עוגת שוקולד נדירה מיוחדת במינה היא עוגת שוקולד שהכנתי ליום ההולדת של מיה נכדתי בת ה-11 שכמו העוגה גם הילדה מיוחדת במינה. הנכדה הבכורה שלי שבזכותה מכנים אותי כל נכדי "מוּרמוּר" שזה סבתא בשבדית.
כשהייתי הולכת לקחת אותה מהגן הגננת היתה קוראת בקול "מוּרמוּר הגיעה מיה", אח איזו תקופה. אני יש לי חולשה לקפה קר ומיה התאהבה בקפה הקר שלי, הס מלהזכיר לפני ההורים שלה כמובן, אבל היום כבר מותר לגלות, שהיינו ביחד מחסלות את הכוס.
בואו לאינסטוש שלי – טעים שם
האינסטגרם של סוויטדולי
הכנתי סרטון שלב אחרי שלב איך הכנתי את העוגה
התפקיד שלי הסתכם בלהכין את העוגה, כדי לקשט אותה חיכיתי למיה. מיה וגלי היו אחראיות על קישוט העוגה.
גלי אמא של מיה, היא "לוחשת לעציצים" והחליטה להוסיף פרחים לעוגה. אני התנגדתי כי אמרתי מה פתאם, הרי אי אפשר לאכול את הפרחים. מסתבר שאפשר.
לפרחים האלה קוראים "סלסלי כסף".
מיה התעקשה על אבקת סוכר על התותים והאוכמניות להשלמת המראה האלגנטי ואכן העוגה יצאה יפהפייה.
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
קבוצה שקטה בלי חפירות
לחצו68 כאן- מתכונים לווטצא'פ
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
אחרי שהעוגה נחתכה
יואו כמה שהיא טעימה!
רכה, אוורירית, שוקולדית ונהדרת
ואחת הפעמים היחידות שהעוגה חוסלה באותו היום-
כי אי אפשר היה להפסיק לאכול אותה.
הלהיט שיעזור לכם במטבח עם סרטוני הסבר כאן
עוגת שוקולד שכל ביס ממנה הוא חגיגה אמיתית
תכינו אותה ואני מחכה לתמונות!
עוגת שוקולד נדירה מיוחדת במינה
עוגת שוקולד נדירה מיוחדת במינה
סוויט דוליIngredients
- 1 כוס חלב
- 200 גרם שוקולד מריר
- 200 גרם חמאה
- 2 כוסות סוכר
- 1 שקית סוכר וניל
- 3 כפות קקאו
- 5 ביצים
- 2 כפות ברנדי
- 1 כוס קמח תופח
לקרם
- 250 מל שמנת מתוקה
- 2 כפות אינסטנט פודינג וניל
- תותים, אוכמניות לקישוט
Instructions
- בסיר שנחמם על האש נשים כוס חלב, שוקולד מריר, חצי כוס סוכר בלבד,סוכר וניל ואת הקקאו
- מבשלים את הכל על אש קטנה לאט לאט שהתערובת תימס
- כשהתערובת נמסה, מוסיפים חמאה ומערבבים הכל ביחד
- נותנים לתערובת להתקרר מעט ומוסיפים את החלמונים במהירות לתערובת אחידה,
- מוסיפים את הברנדי ומערבבים
- מוסיפים את הקמח לתערובת השוקולד ומערבבים לבלילה אחידה, שמים בצד בינתיים
- מפרידים את הביצים לחלבונים וחלמונים
- את החלבונים מעבירים לקערת מיקסר ומתחילים להקציף לאט
- מקציפים כחמש דקות עד שהקצף יציב
- מוסיפים כוס וחצי סוכר בשלוש-ארבע פעמים עד שהקצף שלנו נהפך לקצף יציב
- כשהקצף יציב מעבירים 2 כפות עמוסות מהקצף לתערובת השוקולד ומערבבים
- מוסיפים מחצית מתערובת השוקולד לתערובת החלבונים ומערבבים בתנועות קלות
- מוסיפים את כל השוקולד ומערבבים הכל ביחד בתנועת עטיפה
- משמנים תבנית ושמים מסביב נייר אפייה כי העוגה תופחת
- מכניסים לתנור שחומם מראש ל - 180 מעלות ואופים כארבעים דקות
- מוציאים את העוגה ומקררים
- מקצפים שמנת מתוקה עם 2 כפות אינסטנט פודינג וניל לקצף יציב
- מקשטים את העוגה
- מוסיפים תותים ואוכמניות ויש לכם עוגה חלום!