מרוצ'ינוס עוגיות שקדים מהמטבח הספרדי, אלה עוגיות שגדלנו עליהם. עוגיות שקדים אפויות, עוגיות מרציפן בעצם, העוגיה הכי נוסטלגית במטבח הספרדי לפסח. עוגיות מרוצ'ינוס ללא גלוטן שמכינים בעשר דקות.
בואו לראות בדיוק איך הכנתי–
האינסטגרם של סוויט
שרה סופרין היא אישה רבת פעלים, פעילה בקבוצת שוחרי הלדינו ותמיד כיף להתייעץ איתה על מתכונים ספניוליים. לפני מספר שבועות הכינה עוגיות מרוצ'ינוס והופ הלב שלי רק סירטקי. פניתי אליה ושאלתי אותה איך הכינה והנהדרת הזו שלחה לי מתכון, אבל אני המשכתי במחקר ופניתי לבן דודי האהוב, יעקב חנוכה ושאלתי אם יש לו מתכון מבית אמא. ככה עברתי וחיפשתי מתכון מדויק של המרצ'ינוס.
עכשיו שתבינו אין פה הרבה מצרכים, שקדים טחונים, סוכר, ביצים, אבל אני ניסיתי כמה מתכונים עד שהגעתי מבחינתי אל המרקם המושלם.
יעקב אמר לי שאמא שלו נהגה להכין את המרצ'ינוס קטנים עם שקד למעלה. הכנתי כמה גירסאות. כלל חשוב – לא אופים את העוגיות יותר מ-10-12 דקות. הן מתקשות גם אחרי האפייה.
אחותי אמרה לי שהיא זוכרת שהעוגיות היו דווקא שמנמנות, אז בבקשה תסתכלו על התמונה שלמטה.
מצד ימין יש את המרוצ'ינוס השטוחות עם השקד למעלה, ומצד שמאל, שמנמנות בלי שקד. השוס של המרוצ'ינוס זה השקדים האפויים, עם מי ורדים שנותנים להם את השוס.
ועכשיו שאלת השאלות הטעם, איזה יותר טעימים השמנמנים או השטוחים? ובכן אהובות ואהובים, כמו שאי אפשר לבחור בין שני ילדים, ככה אני לא יכולה לבחור במרוצ'ינוס שלי. שניהם טעימים, שניהם מעלים געגוע לבית אמא, שניהם רכים, כולם טעימים.
מרוצ'ינוס מבית אמא, עם הכלים של אמא שלי
רוצים לקבל מתכונים לווטצ'אפ כל יום זו קבוצה שקטה בלי חפירות
לחצו61 כאן –מתכונים לווטצ'אפ
עוד מתכונים לפסח תמצאו כאן
מתכונים לפסח
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
עוד מתכונים לעוגות ועוגיות לפסח כאן
עוגות ועוגיות לפסח
מרוצ'ינוס עוגיות שקדים מהמטבח הספרדי

מרוצ'ינוס עוגיות שקדים מהמטבח הספרדי
סוויט דוליIngredients
- 300 גרם שקדים
- 1 כוס סוכר
- 1 חלבון
- 1 ביצה
- 3 טיפות מי ורדים
- 3 טיפות תמצית מרוכזת של שקדים
- 1 כף שקדים מולבנים לפיזור מעל
Instructions
- שמים בבלנדר את השקדים והסוכר וטוחנים הכל ביחד
- מוסיפים את החלבון והביצה ומערבבים לתערובת
- מוסיפים את תמצית מי הורדים והתמצית של השקדים ומערבבים הכל ביחד
- העיסה קצת דביקה ואני הרטבתי ידיים על מנת להכין את העוגיות
- קורצים כדורים קטנים משטחים אותם על נייר אפייה
- לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות מכניסים את התבנית
- אופים כעשר דקות, אל תייבשו את העוגיות, הן מתקשות גם בחוץ
- העוגיות יוצאות מהתנור, תנו להן דקה באוויר או לא, ותטעמו. טעם של פעם. חג שמח.