עוגת גבינה באסקית ללא גלוטן היא העוגה השרופה שרצה ברשת, עוגה שמכינים בקערה אחת, בלי הפרדת ביצים, פשוט קערה ומערבבים, שאני לא אנסה?!
בואו תראו איך בסרטון איך הכנתי
הסיפור של העוגה הבאסקית אצלי סיפור אמיתי. החלטתי שאני מכינה את העוגה, זה היה לילה כמו שאני אוהבת, לאט לאט הכנתי את העוגה. העברתי לתבנית 20 והכנסתי לתנור. לאט לאט העוגה עלתה, גבהה, תפחה ואז – בום! צנחה לה לתוך התנור.
כשאני אומרת צנחה אני מתכוונת, הנייר קרס והעוגה לכלכה את האמא של התנור. כן-כן גם לסוויט זה קורה.
טוב, כמובן שהשארתי אותה בתנור, התנור כבר התלכלך אין מה למהר. אחרי שנאפתה, העברתי את מה שנשאר מהעוגה למקרר,שעה!! ניקיתי את התנור, אבל חתיכה מהעוגה כמובן שלחתי לאחותי.
ואי ואי גם אני לא ציפיתי לשפע המחמאות שהגברת נתנה לעוגה. עפה עליה! התקשרה יום אחד, תהרוג אותי אם תדע שסיפרתי,
"תשמעי, לא אכלתי ארוחת צהריים, הכנתי קפה לקחתי חתיכה מהעוגה והתענגתי על כל ביס. היא מושלמת!"
השילוב של השרוף למעלה עם המרקם למטה – פשוט חלום, טעם כזה כמו פודינג. נו טוב, במצב כזה אין ברירה. הפעם הלכתי על בטוח. תבנית 24 והיידה לעבודה.
טוב, כנראה שהבסקים ידעו מה הם עושים אחרת אין הסבר לרכות המופלאה של העוגה.
בואו לאינסטוש שלי – תראו בדיוק איך הכנתי
האינסטגרם של סוויטדולי
העוגה דורשת 30 אחוז שומן וזה בדיוק מה שעשיתי, אז לא לשאול אם אפשר פחות אחוזי שומן, לא. קערה אחת, מערבבים הכל ביחד ולתנור.
מכניסים לתנור על 200 מעלות ואופים 55 דקות. פותחים את התנור ואמא'לה, העוגה עדיין רוטטת, לא לפחד ולהוציא אותה. כן כן גם כשהיא רוטטת.
משאירים בחוץ כמה שעות שתתייצב ואחרי זה 4-5 שעות מקרר.
כמו כל עוגות הגבינה כדי שתתפוס את הטעמים שלה וראבק, יש לה טעם והמון!
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
עוד מתכונים לשבועות תמצאו כאן
מתכונים לשבועות
עוד מתכונים לעוגות גבינה תמצאו כאן
מתכונים לעוגות גבינה
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
קבוצה שקטה בלי חפירות
לחצו90 כאן- מתכונים לווטצא'פ
היא ממש מיוחדת במינה והיא רכה ועסיסית בצורה שערורייתית,
קלות ההכנה שלה מושלמת והנה – יש לכם עוד עוגה לחג.
עוגת גבינה באסקית ללא גלוטן

עוגת גבינה באסקית ללא גלוטן
סוויט דוליIngredients
- 600 גרם גבינה שמנת 30%
- 1 כוס סוכר
- 2 שקיות סוכר וניל
- 4 ביצים
- 4 כפות קורנפלור
- 500 מל שמנת מתוקה
Instructions
- שמים בקערה את הגבינות, סוכר וניל והסוכר ומערבבים
- מוסיפים את הביצים ומערבבים לבלילה אחידה
- מוסיפים את הקורנפלור ומערבבים
- שמים את הקערה בצד בינתיים
- מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת אוורירית
- מוסיפים לקערת המיקסר את תערובת הגבינה ומערבבים במהירות איטית
- מוסיפים את כל הבלילה ומערבבים עד שהבלילה אחידה
- שמים נייר אפייה בתבנית ומשמנים את הנייר
- יוצקים את העוגה לתבנית
- לתנור שחומם מראש ל - 200 מעלות מכניסים את העוגה
- אופים כ-55 דקות
- פותחים את התנור ורואים שהעוגה רוטטת, לא לפחד אפשר להוציא
- שמים על משטח העבודה ולא נוגעים בעוגה שעתיים עד שתתייצב
- אחרי זה למקרר לפחות לארבע שעות ורק אחרי זה מעיזים לחתוך ולטעום. חג שמח!