חטיף קינואה ושוקולד ללא גלוטן מכינים משני מצרכים בלבד, ראיתי בפינטרסט איך האמריקאים מקפיצים קינואה על מחבת, הם מתים על החטיף הזה והחלטתי לנסות אותו גם.
בואו לאינסטוש שלי – טעים שם
האינסטגרם של סוויטדולי
בואו תכינו שלב אחרי שלב איך מכינים את החטיף קינואה עם שוקולד ללא גלוטן.
כדי להכין את הקינואה ראשית יש לשטוף אותה היטב במים, שמים את הקינואה במסננת ותחת זרם של מים שוטפים את הקינואה מספר דקות כי היא נוטה להזיל ריר והיא נדבקת, אנחנו רוצים אותה יבשה. אז כאמור, מסננת ומים זורמים.
אחרי ששטפתם אותה היטב, תסננו את המים, נייר אפייה ולתנור לייבש אותה כעשר דקות בתנור, אופים אותה עד שהיא יבשה.
נותנים לה להתקרר והשלב הבא כמו פופקורן נותנים לה לתפוח ו"להתפוצץ" על המחבת. בלי טיפת שמן.
איך עושים את זה? שמים מחבת על האש ושמים כוס קינואה על המחבת. עכשיו שלא תצפו שהקינואה תתפח כמו פופקורן, אבל בהחלט אם תשימו לב היא תתפוצץ לכם כמה יפה מול העיניים. תנערו בעדינות כל פעם.
את שלב המחבת תעשו כל פעם כוס אחת, ככה זה יתקדם יותר מהר.
השלב הבא הוא השלב הכיפי – ממיסים שוקולד מערבבים עם הקינואה על נייר אפייה משטחים ולמקרר.
אני אהבתי את המרירות של השוקולד מריר אבל אם ברור שאפשר להוסיף כף אבקת סוכר או להחליף בשוקולד חלב, מה שאתם אוהבים.
קחו בסבלנות את שלב פיצוח הקינואה על המחבת,
מחממים מחבת, מעבירים את הקינואה
ועם כף מעץ מערבבים ומחכים
שומעים את הפיצוצים ונותנים עוד סיבוב
ככה נותנים לקינואה לתפוח על המחבת.
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
קבוצה שקטה בלי חפירות
לחצ74 כאן- מתכונים לווטצא'פ
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
חיסול המלאי! בואו בואו
15 מוצרים עד 99 ש"ח כולל משלוח
נפתחה קבוצת פייסבוק למכירות.
ממחר מתחילות הגרלות ומחירי אדמה!
מוזמנים באהבה רק לוחצים כאן
אמהות ואבות קונים חכם
היידה – מחכה לתמונות שלכם
תשלחו לי לפייסבוק או האינסטגרם של סוויטדולי
אפשר להוסיף סירופ מייפל לתערובת אם אתם רוצים יותר מתוק
אצלנו אכלו אותו ככה.
חטיף קרנצ'י ועדין בטעמו.
חטיף קינואה ושוקולד ללא גלוטן

חטיף קינואה ושוקולד ללא גלוטן
סוויט דוליIngredients
- 2 כוסות קינואה לבנה
- 200 גרם שוקולד מריר
- 1 כף אבקת סוכר - לא חייבים
Instructions
- שמים את הקינואה במסננת צפופה ותחת זרם מים שוטפים את הקינואה היטב
- שוטפים מספר דקות ומסננים את המים היטב
- על נייר אפייה בתבנית אפייה מפזרים את הקינואה
- בתנור שחומם מראש ל - 180 מעלות מייבשים את הקינואה כחצי שעה
- מערבבים מיד פעם ונותנים לקינואה להתייבש
- אחרי שמוציאים את הקינואה מהתנור, מקררים אותה
- מחממים מחבת וכשהוא חם מוסיפים כוס קינואה למחבת
- ומחכים לאט לאט שהקינואה תתפח ותתפוצץ
- מערבבים מדי פעם עד שאתם רואים שהקינואה תפוחה
- מוציאים מהמחבת ואותו דבר מכינים עם הכוס השניה
- ממיסים שוקולד מריר במיקרו בפולסים מספר דקות עד שיש לנו משחה אחידה
- מוסיפים את הקינואה התפוחה ומערבבים הכל ביחד
- משטחים על נייר אפייה ולמקרר
- מקררים כחצי שעה ויש לנו חטיף קינואה עדין ומיוחד. בתיאבון.