בורקיטס ממולא בשר מעלי פילו אלה ביסים קטנים, פריכים ומתפצחים בפה, כאלה כמו שנוניקה שלי היתה עושה והם בפירוש מושלמים. זוכרים שפסח עוד שנייה כאן? אז הייתי צריכה לסיים עם הבצק שמקרר והכנתי ביסים מתפצחים בפה, משגעים! ממולאים בבשר.
בואו לראות בדיוק איך הכנתי–
האינסטגרם של סוויטדולי
כדי שתראו איך מכינים את הביסים המושלמים האלה הכנתי לכם סרטון הכנה
את הבורקס הנהדרים האלה הכנתי עם בצק פילו של שימרית שיש בו 14 דפי פילו. בהתחלה השתמשתי בדף אחד ממנו הכנתי 4 יחידות בורקיטס
כלל חשוב כשעובדים על עלי הפילו – תמרחו אותם בשמן או תרססו ואחרי זה תעבדו איתם
אני בדרך כלל מכסה את עלי הפילו שלא יתייבשו, אבל העבודה פה כלכך זורמת שאין צורך לכסות את העלים.
אחרכך מצאתי שיטה נוספת בה קיפלתי את הדף לשניים, כדי שיהיה יותר בצק בביס
ואת הדף עצמו גם חילקתי לשניים, כדי שהבורקיטס יהיו קטנים וטעימים
מלאתי את הבצק בבשר טחון וככה יצאו לנו בורקיטס עוד יותר פריכים
בסוף יש לנו שני מגשים מלאים בורקיטס ממולא בשר מעלי פילו
את הבורקיטס מרחתי בביצה טרופה
חלק פיזרתי שומשום וחלק השארתי ככה נהדרים
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
קבוצה שקטה בלי חפירות
לחצו41 כאן- מתכונים לווטצא'פ
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
תראו את הביס של הבורקיטס
איך הבצק עוטף את הבשר בצורה מושלמת
ואם תבואו לראות את הסרטון
גם תשמעו קולות פיצוח!
תשמעו, הם ממכרים.
ממש כמו שתיארתי אותם, ביסים קטנים שמתפצחים בפה,
קריספיים ומשגעים.
תכינו טחינה ליד, סלט ויש לכם ארוחת ערב מהחלומות!
מחפשים סכו"ם חגיגי לחג? בבקשה
מחפשים מתכונים לבורקס? בבקשה
מתכונים לבורקס
לא אופים אותם הרבה זמן. 15 דקות והם מוכנים.
מגישים חם!
בורקיטס ממולא בשר מעלי פילו
בורקיטס ממולא בשר מעלי פילו
סוויט דוליIngredients
- 1 חבילה בצק פילו שימרית
- 250 גרם בשר טחון
- 5 כפות שמן
- 1 בצל
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור
- 2 שיני שום כתושות
Instructions
- ראשית מכינים את הבשר, יוצקים שמן לסיר מוסיפים בצל קצוץ
- מטגנים את הבצל עד לקבלת גוון שחום
- מוסיפים את הבשר ומטגנים אותו תוך כדי מעיכה ויש לפורר את הבשר
- מוסיפים את כל התבלינים, מלח, פלפל שחור, שום כתוש, פטרוזיליה
- מערבבים הכל ביחד
- מבשלים את הבשר עד שהוא מוכן, מורידים מהאש ומקררים
- פותחים את חבילת עלי הפילו
- אם רוצים להכין 4 בורקיטס מדף אחד
- משמנים את עלה הפילו חותכים לארבעה פסים
- בכל פס למעלה שמים כף בשר ומתחhלים לקפל למשולשים
- התהליך מודגם שלב אחרי שלב בסרטון
- אם אתם רוצים להכין את הבורקיטס מדף אחד
- משמנים את הדף, מקפלים לחצי, את הדף חותכים לשני פסים
- ממלאים למעלה עם כף בשר ומקפלים למשולשים
- מכינים את כל הבורקיטס ושמים בתבנית אפייה
- מורחים ביצה טרופה מפזרים שומשום
- לתנור שחומם מראש ל - 180 מעלות אופים את הבורקיטס כ-15 דקות עד שהם משחימים
- מוציאים ואוכלים חם! בתיאבון

