מרק ירקות גריסים ואטריות הוא הכי מרק של חורף.
חברה שלי מספרת לי שהילדים שלה נסעו לטיול בקנדה ובשיחת הטלפון הנכדים שאלו אותה אם היא יכולה להכין להם מרק ירקות כשהם באים.
כי אין כמו מרק של סבתא, מרק ירקות. אני נוספת למרק הירקות גם גריסים וגם איטריות שיהיה מרק סמיך במיוחד.
טעים אצלי באינסטוש – בואו
האינסטגרם של סוויטדולי
השבוע התקשרה הילדה וביקשה שאכין לה מרק ירקות ורק אחרי שיחה קצרה קלטתי שלכאורה בשבילי להכין מרק ירקות זה משחק ילדים, אבל יש כאלה שהן לא מבינות את הקונספט של המרק ירקות.
אז נכון, אם נשארים ירקות שעוד רגע הם מתים במקרר זו יופי של אפשרות להכין מהם מרק, אבל גם להשקיע בירקות טריים זו אחלה אפשרות.
כבר סיפרתי בעבר ואספר שוב, שכדי להשביח את טעמו של המרק אני בהתחלה מטגנת בצל ואת קוביות הירקות אני מטגנת בבצל. מטגנת אותם ככה דקות ארוכות.
מוסיפה את עלי הסלרי ומטגנת אותם גם וככה נותנת להם להתאדות היטב, שכל הירקות יספגו את הטעמים. רק אחרי זה מוסיפה את הנוזלים.
ואתם תראו איך הצבע של המרק ישר משתנה אחרי שטיגנתם את הירקות.
הירק מאד מוסיף למרק ואם אתם אוהבים פטרוזיליה ושמיר אפשר להוסיף בהחלט לבישול, ובסוף הבישול להוציא.
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
אני מוסיפה את הגריסים ממש על ההתחלה
ומבשלת את הגריסים עם הירקות
רק כחצי שעה לפני שאני מתכוונת לסגור את האש
אני מוסיפה את האטריות ונותנת למרק לבשל את האטריות.
רוצים לראות את כל סרטוני האוכל שלי?
בואו הצטרפו לערוץ שלי – ערוץ היוטיוב של סוויט דולי
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
לחצו כאן47– מתכונים לווטצ'אפ
מחפשים עוד מתכונים למרקים? בבקשה
מתכונים למרקים
קוצץ ופורס של נעמן מושלם להכנת ירקות חתוכים
תוכלו לראות איך לתפעל אותו כאן
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
ואי כמה שהוא טעים,
סמיך, מלא ירקות ואין כמו מרק ירקות
סמיך עם גריסים ואטריות לחמם לנו את הגוף והנשמה
בימים הקרים של החורף.
מרק ירקות גריסים ואטריות
מרק ירקות גריסים ואטריות
סוויט דוליIngredients
- 5 כפות שמן
- 1 בצל
- 2 גזרים
- 3 קישואים
- 1 כוס גריסי פנינה
- 1 כוס אטריות דקות
- 4 כוסות מים
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור
- 5 עלי וגבעולי סלרי
Instructions
- יוצקים שמן לסיר מוסיפים את הבצל ומאדים את הבצל
- מקלפים את הירקות, חותכים לקוביות מוסיפים לסיר ומאדים מספר דקות בשמן
- מוסיפים את עלי הסלרי ומאדים הכל ביחד מספר דקות
- מוסיפים את המים מלח פלפל שחור ומביאים לרתיחה
- שוטפים היטב את הגריסים ומכניסים לסיר מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים עם מכסה ומבשלים כחצי שעה עד 40 דקות
- אחרי כחצי שעה מוסיפים את האטריות, נותנים להן להתבשל כרבע שעה
- סוגרים את האש, מכסים עם מכסה והאדים יבשלו את המרק והוא יהיה נפלא.
