני מצרכים בלבד
Prep Time 30 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 1 hour
Course מתכונים לעוגיות ללא גלוטן
Cuisine מטבח ישראלי

Ingredients
  

  • 2 כוסות קינואה לבנה
  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 1 כף אבקת סוכר - לא חייבים

Instructions
 

  • שמים את הקינואה במסננת צפופה ותחת זרם מים שוטפים את הקינואה היטב
  • שוטפים מספר דקות ומסננים את המים היטב
  • על נייר אפייה בתבנית אפייה מפזרים את הקינואה
  • בתנור שחומם מראש ל - 180 מעלות מייבשים את הקינואה כחצי שעה
  • מערבבים מיד פעם ונותנים לקינואה להתייבש
  • אחרי שמוציאים את הקינואה מהתנור, מקררים אותה
  • מחממים מחבת וכשהוא חם מוסיפים כוס קינואה למחבת
  • ומחכים לאט לאט שהקינואה תתפח ותתפוצץ
  • מערבבים מדי פעם עד שאתם רואים שהקינואה תפוחה
  • מוציאים מהמחבת ואותו דבר מכינים עם הכוס השניה
  • ממיסים שוקולד מריר במיקרו בפולסים מספר דקות עד שיש לנו משחה אחידה
  • מוסיפים את הקינואה התפוחה ומערבבים הכל ביחד
  • משטחים על נייר אפייה ולמקרר
  • מקררים כחצי שעה ויש לנו חטיף קינואה עדין ומיוחד. בתיאבון.
Keyword חטיף קינואה ושוקולד ללא גלוטן

רוצים לדעת באיזה כוס אני משתמשת במתכונים שלי? לחצו כאן

הכנתם את המתכון?
צלמו ושלחו לי לוואטספ או לאינסטגרם או לפייסבוק על מנת שאוכל לראות,
לתייג אתכם ולפרגן בחזרה!

אהבתם? יופי. שתפו את המתכון.

באינסטגרם שלי כבר הייתם? בואו. טעים שם

 לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט

מי רוצה מתכונים ישירות לווטצא'פ? רק ללחוץ כאן

ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק
בסוויט דוּלי
 SWEET DOOLY  
תודה רבה!!

הרשם
התראה עבור
guest
0 תגובות
ישן ביותר
חדש ביותר המוצבעים ביותר
פידבק בתוך התגובה
צפה בכל התגובות

עוד דברים טובים מהסוויט

תפריט נגישות

המתכון נשמר
במחברת המתכונים