עוגת מצות שוקולד לפסח פרווה, שהיא אפילו עוגת מצות שוקולד טבעונית! אין בה טיפת חלב, אין ביצים, העוגה הקלאסית של פסח, שכולם מתגעגעים אליה כי זו עוגה נוסטלגית והשנה הכנתי אותה פרווה/טבעונית שתתאים לכווווווווולם.
בואו לראות בדיוק איך הכנתי–
האינסטגרם של סוויטדולי
שכבות של מצות עם שוקולד וחלבה, עוגה פשוטה הכי טעימה שיש, שלושה מרכיבים בלבד למצות ואני ממליצה בחום להכין עם הילדים או הנכדים, הם יעופו על זה.
אני הכנתי את העוגה עם 4 מצות כמו שתראו בתמונה אבל, תשימו אתם 5 מצות, כי הכמות של השוקולד גדולה ותספיק ל-5 מצות.
שלושה מרכיבים עיקריים יש בעוגה הזו
שוקולד מריר, נטורינה שהיא במקום חמאה או מרגרינה על בסיס צמחי
וחלבה. מערבבים הכל ביחד ויש לכם שכבת שוקולד מהחלומות.
מתחילים עם להרטיב את המצות, אני הכנתי חלב קוקוס עם נס קפה כדי שהטעם יהיה יותר מעניין.
מכינים את הבלילה , מערבבים בקערה ויוצקים על המצה הראשונה
משטחים את הקרם שוקולד שלנו על המצה
מכסים במצה שהרטבתם קודם ומניחים על קרם השוקולד
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
קבוצה שקטה בלי חפירות
לחצו91כאן- מתכונים לווטצא'פ
ובואו נגיד שבאמצע הרטבת המצה, המצה נשברת,
לא קרה כלום. מדביקים אותה על השוקולד
ואף אחד לא ידע שהיא שבורה.
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
אחרי ההכנה כמובן מעבירים למקרר שהשוקולד יתקרר.
אני פיזרתי מעל בוטנים גרוסים
אבל אתם יכולים לפזר סוכריות צבעוניות,
או כל מה שבא לכם.
עשרים דקות ועוגת מצות שוקולד
שהיא גם פרווה וגם טבעונית – מוכנה.
עוגת מצות שוקולד לפסח פרווה
עוגת מצות שוקולד לפסח פרווה
סוויט דוליIngredients
- 5 מצות
- 200 גרם שוקולד מריר
- 100 גרם נטורינה
- 200 גרם חלבה
להרטבת המצות
- 1 כוס חלב קוקוס
- 1 כפית נס קפה
- 1 כפית סוכר
Instructions
- שמים בקערה את השוקולד והנטורינה וממיסים במיקרו
- מערבבים את התערובת לבלילה אחידה
- חותכים את החלבה לחתיכות קטנות
- מוסיפים לתערובת השוקולד והנטורינה את החלבה ומערבבים היטב
- מכניסים למיקרו ל30 שניות שהכל ימס ביחד ומערבבים היטב
- מערבבים את החלב קוקוס עם הנס קפה והסוכר
- שמים בקערה ומרטיבים את המצות, מרטיבים כל פעם מצה אחת
- מעבירים את המצות למשטח עבודה
- יוצקים מעט מהבלילה עם השוקולד ומשטחים על המצה
- מרטיבים שוב מצה, נותנים לנוזלים לטפטף לקערה ומניחים על השוקולד
- ככה מכינים את עוגת המצות, שכבה אחת על גבי השנייה
- על השכבה האחרונה יוצקים את שארית השוקולד ומשטחים את השוקולד גם מסביב
- מכניסים למקרר לפחות לשעה שהשוקולד יתקרר
- אפשר לפזר מעל בוטנים גרוסים או סוכריות צבעוניות או קוקוס - מה שאתם אוהבים. חג שמח!