לחם סודה אירי עם זיתים הוא לחם שמכינים ללא שמרים, ללא לישה, ללא התפחה, מכינים את הלחם עם סודה לשתיה וריויון שעושה את העבודה. עשרים דקות הכנה ולתנור. זהו. הלחם שלנו מוכן.
הכנתי לכם סרטון שתוכלו לראות בדיוק איך מכינים
לפני כמה שנים היינו בטיול באירלנד ושם נתקלתי בפעם הראשונה בלחם הזה. אתם כבר מכירים אותי שאני מחפשת מתכונים טעימים, קלים שלא צריך להשקיע שעות בהכנתם.
הלחם סודה האירי יעשה לכם את העבודה. כל המצרכים ביחד בקערה, מערבבים הכל ביחד, תבנית לתנור לאפייה והופה! הלחם שלכם מוכן!
תראו את היפה שלנו, אחרי שיצא מהתנור. גבוה, קשה מבחוץ, רך מבפנים, נהדר.
בואו לראות בדיוק איך הכנתי–
האינסטגרם של סוויטדולי
מכינים את הלחם עם קמח וסודה לשתייה במקום השמרים. ריויון הוא מרכיב עיקרי בהכנת הלחם. אל תשאלו אותי אם אפשר לשים במקום יוגורט או חלב, הפעם תיצמדו למתכון כי ככה האירים אומרים!
הלחם שלנו בדרך לתנור
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
קבוצה שקטה בלי חפירות91
מתכונים לווטצאפ
כשהלחם יוצא מהתנור, תנו לו להתקרר ותטעמו. הוא נהדר!
הוא לחם דחוס, לא אוורירי אבל טעים אש!
אני הכנתי את הלחם בלילה והייתי חייבת לטעום כמובן כשיצא מהתנור. מעולה!
ההמלצה היא לאכול את הלחם באותו היום, אצלי נשאר עד למחרת בחוץ ונכון הוא לא פריך כמו ביום הראשון אבל עדיין בסדר גמור.
פרסתי פרוסות דקות והקפאתי את הלחם. כל פעם מוציאה פרוסה, שמה בטוסטר אובן והלחם פשוט מושלם!
אני הוספתי זיתים ירוקים, אתם יכולים להוסיף זיתים שחורים, עגבניות מיובשות, חמוציות, ואפשר להכין ככה סתם בלי כלום.
תראו את היפה שלנו, פשוט יפהפה וטעים.
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
מחפשים עוד מתכונים לחלות? בבקשה
מתכונים ללחם וחלות
ותודה לענת על תמונה נהדרת
הלחם האירי שמכינים עם סודה לשתייה – מוכן!
לחם שוס!
לחם סודה אירי עם זיתים
לחם סודה אירי עם זיתים
סוויט דוליIngredients
- חצי קילו קמח
- חצי כף סודה לשתייה
- 1 כף סוכר חום
- 1 כפית מלח
- 1 ו3/4 כוס ריוויון
- 1 כוס פרוסות זיתים ירוקים
Instructions
- שמים בקערה את הקמח עם הסודה לשתיה, סוכר מלח ומערבבים
- מוסיפים את הריויון ומערבבים הכל ביחד לעיסה אחידה
- מוסיפים את הזיתים ומערבבים
- מפזרים מעט קמח על משטח עבודה מעבירים את הבצק
- ויוצרים כיכר לחם ארוכה
- מצפים תבנית אפייה עם נייר אפייה, מניחים את הלחם בפנים
- חורצים פסים בלחם
- לתנור שחומם מראש ל - 180 מעלות טורבו מכניסים את הלחם ואופים כארבעים דקות עד שהוא מוכן
- מוציאים, ואפשר ישר לבצוע ולטעום. נהדר!