סוכריות פילו ממולאות בשר ופטריות, מנה חגיגית ונהדרת למנה ראשונה לשולחן ראש השנה. הסוכריות מתפצחות בפה, הפה מתמלא בטעמים ואי ואי כמה טעים! מנה חגיגית וטעימה אש לשולחן החג.
כדי שתראו בדיוק איך מכינים הכנתי לכם סרטון
בואו לראות בדיוק איך הכנתי–
האינסטגרם של סוויטדולי
במשך שנים, אחותי השתמשה בבושם "קליניק ארומטיק". שנים! התלמידים בבית הספר היו מזהים אותה לפי הריח, הילדים המסכנים שלה אמרו כשבגרו כשפתחו את נייר העטיפה של ארוחת עשר, לסנדויץ היה ריח של בושם. הבעיה היחידה שאני לא סבלתי את הריח.
נו, מה לעשות, מתה על אחותי אבל לא אהבתי את הריח בכלל! מזל שבשנים האחרונות היא שינתה בושם. ולמה אני מספרת לכם את זה? כי כשהסוכריות המשגעות האלה, של הבצק פילו עם הבשר והפטריות, נאפות בתנור, יש בבית ריח קסם! וכל כך קשה להתאפק כשהן יוצאות מהתנור וחייבים לטעום אותן.
היתרון הנוסף, הכנתי את הסוכריות עם בצק פילו של שימרית ויש בחבילה 14 דפים, אני השתמשתי בדף לכל סוכריה ככה שבסוף יש לכם 14 סוכריות נהדרות להגשה.
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
קבוצה שקטה בלי חפירות91
מתכונים לווטצאפ
תראו את היפות לפני ההכנה, עוטפים כל אחת עם עלי עירית
מה שיוצר עבורן מראה משגע.
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
עוד מתכונים לבורקס תמצאו פה
מתכונים לבורקס
מחפשים עוד מתכונים לראש השנה? בבקשה
מתכונים לראש השנה
הסוכריות פילו עם הבשר והפטריות פריכות, קריספיות ונהדרות, מתפצחות בפה
מנה נהדרות לראש השנה.
סוכריות פילו ממולאות בשר ופטריות

המתכון בשיתוף "שימרית"
סוכריות פילו ממולאות בשר ופטריות
סוויט דוליIngredients
- 1 חבילה עלי פילו שימרית
- 500 גרם פיטריות - חורש ושמפניון
- 500 גרם בשר טחון
- 5 כפות שמן
- 2 בצל
- 2 כפית מלח
- 2 כפית פלפל שחור
- 1 ביצה טרופה
- 14 עלי עירית
- 2 שיני שום כתושות
Instructions
- יוצקים שמן למחבת ומוסיפים קוביות בצל
- מטגנים את הבצל עד שהוא שחום
- מוסיפים את הבשר ומטגנים. מפוררים כל הזמן
- מוסיפים מלח פלפל שחור ושום ומערבבים הכל ביחד ומטגנים עד שהבשר מוכן
- אחרי שהבשר מוכן מורידים מהאש ושמים בצד
- יוצקים שמן למחבת אחר ומוסיפים קוביות בצל ומטגנים עד שהבצל שחום
- בינתיים קוצצים את הפטריות לקוביות
- כשהפטריות קצוצות מוסיפים לסיר עם הבצל ומטגנים את הפטריות
- מטגנים את הפטריות מספר דקות עד שהן מאבדות נפח ונעשות שחומות
- מוסיפים לתערובת הפטריות את הבשר ומערבבים הכל ביחד
- טועמים אם צריך להוסיף מלח או פלפל שחור ומקררים
- תסננו את התערובת מנוזלים לפני שמניחים על עלי הפילו
- פותחים את עלי הפילו ומכסים אותם, כל פעם עובדים עם עלה אחד
- מורחים על העלה שמן ומקפלים את העלה לשניים
- שמים באמצע העלה כף או שתיים מהתערובת הבשר והפטריות וסוגרים עם עלי הפילו את הסוכריה שלנו
- מהדקים בקצוות ליצירת צורה של סוכריה
- קושרים עם עלה עירית ומעבירים לתבנית אפייה
- ככה מכינים את כל הסוכריות עם בשר
- טורפים ביצה ומורחים על סוכריות הבצק
- לתנור שחומם מראש ל - 160 מעלות מכניסים את הפילו
- אופים עשר דקות-רבע שעה עד שהסוכריות משחימות
- מוציאים ואפשר לחסל במיידי. טעים אש!