אוזני המן במילוי ריבה מבצק שקם, אוזני המן הכי רכות, הכי נוסטלגיות והכי טעימות שאכלתם, אבל ממש!
הריבה נמסה בתוך הבצק, הבצק רך ונמס בפה ויחד עם הריבה זה יוצר ביס מושלם!
בואו לראות בדיוק איך הכנתי–
האינסטגרם של סוויטדולי
אחותי אמרה לי שאוזן המן שהיא הכי אוהבת אוזני המן עם ריבה. אוזן המן כמו של פעם. אמרתי לה "אין בעיה אבוא אליך ונכין ביחד", כי למה שרק אצלי המטבח יתלכלך?!
לכבוד פורים בואו נכין אוזני המן עם ריבה שיהיה לנו ממש נוסטלגי וטעים. מזל שלא הייתם אתנו במטבח כי כשיש שני רבי חובלים על ספינה אחת זו בעיה.
"תעשי כמו שאני אומרת לך" הודיעה לי, נו-נו, שהיא תגיד לי מה לעשות?! אבל הצורה המושלמת שהכינה גרמה לי לשתוק.
בצק שקם הוא הכי קל להכנה. בצק שק"ם זה בצק של פעם, האמהות שלנו היו נוהגות להכין ממנו אוזני המן וראשי התיבות זה קמח, מרגרינה ושמנת.
שמים בקערה את הקמח, חמאה ושמנת חמוצה ומערבבים הכל ביחד לבצק. ואמא'לה איך שהבצק יוצא רך.עם הריבה אוזן המן פשוט מושלמת כי הריבה נמסה ונכנסת ככה לבצק והביס אמא'לה ואבא'לה כמה שטעים.
יש כמה דגשים כשמכינים אוזני המן עם ריבה. ראשית, הריבה לא צריכה להיות מימית, היא חייבת להיות סמיכה, כי הריבה כשהיא בתנור ומתחממת, היא נוזלת ומתפרצת כמו לבה מהר געש,. תשתמשו בקונפיטורה שתהייה סמיכה. אם לא תסגרו את אוזני המן היטב, הריבה תגלוש.
תראו את אחותי הנהדרת, שאירחה אותי במטבח שלה
עם אוזני המן עם הריבה.
אגב, התבנית שעל הגז זו תבנית של נונה פקימה,
תבנית של אמא של אבא שלי.
אל תשימו הרבה ריבה באוזן המן.
הפעם אל תהיו נדיבים, כדי שהריבה לא תגלוש.
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
קבוצה שקטה בלי חפירות
לחצו83 כאן- מתכונים לווטצא'פ
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
תאפו את אוזני המן כ – 15 דקות לא יותר,
שיהיו בהירות, זה כל כך טעים!
מחבת 4 שקעים שמתאים לכל סוגי הכיריים כולל אינדוקציה!
אם אתם אוהב להכין פנקייקים, ביצים, או מאפים קטנים, המחבת הזה הוא בשבילכם
אם אתם מחפשים עוד מתכונים לאוזני המן בבקשה
כל הקולקציה כאן
מתכונים לאוזני המן
גם יהיו מושלמים למשלוח מנות לפורים.
הכנתי לכם קטגוריה שלמה כדי שתוכלו לבחור
איזה עוגיות להכין למשלוח המנות
ואת הכל תמצאו כאן
אוזני המן במילוי ריבה מבצק שקם

אוזני המן במילוי ריבה מבצק שקם
סוויט דוליIngredients
- 350 גרם קמח תופח
- 200 גרם חמאה
- 200 מל' שמנת חמוצה
- 1 כוס ריבת תות שדה
Instructions
- שמים בקערה את הקמח, חמאה ושמנת חמוצה ומערבבים לבצק אחיד
- עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה
- מוציאים, מחלקים את הבצק לשניים שיהיה יותר קל לעבוד
- מרדדים את הבצק, קורצים עיגולים,
- ממלאים כל עיגול בכפית ריבה סמיכה, או קונפיטורה וסוגרים את אוזן המן
- מעבירים לתבנית, לתנור שחומם מראש ל - 180 מעלות אופים
- אופים כ-15 דקות, מוציאים, נותנים להן לנוח ומפזרים אבקת סוכר. מושלם!