עוגת גבינה ללא גלוטן שעידו אהב, הכנתי לזכרו של עידו ברוך ז"ל. לפני כחצי שנה, בעת שעידו אבטח עם צוותו את "צעדת השומרון" סמוך ליישוב שבי שומרון, ירה מחבל מרכב חולף לעבר העמדה שבה שהה ופגע בו.
עמותת ״מתכון עם זיכרון״ עוסקת בהנצחת חללי מערכות ישראל בצורה ייחודית המשלבת בין אוכל וזיכרון ולזכרו של עידו הכנתי את עוגת הגבינה שהכי אהב. עידו נקרא על שם הנביא התנ"כי שתואר כ"איש האלוהים" ומעלה. בפי משפחתו כונה "עידודו" ו"דודו".
עידו התגייס לצה"ל, וכפי שקיווה מתוך רצונו לתרום ככל יכולתו, עבר גיבוש סיירות והתקבל לפלוגת הסיור של חטיבת "גבעתי" בחיל הרגלים. במהלך מסלול ההכשרה, יצא לקורס מ"כים. עם סיום המסלול מונה לתפקיד רס"פ (רב-סמל פלוגתי)וביצע את משימותיו על הצד הטוב ביותר ותמיד עם חיוך. דאג שלחייליו לא יחסר דבר, נגע להם בלב, התייחס אליהם בגובה העיניים, והם העריצו אותו ותיארו אותו כ "האימא והאבא של הפלוגה".
ב-א' חול המועד סוכות תשפ"ג, 2022.10.11 , בעת שעידו אבטח עם צוותו את "צעדת השומרון" סמוך ליישוב שבי שומרון, ירה מחבל מרכב חולף לעבר העמדה שבה שהה ופגע בו.
לאחר שפונה לבית החולים "מאיר" בכפר סבא הידרדר מצבו, והרופאים נאלצו לקבוע את מותו. בן 21 היה בנופלו. הוא הובא למנוחות בבית העלמין הצבאי בגדרה. עידו השאיר אחריו הורים ושתי אחיות יעל ונעמה.
לאחר נפילתו בחרו הוריו לתרום את קרניות עיניו להשתלה, משום שידעו שכך היה רוצה, שהרי נשא כרטיס "אדי" לתרומת איברים. "מישהו יהיה עם העיניים השמחות שלו", תרומה זו העניקה מאור עיניים לשני חולים.
לזכרו הכנתי את עוגת הגבינה שכה אהב. תכינו אותה גם לזכרו.
את הסיפור של עידו תוכלו לקרא כאן – לסיפור של עידו ברוך ז"ל
אתם עוקבים אחרי באינסטגרם נכון?בואו לראות איך הכנתי את העוגה
האינסטגרם של סוויטדולי
ורוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
קבוצה שקטה בלי חפירות
לחצו61 כאן- מתכונים לווטצא'פ
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
העוגה רכה ונהדרת, כל ביס נמס בפה
ואפשר להבין למה עידו כל כך אהב את העוגה הנהדרת הזו.
אני הוספתי למעלה קצפת וזה ממש השביח את טעמה של העוגה
אבל אתם לא חייבים.
עוד מתכונים לשבועות תמצאו כאן
מתכונים לשבועות
כל התמונות באדיבות אתר מתכון עם זכרון
עוגת גבינה ללא גלוטן שעידו אהב
עוגת גבינה ללא גלוטן שעידו אהב
סוויט דוליIngredients
- 6 ביצים
- 1 כוס סוכר
- 2 שקיות סוכר וניל
- 500 גרם גבינה 5%
- 2 יוגורט ביו 1.5%
- 1 שקית אינסטנט פודינג וניל
- 1 כוס קורנפלור
Instructions
- מפרידים את הביצים לחלבונים וחלמונים
- את החלבונים מקציפים עם חצי כוס סוכר ושמים בצד
- את החלמונים מקציפים עם חצי כוס סוכר
- מוסיפים לתערובת החלמונים המוקצפת את הגבינה והיוגורט ואת הסוכר וניל
- מאחדים את שתי התערובות ביחד, מוסיפים את אינסטנט פודינג והקורנפלור ומערבבים
- משמנים תבנית אפייה ויוצקים לתבנית אפייה את הבלילה
- לתנור שחומם מראש ל 160 מעלות מכניסים את התבנית
- אופים כארבעים דקות,
- מוציאים, מקררים ומעבירים למקרר ל 6 שעות לפחות.
- אפשר להקציף שמנת מתוקה עם 3 כפיות סוכר ולצפות למעלה.