עוף בתנור עם חרדל וסילאן, עוף מלא בטעמים רך ועסיסי שמכינים, שמים בתנור ושוכחים ממנו לשעה וחצי ויש לנו ארוחה שלמה בתבנית אחת.
בואו תראו באינסטוש איך הכנתי
בואו לכאן –
האינסטגרם של סוויטדולי
חשבתם שאם חג שבועות לא יהיה מתכון טעים לשבת? תבנית עם תפוחי אדמה, מעל מניחים כרעי עוף ברוטב נהדר, מכסים שעה וחצי לתנור – ויש לכם ארוחה שלמה בסיר אחד.
אני חתכתי לרבעים את תפוחי האדמה והנחתי בתחתית. את העוף מרחתי היטב במרינדה והנחתי על תפוחי האדמה. לא ערבבתי את הרוטב לפני עם התפוחי אדמה, הרוטב מהעוף עשה לתפוחי האדמה פלאים.
לעיתים אני מורידה את העור מהעוף, הפעם השארתי כי רציתי שהנוזלים של העור יוסיפו טעם גם לתפוחי האדמה, כי לא הוספתי מים בכלל.
אחרי שהתבנית יצאה מהתנור,
תפוחי האדמה ספגו את הרוטב, והם היו רכים ונהדרים.
יש לי ילדה שמשוגעת על תפוחי אדמה אמרה שהם מעולים.
פתחתי השבוע קטגוריה חדשה – מתכונים לעוף –
כדי שתוכלו למצוא את כל מתכוני העוף במקום אחד
יופי של מתכונים והכל כאן
מתכונים לעוף
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
קבוצה שקטה בלי חפירות
לחצו88 כאן- מתכונים לווטצא'פ
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
עוד מתכונים לשבת תמצאו כאן
מתכונים לשבת
עוף עם רוטב סילן וחרדל עם תפוחי אדמה שמכינים בתבנית אחת
ויש לכם ארוחה שלמה
עוף בתנור עם חרדל וסילאן
עוף בתנור עם חרדל וסילאן
סוויט דוליIngredients
- 4 כרעיים עוף
- חצי כוס שמן
- 2 כפות סילן
- 1 כף חרדל
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור
- 1 כף פפריקה אדומה
- 1 כף תבלין גריל עוף
- 2 שיני שום כתושות
- 5 שיני שום פרוסות
- 10 תפוחי אדמה
Instructions
- יוצקים לקערית שמן ומערבבים את כל התבלינים היבשים בקערית
- מוסיפים שיני שום כתושות ומערבבים
- שוטפים את העוף, חותכים את תפוחי האדמה לרבעים
- יוצקים מעט שמן לתבנית ומפזרים את תפוחי האדמה
- את חתיכות העוף טובלים במרינדה שנוצרה היטב מכל הצדדים
- מניחים על גבי תפוחי האדמה
- את השאריות של הרוטב יוצקים בתבנית
- מפזרים על העוף מעל שיני שום פרוסות
- מכסים בנייר כסף
- לתנור שחומם מראש ל - 180 מעלות מכניסים את התבנית
- אופים כשעה וחצי
- עשר דקות אחרונות אפשר להוריד את נייר הכסף
- שיהיה לכם בתיאבון!