לביבות קינואה ותרד אפויות או מטוגנות,
הכנתי אחרי שלמדתי שקינואה היא אחת מהמאכלים הבריאים ביותר שאדם יכול לאכול.
קיימים 3 סוגים של קינואה – אדומה, שחורה ולבנה וכולם טובים.
הפעם השתמשתי בקינואה לבנה.
שתדעו שקינואה אינה מכילה גלוטן!
הקינואה מכילה הרבה יותר סיבים מדגנים והיא נחשבת כ"מזון על".
איך מבשלים קינואה?
לפני שמשתמשים בקינואה, יש לשטוף אותה היטב במים, כדי להיפטר מהחומרים המקציפים שנמצאים בשכבה החיצונית שלה.
מבשלים קינואה כמו אורז.
שמים בסיר כוס קינואה עם שתי כוסות מים, כף שמן (לא חייבים) ומבשלים כעשרים דקות
עד שהקינואה הופכת לגרגרים שקופים.
אז איך מכינים לביבות קינואה ותרד אפויות או מטוגנות?
שמים בקערה את כל החומרים ביחד.
מרפדים תבנית בנייר אפייה
מרססים ספריי שמן ומפזרים את לביבות הקינואה
חלק מלביבות הקינואה טיגנתי במחבת עם ספריי שמן
שתוכלו לראות שממש אין שמן
בצד ימין לביבות קינואה מטוגנות
בצד שמאל, לביבות קינואה אפויות
יש לי גם סלטים עם קינואה
הכל כאן – סלטים עם קינואה
לעוד מתכונים עם ירקות רק לחצו כאן
מתכונים לירקות
לעוד מתכונים של לביבות רק לחצו כאן
מתכונים ללביבות
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
רוצים לקבל מתכונים לווטצ'אפ?
תלחצו18 כאן – מתכונים לווטצ'אפ
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
לביבות קינואה ותרד אפויות או מטוגנות

לביבות קינואה ותרד אפויות או מטוגנות
סוויט דוליIngredients
- 2 כוסות קינואה מבושלת מראש
- 1 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 1 כוס תרד קצוץ
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 2 ביצים
- 1/2 כוס פרורי לחם
- שמן לטיגון
Instructions
- מבשלים קינואה כמו אורז. על כל כוס קינואה יוצקים שתי כוסות מים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים עד שהקינואה נעשית רכה ושקופה. מקררים את הקינואה.
- לאחר שהקינואה התקררה, מוסיפים פטרוזיליה קצוצה ותרד קצוץ, מוסיפים מלח וטיפה יותר פלפל מתמיד, את הביצים ופרורי הלחם. מערבבים לעיסה אחידה.
- מחממים מחבת וכשהוא חם מרססים ספריי שמן שמים את הלביבות ומטגנים עד שהן משחימות. הופכים לצד השני ומטגנים עוד כמה דקות.
גירסת ללא גלוטן
- מחליפים את פרורי הלחם בקמח ללא גלוטן או קמח חומוס
גירסת אפייה
- משמנים תבנית של תנור, מרססים ספריי שמן ויוצרים קציצות. בתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות אופים את לביבות הקינואה.
- בתיאבון!
מה צריך ללביבות קינואה ותרד אפויות או מטוגנות?
2 כוסות קינואה מבושלת מראש
1 כוס פטרוזיליה קצוצה
1 כוס תרד קצוץ
מלח ופלפל לפי הטעם
2 ביצים
כחצי כוס פרורי לחם
איך מכינים הלביבות קינואה ותרד אפויות או מטוגנות?
מבשלים קינואה כמו אורז.
על כל כוס קינואה יוצקים שתי כוסות מים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים עד שהקינואה נעשית רכה ושקופה.
מקררים את הקינואה.
לאחר שהקינואה התקררה, מוסיפים פטרוזיליה קצוצה ותרד קצוץ,
מוסיפים מלח וטיפה יותר פלפל מתמיד, את הביצים ופרורי הלחם.
מערבבים לעיסה אחידה.
גירסת ללא גלוטן
מחליפים את פרורי הלחם בקמח ללא גלוטן או קמח חומוס
גירסת אפייה
משמנים תבנית של תנור, מרססים ספריי שמן ויוצרים קציצות.
בתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות אופים את לביבות הקינואה.
גירסת טיגון
מחממים מחבת וכשהוא חם מרססים ספריי שמן
שמים את הלביבות ומטגנים עד שהן משחימות.
הופכים לצד השני ומטגנים עוד כמה דקות.
בתיאבון!