חציל שלם ממולא בשר ברוטב עגבניות, כמו מוסקה אבל אחר ויה ווארדי כמה טעים!
הפעם הלכתי על חצילים שלמים ממולאים בבשר עם רוטב עגבניות. הרוטב הסמיך, החציל השמנמן שממולא בבשר, כשפורסים את החציל עם הסכין, הפה מתמלא בטעמים הורסים, ומתבקש ליד החציל הזה לטבול חלה ברוטב של העגבניות. שוס של מתכון!
בואו לאינסטוש שלי – טעים שם
האינסטגרם של סוויטדולי
אצלנו כמובן משתגעים על מוסקה, וכשראיתי את החצילים היפים, קשים כאלה, ארוכים ומבריקים היה חבל לי לבזבז אותם על פרוסות מוסקה, אז אמרתי בוא נמלא את החציל כולו.
תאמינו לי, כל המתכונים הכי שווים שלי מתחילים ב"אני לא יודעת מה לעשות אבל בוא ננסה" ואז כשזה מצליח, אני משתגעת איך לא חשבתי על זה קודם וצילמתי לכם שלב אחרי שלב.
אבל אל תדאגו, אני אסביר במפורט איך עושים את הקסם הזה ואתם תשתגעו כמה שזה טעים!
ראשית מתחילים בקילוף החציל,
אחרי שהחציל מקולף חותכים כל חציל ל-3/4 ורבע
משמנים תבנית ושמים את החצילים לקלייה בתנור כחצי שעה שיתרככו
אחרי שהחצילים נאפו והתקררו, עם כפית מוציאים את התוכן שלהם, מהאמצע
תשאירו שוליים וגם למטה כדי שהחציל יוכל להחזיק את עצמו
את פנים החציל לא זורקים, אנחנו נוסיף לרוטב העגבניות
וזה יהיה טעים אש!
מחפשים עוד מתכונים למנה עיקרית לפסח?
מנות עיקריות לפסח
בתמונה אתם יכולים לראות את החציל המרוקן שלמטה
אותו נמלא בבשר טחון ונכסה עם רצועת החציל שאפינו גם
טוב תקשיבו, אחד התבשילים הטעימיםםםםםםםםם שהכנתי
הרוטב, הביס המושלם של החצילים, עם הבשר והרוטב
יא-וארדי אמרתי לכם!
והרוטב שזה מתבקש לטבול בו חלה וללקק את האצבעות
עוד מתכונים לבשר תמצאו כאן
מתכונים לבשר
תראו את היופי של החציל הממולא עם הרוטב
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
מחפשים עוד מתכונים לפסח?
מתכונים לפסח
ככה נראה החציל כשחוצים אותו
פשוט יפהפה וטעיםםםםם!
מחפשים עוד מתכונים למנה עיקרית לפסח?
מנות עיקריות לפסח
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
קבוצה שקטה בלי חפירות
לחצו90 כאן- מתכונים לווטצא'פ
הלהיט החדש של סכיני המטבח הגיע לחנות!
בואו תראו איך הוא עובד
חציל שלם ממולא בשר ברוטב עגבניות

חציל שלם ממולא בשר ברוטב עגבניות
סוויט דוליIngredients
- 3 חצילים
- 4 כפות שמן
- 1 בצל
- 3 שיני שום כתושות
- 500 גרם בשר טחון
לרוטב
- 5 כפות שמן זית
- 2 שיני שום כתושות
- 800 גרם עגבניות מרוסקות - 2 קופסאות שימורים
- 3 כפות רסק עגבניות מרוכז
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור
- 1 כפית בהרט - לא חייבים
- 1 כוס מים
Instructions
- מתחילים עם הכנת הבשר הטחון - יוצקים שמן למחבת ומוסיפים קוביות בצל
- מטגנים את הבצל עד שהוא שחום
- מוסיפים את הבשר ומטגנים. מפוררים כל הזמן
- מוסיפים מלח, פלפל שחור, בהרט ושום ומערבבים הכל ביחד ומטגנים עד שהבשר מוכן
- אם אתם אוהבים אפשר להוסיף צנוברים
- מוסיפים קופסה אחת של עגבניות מרוסקות וכף רסק עגבניות ומערבבים עם הבשר
- נותנים לבשר להתבשל עם הרוטב ואחרי כעשר דקות על שהבשר מתבשל על אש נמוכה, סוגרים את האש.
- אחרי שהבשר מוכן מורידים מהאש ונותנים לו להתקרר
- מכינים את החצילים
- מקלפים את החצילים עם קולפן, וחותכים את הראש
- חותכים את החציל לא לחצי, אלא ל-3/4 ורבע כדי שהחציל יכיל את הבשר
- מקלפים את החצילים כולם
- משמנים תבנית ושמים את החצילים על התבנית
- לתנור שחומם מראש ל - 200 מעלות מכניסים את החצילים לאפייה של חצי שעה
- אחרי כחצי שעה שאתם רואים שהחצילים נאפו מוציאים את החצילים
- כשהחצילים מתקררים, עם כפית מרוקנים את הפנים של החציל אבל משאירים דפנות
- את תוכן החציל נערבב ברוטב, יהיה מצויין
- מכינים סיר עם רוטב עגבניות
- יוצקים שמן לסיר, מוסיפים שיני שום, קופסת עגבניות מרוסקות, 2 כפות רסק עגבניות, מלח, פלפל שחור, מים ואת הפנים של החצילים ומערבבים לתערובת אחידה, מביאים לרתיחה
- ממלאים את החצילים עם הבשר הטחון ובזהירות מעבירים לסיר עם הרוטב
- מכסים את החצילים עם פרוסת החציל
- מביאים את התבשיל לרתיחה, כשהוא רותח, מנמיכים את האש ומבשלים על אש נמוכה כחמישים דקות עד שהחצילים מתרככים ממש, שהרוטב מסמיך וזה נראה אש!
- אפשר באמצע הבישול, עם כף ליצוק רוטב על החצילים
- הם כל כך טעימים! מגישים חם לשולחן עם חלה ורואים איך כולם מלקקים את האצבעות. בתיאבון!