מתכון לגריסים עם פטריות, סיר צמחוני/ טבעוני נהדר שגם עוזר המון.
בואו לאינסטוש טעים אצלי –
האינסטגרם של סוויטדולי
לפני כמה חודשים הייתי חולה, הרגשתי רע, ויש תמיד את ליזי שבאה להציל אותי עם טיפולים סינים כשאני מרגישה שהרפואה הקונבנציונאלית לא עוזרת לי. הייתי מלאה בנוזלים וליזי אמרה לי תכיני לך תבשיל עם גריסים, הם נהדרים, הם יוציאו לך את כל הנוזלים מהגוף.
יש שני סוגי גריסים. יש את הגריסים הרגילים ויש גריסי פנינה. גריסי הפנינה הם בלי קליפה, הם בהירים יותר ולכן מכילים פחות ערכים תזונתיים אבל עדיין מצויינים ונחשבים למזון בריא. הם גם מתבשלים יותר מהר.
הגריסים הרגילים כוללים את הקליפה שעשירה מאד בערכים תזוניים.
אם אתם רוצים לחסוך בזמן הבישול, מבשלים גריסים כמו פסטה. שמים גריסים, שופכים מים טיפת מלח ומבשלים כשעה עד שהם מתרככים ואז מוציאים, מסננים ומתחילים את הבישול.
מכיוון שאני אוהבת מאד פטריות, שילבתי בתבשיל עם הגריסים פטריות ויצא נהדר.
הגריסים מפחיתים את הסיכון ללקות במחלות לב שונות. זאת, כיוון שהם מאזנים את לחץ הדם, מאזנים את רמות הסוכר בדם, הגריסים מכילים כמות נכבדה של מגנזיום, מנגן וזרחן, מינרלים התורמים לחיזוק העצם וממליצה בחום לאכול גריסים.
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
לחצו כאן88– מתכונים לווטצ'אפ
רוצים לראות את כל סרטוני האוכל שלי?
בואו הצטרפו לערוץ שלי – ערוץ היוטיוב של סוויט דולי
הקופסאות שיעשו לכם סדר במטבח
מגיעות עד הבית עם שליח1
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
תבשיל צמחוני טבעוני נהדר קל הכנה ומאד טעים.
מתכון לגריסים עם פטריות

מתכון לגריסים עם פטריות
סוויט דוליIngredients
- 5 כפות שמן
- 1 בצל
- 250 גרם פטריות
- 1 כוס גריסים
- 2 כוסות מים
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור
Instructions
- שוטפים את הגריסים במים, ניתן להשרות לילה לפני
- יוצקים שמן לסיר ומוסיפים קוביות בצל
- מטגנים את הבצל עד לקבלת גוון שחום
- את הפטריות חותכים לפרוסות ומוסיפים לבצל ומטגנים את הפטריות מספר דקות
- מוסיפים מים מלח ופלפל ומביאים לרתיחה, שהמים יקבלו את טעם הפטריות
- מוסיפים את הגריסים השטופים לסיר ומביאים לרתיחה
- מנמיכים את האש ומבשלים על אש נמוכה כשעה עד שגריסים רכים
- אם הגריסים לא רכים אפשר להוסיף רבע כוס מים
- כשהגריסים מוכנים, מערבבים הכל ביחד מעבירים לצלחת ונהנים מכל ביס. בתאבון!