מתכון לפטריות ממולאות באגוזים, מתכון צמחוני טבעוני נהדר בטעמו. הכנתי את הפטריות הממולאות לבתי שהיא צמחונית ולהפתעתי, גם הלא צמחוניות מאד אהבו את המנה.
בואו לאינסטגרם שלי טעים שם –
האינסטגרם של סוויטדולי
לפני שנים, אחותי לקחה את התלמידים שלה לטיול בהרי הכרמל ושם נתקלו בפטריות. הילדים רצו לקטוף פטריות כדי להביא הביתה. יש להיזהר מאד עם קטיפת הפטריות.
ביערות הכרמל וגם ביערות הארץ יש פטריה שגדלה על מצע של מחטי אורן. הכובע שלה חום- צהבהב עד חום אדמדם ויש לה מתחת לכובע מבנה כמו מדפים. לידה גדלה פטריה דומה מאד בצורתה אולם היא רעילה. אחותי אסרה על התלמידים לקטוף פטריות.
נכון, זה מפתע אחרי הגשם לצאת אל היער ולקטוף פטריות אולם בבקשה היעזרו במגדיר פטריות. אם אתם לא בטוחים אם הפטרייה ראויה למאכל, עדיף לא לגעת.
את התבשיל שלי הכנתי עם שני סוגי פטריות. גם פטריות שמפיניון וגם פטריות חורש. חלק מהפטריות נרוקן ואת הרגליים של הפטריה נקצוץ קטן ונטגן עם יתר הפטריות ונמלא בתערובת.
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
רוצים לראות את כל סרטוני האוכל שלי?
בואו הצטרפו לערוץ שלי – ערוץ היוטיוב של סוויט דולי
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
לחצו כאן 82– מתכונים לווטצ'אפ
בואו תראו את הטריקים של הקופסאות האלה
מנה נהדרת, מלאה בטעמים, אתם תהנו ממנה מאד
מתכון לפטריות ממולאות באגוזים
מתכון לפטריות ממולאות באגוזים
סוויט דוליIngredients
- 250 גרם פטריות שמפניון
- 250 גרם פטריות חורש
- 5 כפות שמן
- 1 בצל
- 1 כוס אגוזי מלך טחונים
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור
- 2 כפות סויה
- 1 כוס פטרוזיליה קצוצה
- רבע כוס מים
Instructions
- יוצקים שמן לסיר מוסיפים קוביות בצל ומטגנים את הבצל
- את רגלי הפטריות חורש מורידים וחותכים לפרוסות
- משאירים את פטריות החורש מוכנות למילוי
- את פטריות השמפניון חותכים לפרוסות
- לסיר עם הבצל מוסיפים את פרוסות הפטריות ואת רגלי הפטריות ומטגנים מספר דקות
- מטגנים עד שהפטריות משחימות, כשהפטריות משחימות מוסיפים לתערובת
- אגוזים קצוצים, סויה, מלח ופלפל, פטרוזיליה ומים מערבבים ומבשלים מספר דקות
- טועמים ואם צריך מתקנים טעמים
- לוקחים כף ויוצקים תוך הפטריות הריקות מהתערובת שבסיר ומניחים בסיר
- ככה ממלאים את כל הפטריות
- מבשלים את כל הפטריות ביחד כארבעים דקות עד שהן מתרככות וסופגות טעמים
- תבשיל צמחוני טבעוני טעים!