עוגת ביסקוויטים לפסח מיוחדת במינה, היא עוגת ביסקוויטים ללא אפייה, עם הביסקוויטים המיוחדים לפסח, כי הביסקוויטים של פסח, הם הכי אהובים עלי, ביסקוויטים עם הטעם של פעם. עוגה נהדרת, שאחרי שפורסים אותה מתגלה הפתעה. עם העוגה הנהדרת הזו בחרתי לחגוג את יום ההולדתי שלי. כן-כן, היום אני חוגג יום הולדת ואשמח, כמה אשמח לשמוע את הברכות שלכם והכי חשוב, איזה עוגה נהדרת הכנתי.
אתם עוקבים אחרי באינסטגרם נכון?
בואו תראו איך הכנתי
האינסטגרם של סוויטדולי
את עוגת הביסקוויטים הזו הכנתי בשיתוף פעולה עם ביה"ס לקולינריה שהוקם בגליל. זהו מכון קולינרי שמלמד את הסטודנטים, בשיטת מהחווה לשולחן, הם יגדלו את הצמחים, יכינו את האוכל ובהמשך יעבדו במסעדות, ובמלון שיופעל במקום. החזון להפעלת המקום, ליצור מקום לעלייה לרגל לתיירים, בו יוכלו להנות מהשפע הגלילי, בלימודי הקולינריה, מסעדות וגם להתארח במקום.
כדי שיהיה לכם קל, הכנתי לכם סרטון איך בדיוק הכנתי את העוגה
הטריק הראשי להכנת העוגה, היא להכין ביסקוויטים עם קרם שוקולד ולהעמיד את הביסקוויטים מסביב לתבנית העוגה אחד אחרי השני, אחרי שאתם ממלאים את הביסקוויטים שלנו בשוקולד, תזליפו נקודה קטנה בחוץ עם קרם, זה יגרום לביסקוויטים להידבק לתבנית, ככה הם לא יפלו.
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
אחרי שגמרנו שכבה ראשונה, ממשיכים לשים את כל הביסקוויטים אחד אחרי השני בעמידה וממלאים בהמון קרם,
זה מה שיעשה את העוגה שלנו עסיסית ונהדרת
תזליפו המון קרם גם ברווחים שנוצרו בין הביסקוויטים למלא את העוגה בקרם
ובסוף כמובן את שאריות הקרם למעלה, למלא את כל העוגה בקרם שוקולד
עם קצפת לבנה נעטוף את העוגה שלנו ונזליף פרחים של קצפת
ורוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
קבוצה שקטה בלי חפירות
לחצו61 כאן- מתכונים לווטצא'פ
כשחותכים את העוגה, הפתעה! עוגה עם ביסקוויטים עומדים.
עכשיו אתם רואים כמה חשוב למלא את העוגה ברווחים עם קרם השוקולד
מחפשים עוד קינוחים לפסח? בבקשה
קינוחים לפסח
עוד מתכונים לפסח תמצאו כאן
מתכונים לפסח
עוגת ביסקוויטים לפסח מיוחדת במינה
![]()
עוגת ביסקוויטים לפסח מיוחדת במינה
סוויט דוליIngredients
- 30 ביסקוויטים כשרים לפסח
- חצי כוס חלב
- 1 שקית סוכר וניל
- 250 מל שמנת מתוקה
- 1 כוס חלב
- 1 שקית אינסטנט פודינג שוקולד
לציפוי
- 250 מל שמנת מתוקה
- 3 כפיות סוכר
Instructions
- מכינים קערית עם חלב ומערבבים בה את הסוכר וניל
- מקציפים במיקסר שמנת מתוקה עם חלב ואינסטנט פודינג שוקולד לתערובת אחידה
- מוציאים את הביסקוויטים מהחבילה, כדי שיהיה יותר קל טובלים כל פעם 2 ביסקוויטים
- מנערים את החלב מהביסקוויט ומזליפים על ביסקוויט מקרם השוקולד
- מכסים עם ביסקוויט נוסף
- על גב הביסקוויט תזליפו נקודת קרם כדי שהביסקוויט ידבק לתבנית ולא יזוז
- ושמים בתבנית במצב עמידה על התבנית
- ככה מכינים את כל התבנית, טובלים ביסקוויטים בחלב, מזליפים באמצע קרם שוקולד
- מכסים, ושמים אחד אחרי השני בתבנית
- אחרי שגמרנו סיבוב ראשון, ממלאים את התבנית באמצע עם עוד ביסקוויטים ממולאים
- כשהקערה מלאה ביסקוויטים עומדים, מזליפים וממלאים את הרווחים בין הביסקוויטים בקרם
- בסוף, מצפים את העוגה מלמעלה בקרם שוקולד
- כשהעוגה מוכנה מעבירים את התבנית למקרר לפחות 4-5 שעות כדי שהעוגה תתייצב
- אחרי כחמש שעות מוציאים את העוגה, מקציפים שמנת מתוקה עם סוכר לקצף יציב
- מוציאים את העוגה מהתבנית ומורחים קרם מסביב לעוגה ומכסים אותה בקצפת לבנה
- מעל העוגה מזליפים גם קישוטי קצפת
- שמים במקרר לעוד 3-4 שהעוגה תתייצב ורק אחרי זה אפשר לפרוס את העוגה
- שומעים את קריאות ה-ואו! והופה גם לכם יהיה חג שמח כשר וטעים!