אוזני המן במילוי ריבה מבצק שקם

אוזני המן במילוי ריבה מבצק שקם, הן רכות, נמסות בפה עם הריבה הן מושלמות!

שתף
הדפסה
אוזני המן במילוי ריבה מבצק שקם
מה צריך

350 גרם קמח תופח
1 שמנת חמוצה
200 גרם חמאה
1 כוס ריבת תות שדה

סוויט טיפ

כ – 30 אוזני המן, תלוי בגודל כמובן

מה צריך

350 גרם קמח תופח
1 שמנת חמוצה
200 גרם חמאה
1 כוס ריבת תות שדה

סוויט טיפ

כ – 30 אוזני המן, תלוי בגודל כמובן

אוזני המן במילוי ריבה מבצק שקם

אוזני המן במילוי ריבה מבצק שקם, אוזני המן הכי רכות, הכי נוסטלגיות והכי טעימות שאכלתם, אבל ממש!
הריבה נמסה בתוך הבצק, הבצק רך ונמס בפה ויחד עם הריבה זה יוצר ביס מושלם!

בואו לראות בדיוק איך הכנתי–
האינסטגרם של סוויטדולי

אחותי אמרה לי שאוזן המן שהיא הכי אוהבת אוזני המן עם ריבה. אוזן המן כמו של פעם. אמרתי לה "אין בעיה אבוא אליך ונכין ביחד", כי למה שרק אצלי המטבח יתלכלך?!
לכבוד פורים בואו נכין אוזני המן עם ריבה שיהיה לנו ממש נוסטלגי וטעים. מזל שלא הייתם אתנו במטבח כי כשיש שני רבי חובלים על ספינה אחת זו בעיה.
"תעשי כמו שאני אומרת לך" הודיעה לי, נו-נו, שהיא תגיד לי מה לעשות?! אבל הצורה המושלמת שהכינה גרמה לי לשתוק.

אוזני המן במילוי ריבה מבצק שקם

 

בצק שקם הוא הכי קל להכנה. בצק שק"ם זה בצק של פעם, האמהות שלנו היו נוהגות להכין ממנו אוזני המן וראשי התיבות זה קמח, מרגרינה ושמנת.

שמים בקערה את הקמח, חמאה ושמנת חמוצה ומערבבים הכל ביחד לבצק. ואמא'לה איך שהבצק יוצא רך.עם הריבה אוזן המן פשוט מושלמת כי הריבה נמסה ונכנסת ככה לבצק והביס אמא'לה ואבא'לה כמה שטעים.

יש כמה דגשים כשמכינים אוזני המן עם ריבה. ראשית, הריבה לא צריכה להיות מימית, היא חייבת להיות סמיכה, כי הריבה כשהיא בתנור ומתחממת, היא נוזלת ומתפרצת כמו לבה מהר געש,. תשתמשו בקונפיטורה שתהייה סמיכה. אם לא תסגרו את אוזני המן היטב, הריבה תגלוש.

 

תראו את אחותי הנהדרת, שאירחה אותי במטבח שלה
עם אוזני המן עם הריבה.
אגב, התבנית שעל הגז זו תבנית של נונה פקימה,
תבנית של אמא של אבא שלי.
אל תשימו הרבה ריבה באוזן המן.
הפעם אל תהיו נדיבים, כדי שהריבה לא תגלוש.

אוזני המן במילוי ריבה מבצק שקם

 

רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
קבוצה שקטה בלי חפירות
לחצו83 כאן- מתכונים לווטצא'פ

 

רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן  מתכונים למייל

 

תאפו את אוזני המן כ – 15 דקות לא יותר,
שיהיו בהירות, זה כל כך טעים! אוזני המן במילוי ריבה מבצק שקם

 

מחבת 4 שקעים שמתאים לכל סוגי הכיריים כולל אינדוקציה!
אם אתם אוהב להכין פנקייקים, ביצים, או מאפים קטנים, המחבת הזה הוא בשבילכם

אם אתם מחפשים עוד מתכונים לאוזני המן בבקשה
כל הקולקציה כאן
מתכונים לאוזני המן

גם יהיו מושלמים למשלוח מנות לפורים.
הכנתי לכם קטגוריה שלמה כדי שתוכלו לבחור
איזה עוגיות להכין למשלוח המנות
ואת הכל תמצאו כאן

מתכונים למשלוח מנות לפורים

אוזני המן במילוי ריבה מבצק שקם

אוזני המן במילוי ריבה מבצק שקם

 

אוזני המן במילוי ריבה מבצק שקם

סוויט דולי
אוזני המן במילוי ריבה מבצק שקם רכות ומשגעות בטעמן
Prep Time 40 minutes
Cook Time 15 minutes
Total Time 55 minutes
Course מתכונים לאוזני המן
Cuisine מטבח ישראלי

Ingredients
  

  • 350 גרם קמח תופח
  • 200 גרם חמאה
  • 200 מל' שמנת חמוצה
  • 1 כוס ריבת תות שדה

Instructions
 

  • שמים בקערה את הקמח, חמאה ושמנת חמוצה ומערבבים לבצק אחיד
  • עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה
  • מוציאים, מחלקים את הבצק לשניים שיהיה יותר קל לעבוד
  • מרדדים את הבצק, קורצים עיגולים,
  • ממלאים כל עיגול בכפית ריבה סמיכה, או קונפיטורה וסוגרים את אוזן המן
  • מעבירים לתבנית, לתנור שחומם מראש ל - 180 מעלות אופים
  • אופים כ-15 דקות, מוציאים, נותנים להן לנוח ומפזרים אבקת סוכר. מושלם!
Keyword אוזני המן במילוי ריבה מבצק שקם

רוצים לדעת באיזה כוס אני משתמשת במתכונים שלי? לחצו כאן

הכנתם את המתכון?
צלמו ושלחו לי לוואטספ או לאינסטגרם או לפייסבוק על מנת שאוכל לראות,
לתייג אתכם ולפרגן בחזרה!

אהבתם? יופי. שתפו את המתכון.

באינסטגרם שלי כבר הייתם? בואו. טעים שם

 לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט

מי רוצה מתכונים ישירות לווטצא'פ? רק ללחוץ כאן

ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק
בסוויט דוּלי
 SWEET DOOLY  
תודה רבה!!

תגובות

עוד דברים טובים מהסוויט

תפריט נגישות

המתכון נשמר
במחברת המתכונים